+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2019. március 18. hétfő, 14:03
Elválnak a Slipknot és a perkás Chris Fehn útjai. Fehnt azért rúgják ki, mert beperelte zenésztársait, mondván: átverték őt.
A Slipknot döntött: kirúgják a bandából a perkás Chris Fehn-t.

 

A Pinokkió-maszkban színparda lépő dobos több, mint húsz évig volt a banda tagja, és annak minden eddigi nagylemezén közreműködött. 

 

Az ügy előzménye, hogy az ütős beperelte zenésztársait, mert szerinte azok évek óta nem fizették ki a neki járó részesedést a turnék és a merchandise termékek után. A celebhírekkel foglalkozó The Blast cikke szerint Chris Fehn azt állítja, hogy két bandatag, Corey Taylor énekes és a másik ütős, Shawn Crahan számos, pár nappal ezelőttig titokban tartott cégen keresztül is bevételre tett szert a Slipknot tevékenysége után, amiből neki is járt volna részesedés, Fehn mégsem látott belőle egy fityinget sem. A perkás azt követelte, hogy a bíróság teljeskörűen vizsgálja át a Slipknot könyvelését, továbbá igényt tartott az elmaradt nyereségen túl kárpótlás fizetésére is.

 

Március 18-i hivatalos közleményében a banda egyértelművé tette: Chris Fehn többé nem tagja a Slipknotnak. Mint írják:

 

„Chris tudja jól, hogy miért nem tagja már a Slipknotnak. Csalódottak vagyunk amiatt, hogy azt választotta: ujjal mutogat és vádaskodik ahelyett, hogy megtette volna azt, ami a bandában maradásához szükséges.”

 

A közleményben a Slipknot kiemelte, hogy a hatodik nagylemezük elkészítésére, illetve az azt követő turnékörútra fókuszálnak. A banda még az új lemez – amiről eddig egy számot ismerünk –  augusztus 9-i megjelenése előtt ellátogat hazánkba: június 26-án, a VOLT fesztivál nyitónapján tekinthetik meg az immár Chris Fehn nélkül felálló bandát a rajongók. Arról, hogy ki fogja Fehn-t helyettesíteni – lesz-e egyáltalán valaki, aki átveszi a szerepét –, még nincs hír.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb közös pontra lettünk figyelmesek Szerbiával a pécsi vásárban: 1900 forintért bárki hirdetheti Oroszország urát.

Ma választ Horvátország. Mivel győzködték vagy riogatták a pártok a választókat? Spoiler: menekültekkel nem. Választás előtti plakátkörkép!

A portugál vezetés szerint abszurd, hogy a britek szerint nem biztonságos náluk nyaralni, mert az angoloknál rosszabb a koronavírus-járvány, mint náluk.

„Az, hogy gyakorolhasd a mandátumodat, nem függhet attól, hajlandó vagy-e elfogadni egy magánvállalkozás feltételeit” – véli az Európai Parlament egyik alelnöke.

A szerecsenekről elnevezett berlini metrómegálló, a Mohrenstraße a jövőben egy olyan környékbeli utca nevét fogja viselni, ami egy orosz zeneszerzőről emlékezik meg.

A függetlenként politizáló Bencsik János könyöradománynak tartja azt, és nemet nyomott a kezdeményezésre. Az okokat megkérdeztük tőle!

Az SZFE hallgatói táncoltak és énekeltek, mialatt az Országgyűlés megszavazta egyetemük alapítványi kézbe vonását, a tüntetésen megjelent Karácsony Gergely is. Fotók!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Ivan Krastev bolgár filozófus beszélget a járvány utáni Európáról a bécsi Kreisky Forum online-rendezvényén július 6-án.

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás