+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 13. szerda, 18:24
Pierre Taki bűnözőt játszik a Judgement című játékban, de a japánok nem hagyhatták, hogy az életben is legyen valamilyen ügye.

Egész Japánban leállították a Judgement című játék árusítását, miután az az egyik videóbejátszásban feltűnő Pierre Takit drogfogyasztásért vették őrizetbe. A játékot lefejlesztő Sega annyira komolyan veszi a jó példamutatást, hogy nem csak a 2018 decemberében megjelent játék helyi terjesztését szüntette be, 

 

de az idei évre tervezett nemzetközi bemutatót is törölte, illetve az összes ezzel kapcsolatos promóciós tweetet és egyéb közösségi megjelenést is eltüntette.

 

A történetben főleg az az érdekes, hogy az 51 éves Pierre Taki játékbeli imidzsének annyira nem tett volna rosszat a dolog, hiszen a játék története szerint a jakuza egyik tagját alakítja. Taki egy szórakozóhelyen bukott le, és bár azt beismerte, hogy kis mennyiségű drogot fogyasztott, a házkutatás után még az otthonában is találtak. 

 

Bár ez még Magyarországon is apróságnak tűnik, Japán nem Magyarország: az ottani drogtörvények alapján Taki akár hét év börtönt is kaphat. Bár Európából nézve egészen fura, hogy emiatt visszahívnak egy játékot, a BBC által megkérdezett japán megszólalók szerint az ázsiai országban egyáltalán nem hat pozitívan az eladásokra egy ilyen ügy miatti hírverés.

 

via BBC 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Németország eddigi legnagyobb klímatüntetéseit rendezték ma meg. Az Azonnali ott volt, és megmutatja nektek a legjobb transzparenseket!

De német és olasz régiók is szívesen csatlakoznának a helvét államszövetséghez. Te belépnél?

Szeptember 20-ára írták ki viccből az ufókutató körökben legendás 51-es körzet megrohamozását az USA-ban, amiből már mindenki kihátrált, de pár cég azért keresne egy kis pénzt az ufóhívőkön.

Újabb kampány-műalkotással jelentkezett az osztrák jobboldali FPÖ, most egy ÖVP-Zöldek koalícióval riogatnak. De nem is akárhogy! Műelemzés!

Nem örülnek felhőtlenül az S&D-frakció háza táján annak, ahogy Ursula von der Leyen megálmodta az Európai Bizottság új struktúráját.

A hét kérdése

A szélsőjobb által is oly sokat emlegetett európai életmód védelme névvel ellátott biztosi portfóliót sokan betámadták. Ha rajtad múlik, mire neveznéd át?

Azért ide elnéznénk

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Újra az irodalom és könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár.

Ezt is szerettétek

Mennyire kapják meg a mindennapi szexizmust azok a lányok, akik bevallottan azzal akarnak érvényesülni, hogy jól néznek ki?

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Kárpátaljáról viszont mentőt fizetnek a magyarok a határig, hogy eljussanak a rossznak tartott magyar egészségügybe. Mutatjuk, miért.

Mutatunk pár jó társasjátékot, amiben tényleg kell gondolkodni, és nem is feltétlenül a többiek kisemmizése vagy kiiktatása a cél. Azonnali-lista!

Twitter megosztás Google+ megosztás