Mit vagy kit függesszen fel még az Európai Néppárt?

2019.03.26. 10:45

Kikerült a politikai slamasztikából a Néppárt most, hogy felfüggesztették Orbán Viktort? Vagy szükség lenne még pár felfüggesztésre? Szavazz!

Mit vagy kit függesszen fel még az Európai Néppárt?

Ez itt az Azonnali hét kérdése rovata, ahol minden héten felteszünk egy friss, aktuális kérdést mindenféle vicces és komoly válaszokkal!

Március közepén felfüggesztette a Fidesz tagságát annak európai pártcsaládja, a jobbközép Európai Néppárt – ez pedig addig úgy is marad, amíg a pártcsalád által felállított vizsgálóbizottság ki nem vizsgálja a Fidesz ügyét.

Ezzel tulajdonképpen nem oldották meg a konfliktust, csak eltolták a májusi európai parlamenti választások utánra.

A lépés ettől függetlenül régóta érett, hiszen az Európai Parlament legnagyobb pártcsaládját, illetve csúcsjelöltjüket, Manfred Webert folyamatosan érték a kritikák párton belül és kívül amiatt, hogy az egyre inkább jobbra tolódó magyar kormánypárt ellen semmilyen formában nem lépnek fel. A Fidesszel összenőtt KDNP-t ráadásul most ki is hagyták a szórásból.

Kérdéses azonban, hogy ez a mostani félmegoldás helyreállítja-e az Európai Néppárt reputációját. Lehet, hogy szükség lenne még pár felfüggesztésre?

Szerinted mit vagy kit függesszen még fel az Európai Néppárt?

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek