Legalább bevásárlásnál ne legyünk már akkora ellenzékiek!

Fekő Ádám

Szerző:
Fekő Ádám

2019.03.19. 17:58

Épp elég nyomorunk van ebben az országban anélkül is, hogy politikai alapon döntenénk el, eszünk-e Big Macet vagy nem.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

A hét egyik legerősebb címe jelent meg a G7-en. A „Mostantól nem ehetsz úgy Big Macet, hogy abból ne részesüljön a NER” azért nagyon jó cím, mert még hozzám hasonlóan azok is rákattintanak, akiket amúgy egy gazdasági cikk gondolata is öngyilkosságba kerget, pár perc múlva pedig már szakértőjévé is váltam a McDonald’s üzemeltetése körüli dolgoknak, szóval tök jól világított rá arra, mekkora bizniszt csinált Scheer Sándor, amikor átvette a bulit.

Viszont amit a cikk megjelenése után láttam Facebookon, az megint csak arra mutatott rá, mennyire nyomorult hely tud lenni Magyarország 2019-ben. 

A cikk után sokan jelenteték ki teátrálisan, hogy ők mostantól bojkottálják a Mekit, mert nem akarják még tovább gazdagítani a NER-közeli üzletembereket.

És most nem arra gondolok, hogy a Fidesz beette magát a junkfoodba is, hanem arra, hogy vannak emberek, akiknek tényleg annyira átszőtte az életét az orbánizmus, hogy még a legalapvetőbb szükségleteink intézésében is őt látják. Magyarország egy része ma egy kiló kenyeret sem képes anélkül megvenni, hogy megkérdezze magától, tetszetne-e ez Orbán Viktornak? És itt nem csak a Fidesz-szavazókról van szó, hanem az inverzről is, akik már legkésőbb 2011-ben kijelentették, hogy egy igazi demokrata nem szeretheti azt, amit Orbán Viktor. 

Ezek az emberek elvi okokból nem járnak CBA-ba, nem isznak Pécsi Sört, nem rendelnek 2Rule-mezeket, nem járnak focimeccsre és nem ülnek be a Gozsdu egyetlen helyére sem, hiszen ott kell gyengíteni ezt a gané kormányt, ahol csak lehet!

Leírhatjuk ezt a jelenséget tudatos fogyasztásnak is, de azért mégis felmerül a kérdés: komolyan gondolja valaki, hogy azzal üt ki egy téglát a Fidesz rendszeréből, hogy bár Big Macet kíván, inkább mégis Whoopert eszik? Egyáltalán hogy hívjuk ezt, ellenzéki bevásárlásnak? És mivel kevésbé röhejes ez annál, mint amikor az internet hőskorában Polgár „Tomcat” Tamást mindenki csak a nemzeti érzelmű pólóboltosként emlegette?

És egyáltalán mi különböztet meg valakit, aki az életét ilyen szinten Orbán Viktorral szembe igazítja attól, aki kérdés nélkül mindenben követi Orbán Viktort?

Politikai alapon választani, mit vásárolunk azért tévút, mert lehetetlenné teszi a konkrét ügyek kitárgyalását: a CBA-ba nem azért nem járok, mert gonosz embereket gazdagítok vele, hanem mert általában koszosak az üzletek, túl van árazva, és nem tetszik a zöldségpult. 2Rule-mezt nem Mészáros Lőrinc miatt nem veszek, hanem mert nem adok 16 ezer forintot kínai gagyiért. A Gozsdu Udvarba nem Rogán Antal barátai miatt nem teszem be a lábam, hanem mert szarok a helyek.

Pécsi Sört meg egyszerűen szoktam inni, mert tök jó sör, a focit pedig a tulajdonképpen az 1950-es évek óta különböző bűnözők adják át egymásnak, aztán mégis mindig marad belőle valami.

Sőt! Én még Origót sem azért nem olvasok, mert a hangsúlyozottan nemzeti médiaholding része, hanem mert bénák a cikkek, és összevissza hazudoznak benne.

Innen már el is juthatunk addig a felismerésig, hogy

a Fidesz legnagyobb problémája nem az, hogy ők a Fidesz. Felőlem aztán megjelenhetnének az embereik bárhol, ha közben ők és az embereik is jól végeznék a dolguk pénzfelvételen túli részét is,

de még magát a kormányzást is sokkal jobbra értékelném, hanem egy alternatív univerzum minél részletesebb kidolgozását takarná náluk ez a fogalom. 

Úgyhogy senki ne aggódjon inkább, ha el akar menni enni egy Big Macet, vagy esetleg örül a hírnek, hogy hamarosan házhozszállítás is lesz a McDonald’sben: Ronald bohóc a Fidesz előtt is pont olyan lelkesedéssel zárta el a koszorúereinket, mint akkor fogja, amikor már a világ nagyrészéhez hasonlóan nálunk sem fogja senki tudni, mi a fene az a Nemzeti Együttműködés Rendszere.

Olvass még több cikket Fekő Ádámtól az Azonnalin!

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek