+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 13. szerda, 18:24
Pierre Taki bűnözőt játszik a Judgement című játékban, de a japánok nem hagyhatták, hogy az életben is legyen valamilyen ügye.

Egész Japánban leállították a Judgement című játék árusítását, miután az az egyik videóbejátszásban feltűnő Pierre Takit drogfogyasztásért vették őrizetbe. A játékot lefejlesztő Sega annyira komolyan veszi a jó példamutatást, hogy nem csak a 2018 decemberében megjelent játék helyi terjesztését szüntette be, 

 

de az idei évre tervezett nemzetközi bemutatót is törölte, illetve az összes ezzel kapcsolatos promóciós tweetet és egyéb közösségi megjelenést is eltüntette.

 

A történetben főleg az az érdekes, hogy az 51 éves Pierre Taki játékbeli imidzsének annyira nem tett volna rosszat a dolog, hiszen a játék története szerint a jakuza egyik tagját alakítja. Taki egy szórakozóhelyen bukott le, és bár azt beismerte, hogy kis mennyiségű drogot fogyasztott, a házkutatás után még az otthonában is találtak. 

 

Bár ez még Magyarországon is apróságnak tűnik, Japán nem Magyarország: az ottani drogtörvények alapján Taki akár hét év börtönt is kaphat. Bár Európából nézve egészen fura, hogy emiatt visszahívnak egy játékot, a BBC által megkérdezett japán megszólalók szerint az ázsiai országban egyáltalán nem hat pozitívan az eladásokra egy ilyen ügy miatti hírverés.

 

via BBC 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Jobboldali-liberális, vagy baloldali-nacionalista vezetése lesz Szlovákiának? Lesz-e továbbra is magyar képviselet? Szlovákia szombaton eldönti mindezt, mi pedig mutatjuk, melyik párt hogyan kampányol.

Ki képviselje a felvidéki magyarokat? Szavazz!

Tesznek-e óvintézkedéseket? És mit csinálnak, ha betegen akarnak szobát kérni náluk? Megkérdeztük!

Az uniós büdzsére vonatkozóan mondta ezt a Momentum-elnök, akit az ellenzéki kerekasztalt hirdető sajtótájékoztatóján arról is kérdeztünk: kinek drukkol a szlovákiai választáson.

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el az Azonnali podcastjában!

Az Irriducibili nem csak egy ultracsoport volt Rómában: a csúcson ők látták el az olasz radikálisokat ruhával, az SS Lazio címerét pedig örökre összekötötték a szélsőjobbal.

A román fővárosban kifejezetten budapesti mintára, teljes összefogással venné át a hatalmat az ottani jobboldali ellenzék. Bemutatjuk a jelöltet.

A hét kérdése

Szombaton új parlamentet választ Szlovákia. Te kinek drukkolsz? Ez a hét kérdése, az Azonnalin te is szavazhatsz!

Azért ide elnéznénk

Moldvai és gyimesi csángó táncház Budán február 29-én.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Melyik demokrata elnökjelölt-aspiráns indul a legjobb esélyekkel Donald Trumppal szemben és mire számíthatunk az amerikai elnökválasztáson? Március 5-én az Aurórában ezekről és a szuperkedd eredményeiről lesz kerekasztal-beszélgetés.

Erről lesz szó március 6-án délután 5-től az ELTE Társadalomtudományi Karán.

Ezt is szerettétek

A Fidesz EP-delegációjának vezetője szerint az EPP-vel szemben ők a nyugodt erőt képviselik, Habonynak és Mészárosnak pedig semmi
köze hozzájuk.

Igor Matovič a szlovák politika elszabadult hajóágyúja, mégis pont ez nyerheti meg neki a választásokat Szlovákiában.

Sokadik kormányzati kísérlet után is él és virul a famaffia. Elmondjuk, miért.

Merkel nem tudja teljesen meghatározni, hogy ki kövesse a kancellári székben. Nem volt ez másképp Helmut Kohl után sem.

A Fiat Professional kiemelkedően nagy jelentőséget tulajdonít a környezetvédelemnek, így folyamatosan új, jövőorientált megoldásokon dolgozik, annak érdekében, hogy mérsékelje az embert és a természetet érő káros hatásokat.

Twitter megosztás Google+ megosztás