+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. március 26. kedd, 12:28
A kormánypárti média felmelegítette az LMP és a Jobbik flörtjének ügyét, de az európai zöldek frakcióvezetői szerint a Fidesz szélsőjobbra tolódása miatt őrült helyzet van Magyarországon, és amíg csak önkormányzati együttműködésről van szó az LMP és a Jobbik között, addig nincs ezzel semmi probléma.

Mint arról hétfő este megemlékeztünk: a kormánymédia – miután az LMP mellett a Jobbik is beállt Puzsér Róbert mögé a főpolgármester-választási kampányban – felmelegítette az Azonnali hetekkel ezelőtti sztoriját, amely arról szólt, hogy Philippe Lamberts, az EP zöldfrakciójának egyik vezetője azt nyilatkozta nekünk, hogy ha az LMP-sek együttműködnek a Jobbikkal, vagyis közös listát állítanak az EP-választáson, kizárják őket az Európai Zöldek pártcsaládjából.

 

Később az Azonnali megkérdezte Thomas Waitz osztrák EP-képviselőt is, az Európai Zöld Párt elnökségének kelet-közép-európai pártokkal kapcsolatot tartó tagját is az ügyben, aki elmondta: az állította volna nehéz helyzet elé a zöldeket, ha az LMP közös EP-listát állít a Jobbikkal, mert az, „ha a parlamentben vagy önkormányzatban együttműködnek pártok, az demokráciában egy normális dolog”. Időközben azonban mindkét párt külön listát állított az EP-választásra, tehát a történet tárgytalanná vált, ennek ellenére került most elő a Hír TV-n, majd a Lokálban is.

 

Őrült helyzet Magyarországon

 

Az Azonnali jelen volt az európai parlamenti frakciók hagyományos strasbourgi sajtótájékoztatóján kedd délelőtt, ahol egy Hír TV-s újságíró erről kérdezte a Zöldek frakcióvezetőit, Ska Kellert és Philippe Lamberts-t, kitérve arra, hogy az LMP és a Jobbik is Puzsér Róbert főpolgármesteri kampányát támogatja.

 

Ska Keller, hogy már évekkel ezelőtt felléptek a Jobbikkal szemben, amikor cigány falvakat támadtak meg, ő maga is demonstrált ez ellen. 

 

De értékelése szerint mostanság egy őrült helyzet van Magyarországon, mivel a Fidesz – ami, hangsúlyozta Keller, a Néppárt tagja – kiment a szélsőjobbra, és mivel ott már nincs hely, ezért a korábban szélsőséges Jobbik megy középre.

 

Továbbra sem támogatja őket, de más már a helyzet Magyarországon.


 
„Mi a CETA ellen szavaztunk, a szélsőjobb is, ez szélsőjobboldalivá tesz minket? Nem hiszem. Erre a helyzetre nincs mit mondanom, amennyiben lenne egy szervezettebb együttműködés, akkor lenne miről beszélni, de addig nincs” – mondta ugyanerre a kérdésre Phillipe Lamberts, a zöldfrakció másik frakcióvezetője.

 

FOTÓ: Laurie Dieffembacq / Európai Parlament

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem politikai okokból takarították le, és tagadták, hogy hivatalos graffiti-eltávolító szakemberek lennének.

Nem a hagyományos könyvesbolti terjesztésbe kerülnek azok a romantikus könyvek, amelyek a KSH toplistáját vezetik.

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás