+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 13. szerda, 18:24
Pierre Taki bűnözőt játszik a Judgement című játékban, de a japánok nem hagyhatták, hogy az életben is legyen valamilyen ügye.

Egész Japánban leállították a Judgement című játék árusítását, miután az az egyik videóbejátszásban feltűnő Pierre Takit drogfogyasztásért vették őrizetbe. A játékot lefejlesztő Sega annyira komolyan veszi a jó példamutatást, hogy nem csak a 2018 decemberében megjelent játék helyi terjesztését szüntette be, 

 

de az idei évre tervezett nemzetközi bemutatót is törölte, illetve az összes ezzel kapcsolatos promóciós tweetet és egyéb közösségi megjelenést is eltüntette.

 

A történetben főleg az az érdekes, hogy az 51 éves Pierre Taki játékbeli imidzsének annyira nem tett volna rosszat a dolog, hiszen a játék története szerint a jakuza egyik tagját alakítja. Taki egy szórakozóhelyen bukott le, és bár azt beismerte, hogy kis mennyiségű drogot fogyasztott, a házkutatás után még az otthonában is találtak. 

 

Bár ez még Magyarországon is apróságnak tűnik, Japán nem Magyarország: az ottani drogtörvények alapján Taki akár hét év börtönt is kaphat. Bár Európából nézve egészen fura, hogy emiatt visszahívnak egy játékot, a BBC által megkérdezett japán megszólalók szerint az ázsiai országban egyáltalán nem hat pozitívan az eladásokra egy ilyen ügy miatti hírverés.

 

via BBC 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szaporodó medvetámadások miatt száznegyven medve kilövését engedélyezték, de az embereket is le akarják szoktatni a medveszelídítésről.

A Természetvédelmi Világszövetség szerint az
emberi tevékenység miatt
került veszélybe ennyi faj.

Bár Isztambulban csak ötszázezer szír menekültet regisztráltak, a valóságban egymillióan élhetnek ott,
ami feszültségekhez vezet.

Jövőbeli fenyegetéseket tár fel egy sci-fi írókból álló csapat, miközben a magáncégek is egyre inkább hajlamosak sci-fi írókat felfogadni, hogy segítsenek megálmodni a jövőt.

Lakhatás először, a többi meg jöhet utána: Finnországban így oldják meg a hajléktalanságot.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás