+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 20. szerda, 20:57
Nem az Európai Néppárt függesztette fel, hanem az Európai Néppárt szavazta meg a Fidesz javaslatát, szóval ez a különbség felfüggesztés és felfüggesztés között, magyarázta Hollik István kormányszóvivő az Azonnalinak. Azt már érthetőbben mondta el, hogy nem tartják-e elfogultnak a bölcsek tanácsát, és van-e vészforgatókönyv arra az esetre, ha a jelentésük elmarasztalja a Fideszt. Telefonon értük utol a kormányszóvivőt a néppárti szavazás után.

Telefonon értük el a KDNP-s kormányszóvivőt, Hollik Istvánt szerda este, miután a Néppárt és a Fidesz közös megegyezéssel a Fidesz tagságának felfüggesztése mellett döntött addig, amíg egy háromfős testület ki nem vizsgálja, megsérti-e a Fidesz a Néppárt értékeit.

 

Hollik szerint a Fidesz felfüggesztése az Európai Néppártban nem olyan felfüggesztés, ami miatt Gulyás Gergely kilépéssel fenyegetőzött még szerda délelőtt.

 

„A Fidesz javaslata az volt, hogy vizsgálódjon a bölcsek tanácsa, és ameddig ez tart, addig a Fidesz maga függeszti fel, és nem gyakorolja a párttagsággal gyakorolható jogokat. Nem az Európai Néppárt függesztette fel, hanem az Európai Néppárt szavazta meg a Fidesz javaslatát” – mondta az Azonnalinak Hollik. 

 

Arra a kérdésre, hogy mégis mi a különbség felfüggesztés és felfüggesztés között, egyszerűen válaszolt:

 

„Az a különbség, hogy ez a javaslat a miénk volt, és azt tartjuk elfogadhatónak, ha mi önként mondunk le a jogainkról a vizsgálat idejére.”

 

A már említett vizsgálóbizottság egyik tagja az a belga Herman Van Rompuy korábbi Európai Tanács-elnök lesz, aki korábban egy belga tévének azt nyilatkozta, hogy ha a Fidesz nem tartja be az Európai Néppárt értékeit, ki kell zárni. Hollik István szerint viszont ez nem jelenti azt, hogy elfogultnak tartanák: „Majd meglátjuk, milyen munkát végez, ha lenne bármilyen prekoncepciónk a személyével kapcsolatban, akkor nem tudtuk volna elfogadni.”

 

Arra a kérdésre, készülnek-e bármivel arra az esetre, ha a háromfős bizottságnak is elmarasztaló a véleménye, Hollik egyértelmű nemleges választ adott: „Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a bölcsek tanácsa lássa a valós helyzetet Magyarországon, 

 

semmilyen forgatókönyv nincs arra az esetre, ha elmarasztaló vélemény születik.”

 

A kormányszóvivő egyébként a kisebbik kormánypártnak, a KDNP-nek a tagja, amelyet a Fidesszel ellentétben nem függesztettek fel.

 

FOTÓ: Hollik István / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért töröltetett öt merevlemeznyi adatot Kurz egyik munkatársa a kancellár bukása elött még gyorsan?

Legyen a miénk is hosszabb? Szavazz!

Kiakadtak a prágai polgármester kijelentéseire, a cseh külügyminiszter csak annyit mondott, hogy nincs ráhatásuk a demokratikusan választott önkormányzatokra.

Az Emmi több mint 1,4 millió forintot fog költeni a rejtélyes tevékenységre, amelyről nem árulták el, hogy micsoda.

Huszonhárom év adatai igazolják, hogy az állatfajok testméretük csökkenésével alkalmazkodnak a klímaváltozás kihívásaihoz.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Verdi vagy Bernstein művein túl a zenekar két zenészének saját szerzeményét is elő fogja adni a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás