+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 13. szerda, 18:24
Pierre Taki bűnözőt játszik a Judgement című játékban, de a japánok nem hagyhatták, hogy az életben is legyen valamilyen ügye.

Egész Japánban leállították a Judgement című játék árusítását, miután az az egyik videóbejátszásban feltűnő Pierre Takit drogfogyasztásért vették őrizetbe. A játékot lefejlesztő Sega annyira komolyan veszi a jó példamutatást, hogy nem csak a 2018 decemberében megjelent játék helyi terjesztését szüntette be, 

 

de az idei évre tervezett nemzetközi bemutatót is törölte, illetve az összes ezzel kapcsolatos promóciós tweetet és egyéb közösségi megjelenést is eltüntette.

 

A történetben főleg az az érdekes, hogy az 51 éves Pierre Taki játékbeli imidzsének annyira nem tett volna rosszat a dolog, hiszen a játék története szerint a jakuza egyik tagját alakítja. Taki egy szórakozóhelyen bukott le, és bár azt beismerte, hogy kis mennyiségű drogot fogyasztott, a házkutatás után még az otthonában is találtak. 

 

Bár ez még Magyarországon is apróságnak tűnik, Japán nem Magyarország: az ottani drogtörvények alapján Taki akár hét év börtönt is kaphat. Bár Európából nézve egészen fura, hogy emiatt visszahívnak egy játékot, a BBC által megkérdezett japán megszólalók szerint az ázsiai országban egyáltalán nem hat pozitívan az eladásokra egy ilyen ügy miatti hírverés.

 

via BBC 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem az jelenti rájuk a veszélyt, hogy rozoga csónakokkal kelnek át a tengeren, hanem az útközben jellemző erőszak. Marokkó különösen veszélyes.

Főleg a szélsőjobb politikusok és kommentelők jeleskednek ebben. Több politikus is valamiért a támadás szót használta a párizsi tűzre.

Nikola Gruevszki pártjának „sorosista” jelöltje és a
szocdem jogászprofesszor
fej-fej mellett állnak az első forduló után. Két hét múlva lesz a második forduló, de nagyon alacsony a részvételi kedv.

Komoly etnikai és vallási ellentétek, és egy alig pár hónapja véget ért politikai válság kísérik a merényleteket az indiai-óceáni szigetországban.

Egy német középkorász az orvostudomány mai állása alapján vizsgálta meg az evangéliumokban leírt kereszthalált, és arra a megállapításra jutott: Jézus kómába esett, de nem halt meg.

A hét kérdése

A Notre-Dame hétfői katasztrófája egész Európát megmozgatta. De vajon mi tudná összehozni a magyarokat?

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali összeültet vitázni pár ifjú politikust április 25-én az Aurórában. Regisztráljatok!

Bringázz április 28-án a Margitsziget és a Városliget között több száz másik emberrel!

Április 25–28. között a Millenáris Parkba ismét kivonulnak a kiadók, és sok szerző is ott lesz.

Hogyan teljesített az Európai Bizottság a luxemburgi Jean-Claude Juncker vezetése alatt? Április 29-én a Corvinus Egyetemen megtudhatod.

Idén 100 éves a Bauhaus. Május 4-én és 5-én megünnepelheted.

Ezt is szerettétek

György Péter a Notre-Dame-on kívül a legújabb trianoni emlékmű terveiről is beszélt az Azonnalinak. Interjú!

Mi történt a dél-balkáni országgal és a Magyarországon menedékjogban részesített Nikola Gruevszki pártjával?

Révész Máriusz kormánybiztos Azonnalinak tett ígérete szerint kátyúzni is fognak a pénzből!

Elmentünk egy kampányfórumra Újvidéken, mert most először szavazhatnak az EP-választáson a vajdasági magyarok. Riport!

Twitter megosztás Google+ megosztás