+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 12. kedd, 18:52
Michael Jackson dokumentumfilmje miatt megint érdemes elgondolkodni rajta, mennyire kell vakon bízni rajongásunk tárgyában. Ezzel a kérdéssel még soha senki nem szembesítette annyira durván a nyilvánosságot, mint Ian Watkins 2013-ban.

Most, hogy Michael Jackson körül újra felsűrűsödtek a pedofilvádak a róla megjelent dokumentumfilm miatt (a hírek szerint már a második részt is elkezdték forgatni új szereplő történeteivel), megint aktuálissá vált a kérdés, mit engedhetünk meg egy fura sztárnak, és hol van az a pont, amikor a rajongás átcsap vak őrületbe, illetve hogy mennyire könnyen el tudja hírnevével rejteni valaki, ha beteg ember.

 

Emiatt szedjük elő az eddigi talán legdurvább történet: Ian Watkins esetében nem csak pedofilvádakról volt szó, hanem lezáródott tárgyalásokról, a férfi megnyilvánulásai alapján pedig még jóindulattal sem lehet mondani, hogy egy nagyon súlyosan beteg emberről van szó.

 

A közmegegyezés szerint Ian Watkins ugyanis a legundorítóbb ember, aki valaha is színpadon állt.

 

Zene gyerekeknek

 

Watkins a Walesből érkezett Lostprophets énekeseként vált ismertté: a Linkin Parkkal és társaival ismertté vált ugrálós nu metál műfajából indult, később jó váltásokkal az arcbafésült emósok kedvencévé is váló zenekar kifejezetten a középiskolásokhoz szólt szövegeivel és zenéivel is, Watkins bizalomgerjesztő tekintete miatt pedig igazi sztárrá tudott válni. Magyarországon kétszer is felléptek (egy Sziget, egy VOLT), és bár az egyértelmű volt, hogy nem a Lostprophets váltja meg a világot, 2006-ra már bőven akkora nevek lettek, amiből még jó pár évig elhaknizhattak volna. 

 

Watkins körül már 2008-ban gyanús lett pár dolog, de a cardiffi rendőrség nem foglalkozott azzal, hogy exbarátnője, Joanne Mjadzelics négy év alatt összesen tizenkét alkalommal jelezte a hatóságoknak, hogy birtokában van olyan felvételeknek, amiken Watkins gyerekek iránti beteges vágyait ecseteli.

 

A rendőrök azért ignorálták az esetet, mert úgy vélték, Mjadzelics csak a férfit akarja lejáratni. 

 

Csecsemőkről és állatokról is szó volt

 

Aztán 2012 decemberében tényleg bevitték Watkinst pedofília vádjával, az pedig már a vádiratból is kiderül, hogy Ian Watkins még a pedofilok között is „kiemelkedett” gátlástalanságban: csecsemőkről és állatokról is szó volt benne. Bár első körben mindent tagadott, szép lassan az összes fontos vádpontot rá tudták bizonyítani. 

 

IAN WATKINS RABOSÍTÁSI FOTÓJA

 

A férfi példája tökéletesen mutatja, mik történhetnek, ha egy rocksztár a legaljasabb dolgokra használja a népszerűségét: a Lostprophets előtti időkből semmi nyoma nincs annak, hogy Watkins engedett volna gyerekek iránti vágyainak, később viszont nem csak a metamfetaminra és a crackre kapott rá, hanem arra is, hogy fiatal rajongóit és fiatal rajongóinak gyerekeit bántalmazta szexuálisan.

 

Az még a lazább történetek közé tartozik, hogy egy 16 éves bevallottan szűz rajongóját diáklánynak öltöztetve fogadta, majd lefilmezte együttlétüket: két olyan még tizenévesen rajongóvá vált nő került annyira Watkins bűvkörébe, hogy azok felajánlották nekik csecsemőkorú gyereküket fajtalankodásra, de az egyiküket Skype-on keresztül nézte, ahogy szexuálisan bántalmazza a saját gyerekét. A tárgyalásokon résztvevők bevallottan elhűlve vették tudomásul, hogy a férfi egyiküknek egészen konkrétan leírta üzenetben, hogy 

 

„te és a gyereked is az enyémek vagytok.”

 

Watkins tárgyalása négy hét alatt ment le, a teljes beismerő vallomás miatt végül bírósági tárgyalásra sem volt szükség. A bizonyítékokat azok durvasága miatt nem hozták nyilvánosságra, de a kiszivárgott információk alapján talán jobb is így: az egyik videós bizonyítékon arról beszélgetett a férfi, hogy lehetne egy elkábított csecsemőt állatokkal való szexre rábírni, de küldtek olyan fényképet is neki, amin egy rajongója közösül a saját gyerekével. 

 

Elkötelezett pedofil

 

Ahogy kerültek elő a bizonyítékok, Watkins is egyre könnyedebben mutatta meg évek óta rejtegetett valódi énjét: bár először azt mondta, őrült rajongók törtek be a számítógépére, később pedig azzal védekezett, hogy metamfetamin-függősége miatt nem is emlékszik ezekre a dolgokra, a 2013-as ítéletkor már elkötelezett pedofilnak vallotta magát, aki amúgy nem is érti, mi ez a felháborodás, amikor senkinek sem esett bántódása.

 

A számítógépes jelszava „ifuckkids” volt.

 

Az akkor 36 éves férfi 35 évre került rács mögé a legkeményebb brit börtönök közé tartozó Wakefieldbe. Ide kerülnek a leggátástalanabb elítéltek, és bár a legtöbben azt jósolták, Watkinst gyorsan megölik majd, jelenleg is büntetését tölti. 

 

RAJZ IAN WATKINS TÁRGYALÁSÁRÓL

 

Sőt, nem vesztette el az összes rajongóját sem: egy szemtanú szerint több fiatal, gót külsejű lány is jár hozzá beszélőre, akiknek a kezét is fogja beszélgetés közben annak ellenére, hogy idő közben nem csak megőszült, de a fogai is hullani kezdtek.

 

Egy rajongója magára tetováltatta a rabosítási fotóját a „megalolz” felirattal együtt, Watkins ugyanis ennyivel kommentálta az ítéletét 2013-ban.

 

Egy 21 éves nőtől elvette az állam kétéves kislányát, miután kiderült, hogy rövid levelezés után eljegyezték egymást az énekessel, aki még azon is viccelődött, hogy vajon mi történne, ha a kétéves lány rájuk nyitna, miközben szexelnek. Bár a lány azzal védekezett, ő csak azért vette fel a kapcsolatot Watkinsszal, mert biztos volt az ártatlanságában, a gyámügy inkább biztosra ment. 

 

Bár majdnem 70 éves lesz, mire kijöhet a börtönből, egykori zenekarának tagjai pedig azonnal feloszlatták magukat, kiemelve, hogy nekik fogalmuk sem volt, mi folyik a háttérben, Ian Watkins valószínűleg jól fog élni öregkorában: a hatóságok nem vehetik el a Lostprophetsből szerzett jogdíjait, mert azok nincsenek közvetlen összefüggésben a bűncselekménnyel, miközben már a tárgyalások alatt is annyira felpörögtek a zenekar dalai, hogy a plusz hírverésből is milliókat kereshetett. 

 

FORRÁSOK: Daily Mail, BBC, Blabbermouth, Sun

 

KIEMELT KÉP: A Lostprophets zenekar promóciós képe, mellényben a fiatal Ian Watkins

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Innováció a magyar választási kampányok terén: vasárnap este megnézheted, sikerül-e Vágó Gábornak egy számítógépes játékban megmenteni a világot.

Amennyiben a lakosság elutasította volna, az akár a schengeni övezetből való kizárást is eredményezheti.

A német konzervatívok egyre inkább közelednek a horvát jobboldalhoz, amely ellentétben az eddig kivételezetten kedvelt magyarral nem fordult szembe velük. Videó Merkel horvátjáról!

Ráadásul Matteo Salviniék európai szövetsége elég nagy gyomrost kapott Heinz-Christian Strache bukása miatt is.

George Simion azt állítja, hogy megverték, de ez pont nem látszik az általa készített felvételen. Közben több politikus is kiakadt, és a román ultrák állítólag a helyszínre készülnek.

A hét kérdése

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy nem valami igazán szórakoztató dolog került elő témaként a két illiberális zseni első találkozóján.

Azért ide elnéznénk

2014 és 2018 között 426 esetet rögzítettek az ukrajnai magyarellenesség megnyilvánulásaiból. Filmpremier május 20-án.

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

Remélhetőleg az összes jó mátrai bort végigkóstolhatod május 24-én Budapesten.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás