+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Szerző: Kulcsár Árpád
2019. március 26. kedd, 12:40
Szerintük Soros György és Jean-Claude Junckerrel továbbra is kampányol a kormány. A néppárti frakció alelnöke szerint a Fidesz ügye még nincs lezárva.

Az Európai Parlament progresszív-liberális frakciójának, az ALDE-nak a vezetője, Guy Verhofstadt budapesti képekkel kezdte a szokásos kedd reggeli sajtótájékoztatóján Strasbourgban. Azokkal a magyar kormány által a magyar adófizetők pénzéből fizetett, jól ismert szórólapokat ábrázolták mondanivalójukat, amelyeken Jean-Claude Juncker és Soros György látható.

 

„Tegnap a magyar kormány minden állampolgárnak elküldte ezeket a szórólapokat, miközben Szájer még mindig a néppárti képviselõcsoport alelnöke és chief whip – ezek a dolgok továbbra is megtörténnek Magyarországon. Egy vicc, ami történik. A Néppárt minden hitelességét és morális autoritását elvesztette arra, hogy az új ciklusban vezethesse Európát” – mondta Guy Verhofstadt, az ALDE vezetője. 

 

Néppárt: Önök szerint fog még ezzel foglalkozni valaki?

 

Közvetlenül ezután következett a jobbközép Európai Néppárt sajtótájékoztatója is, tőlük megkérdezték, hogy ha egyszer fel lett függesztve a nagyobbik magyar kormánypárt Néppárt-tagsága, miért ül még bent a Fidesz a képviselőcsoportjukban? „Orbánnal kapcsolatban nincs még végső döntés, és amíg ez nincs meg, addig nem kellene viselni a következményeit a parlamenti csoportban sem. Különben is, a parlamenti csoportban egész más a procedúra, és meg kell mondanom, a csoporton belül még senki nem kezdeményezte a Fidesz felfüggesztését” – mondta Esteban Gonzalez Pons, az EPP-frakció spanyol alelnöke.

 

KÖZÉPEN A SPANYOL NÉPPÁRTI POLITIKUS. FOTÓ: WIKIMEDIA

 

Később, amikor rákérdeztek, hogy akkor tulajdonképpen milyen következményei vannak annak, hogy a Fideszt felfüggesztették, Gonzalez Pons elmondta, hogy a párt nem egyenlő az EP-frakcióval, mindkettőben vannak olyanok, akik a másikban nincsenek benne:

 

„Még egyszer megismétlem, senki nem kérte a frakcióban az eljárás elindítását, és gondoljanak bele, a maival együtt még egy plenáris van, önök szerint fog még ezzel foglalkozni valaki?”

 

A Fidesz amúgy a frakcióban is fel van függesztve, a sajtóosztályuk nemrég az Azonnalinak azt nyilatkozta, hogy a fideszes képviselőkre a frakción belül is nagyjából ugyanazok a szankciók vonatkoznak, mint a pártcsaládban: az üléseken ugyan részt vehetnek, de nem szavazhatnak, tehát nem vehetnek részt a döntéshozatalban, nem jelölhetnek pozíciókra jelölteket.

 

Szájer József úgy tűnik, maradni fog már a ciklus végéig alelnöknek is. A fideszes politikus chief whipként is tevékenykedik, azaz ő rendezi össze a plenáris ülések előtt, hogy hogyan fognak szavazni a néppárti frakció képviselői adott ügyekben, elsimítja a vitás helyzeteket.

 

Az Azonnali sajnos sem az ALDE, sem a Néppárt sajtótájékoztatóján sem lett felszólítva, hogy kérdezzen.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Mekkora területen ég az erdő? Miért rossz, hogy lángol az Amazonas? Volt-e már durvább erdőtűz korábban? Ki a felelős? Lesz-e ennek következménye?

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

Meg sem jelentek annak a szerzőnek a könyvei, aki a KSH közben eltűnt adatai szerint a legnagyobb példányszámban jelent meg Magyarországon.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás