+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. március 12. kedd, 20:30
Az Iszlám Államhoz csatlakozott nők gyermekei tucatjával raboskodnak anyjaik mellett.
A tádzsik kormány hazavinné az összes olyan kiskorú állampolgárárt, akinek valamelyik szülője szíriai vagy iraki börtönökben raboskodik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet működésében való részvétel miatt

 

adta hírül az RFE/RL. A tervek szerint a közeljövőben különgépet küldenek Bagdadba, hogy hazavigyék azt a 75 gyermeket, akinek a közel-keleti országban raboskodó szülője hozzájárult ehhez.

 

Tádzsikisztán iraki és kuvaiti nagykövete, Zubaidullo Zubaidzoda a statisztikákat ismertetve elmondta, hogy jelenleg 43 tádzsik állampolgárságú dzsihadista nőt, és hozzájuk tartozó 92 gyermeket tartanak fogva Irakban. A tádzsik diplomatáknak 17 gyermek esetében nem sikerült elintézniük a szülői beleegyezést. Az anyák többek között arra hivatkoztak, hogy még túl kicsik a gyerekeik, vagy nincsen olyan családtagjuk Tádzsikisztánban, aki vállalná a nevelésüket.

 

Akadt azonban olyan nő is, aki nem akarta visszaküldeni egy nem eléggé vallásos országba a csemetéjét.

 

A hivatalos adatok alapján a közel 9 milliós lakosságú Tádzsikisztánból kétezer radikális csatlakozott az Iszlám Államhoz. Közülük csak valamivel több, mint száz fő tért haza a túlnyomórészt muszlim vallású közép-ázsiai országba.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A brit LibDemek és a Skót Nemzeti Párt vitázni akartak Boris Johnsonnal és Jeremy Corbynnal, de nem hívták meg őket. Hiába reklamáltak.

Az átlag liechtensteini háztartás eladósodottsága meghaladja a kétszázezer eurót, amivel GDP-arányosan a kontinens leggazdagabb országa számít egyben a legeladósodottabb társadalomnak is.

Az egyik legnevesebb filmfesztiválon vitte haza az Eufória című sorozat első részében nyújtott teljesítményéért a legjobb pilotnak járó díjat.

Bár nyíltan nem határolódott el Orbántól, Bakunak és Ankarának is beszólt Várhelyi Olivér. Mutatjuk, miket válaszolt a bővítési biztosjelölt!

Párizs blokkolta két nyugat-balkáni ország EU-csatlakozásának megkezdését: most elmondják, szerintük hogyan kéne csinálni a bővítést.

Az Európa utolsó diktatúrájának is nevezett országban független megfigyelők számtalan választási visszaélést jelentettek, a hatóságok ezekből egyet sem ismertek el.

Fideszes nincs a jelöltek között, a párt néppártbeli tagsága ugyanis még mindig revízió alatt van. De KDNP-s, felvidéki hidas és MKP-s vagy épp erdélyi RMDSZ-es politikus sem jelöltette magát pozíciókra.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Várhelyi a meghallgatásán profi teljesítményt nyújtott, más, nála jóval gyengébb biztosjelöltekkel ellentétben mégis csuklóztatják az EP-ben. Hogy miért?

Twitter megosztás Google+ megosztás