+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 13. szerda, 19:38
Egy katalán képviselő Anne Franktól idézett egy katalán szolidaritást képviselő sárga szalag kíséretében, Izrael nagykövetsége azonnal elítélte.

Izrael spanyolországi nagykövetsége szégyennek nevezte, hogy a katalán kormány politikai hasznoszerzés céljából használt fel egy idézetet Anne Franktől. A madridi székhelyű iroda szerint egyszerűen nem lehet politikai okokból példálózni a holokauszttal, márpedig az, hogy Anne Frank idézetét és képét tette ki a katalán politikus Elsa Artadi Twitterre a bebörtönzött katalán vezetőkre emlékeztető sárga szalag kíséretében egyértelműen ennek számít. 

 

„Nem lehetett véleményünk. Az embernek meg lehet mondani, hogy tartsa a száját, de ez nem akadályozza meg, hogy véleményed legyen. Senkinek nem szabadna megtiltani, hogy elmondja, amit gondol” – szól az idézet.

 

Artadi szerint ez a szöveg nagyon aktuális volt a héten kedden attól az Anne Franktől, aki épp aznap vesztette 69 éve életét tífuszben egy koncentrációs táborban. Az ízlésen amúgy lehet vitatkozni, de azon nem, hogy Artadi a tényekben tébedett: Anne Frank halálának nem a 69., hanem a 74. Évfordulója volt a héten. 

 

Jelenleg tizenkét kalatán vezető vár tárgyalására Madridba azért, mert valamilyen formában részt vett Katalónia elszakadási kísérletében 2016-ban. Akkor egy népszavazást is tartottak, amit senki nem ismert el, a spanyol rendőrök pedig többször is megpróbálták szétverni az egészet. 

 

via Guardian

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Megcsináljuk, drágám? Vágatlan, kordokumentum-értékű felvétel a Móricz Zsigmond körtérről!

A német óriáscég cseh érdekeltségeitől is megszabadulna az Európai Bizottság kedvéért.

Tényleg léteznek emberek, akiket az kapcsol ki, ha mindenféle gyilkosságról, halálról és egyéb istentelen dolgokról kárognak nekik.

Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, simán meglesz a célként kitűzött ötvenezer szavazat. Kattints, és elmondjuk, hogy áll most az előválasztás!

A kínai külügy szerint az, ahogy Hongkongban bánnak a tüntetőkkel az ország belügye, nem a G20-ra való.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára címen fut a projekt a PIM-ben. Június 25.

Filmvetítés, majd beszélgetés a román rendszerváltás kérdéseiről június 26-án.

Pécsen amúgy is van pár elég menő épület, most pedig még fényfestéssel is felturbózzák őket. Június 27-30.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

A Fidesz-árvák után az EP-választások eredményeit elnézve létrejött a baloldal árváinak tömege is. Ez ma az egyetlen politikai tér, ahol vákuum lett.

Jó-e, ha politizálnak a zenészek akár a számaikban, akár azokon kívül, vagy inkább idegesíti ez a hallgatóságot? Orfűi videó!

Ahogy bajor politikusból német kancellár se tudott még soha lenni, európai bizottsági elnök se lesz talán. De ez nem is lenne baj. Techet Péter véleménye!

Talán rájöttél, hogy csak akkor leszel valaha államtitkár, ha belépsz a Fideszbe vagy a KDNP-be? Az Azonnali kisokosa sokat segít, hogyan csináld!

Twitter megosztás Google+ megosztás