+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. március 12. kedd, 20:30
Az Iszlám Államhoz csatlakozott nők gyermekei tucatjával raboskodnak anyjaik mellett.
A tádzsik kormány hazavinné az összes olyan kiskorú állampolgárárt, akinek valamelyik szülője szíriai vagy iraki börtönökben raboskodik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet működésében való részvétel miatt

 

adta hírül az RFE/RL. A tervek szerint a közeljövőben különgépet küldenek Bagdadba, hogy hazavigyék azt a 75 gyermeket, akinek a közel-keleti országban raboskodó szülője hozzájárult ehhez.

 

Tádzsikisztán iraki és kuvaiti nagykövete, Zubaidullo Zubaidzoda a statisztikákat ismertetve elmondta, hogy jelenleg 43 tádzsik állampolgárságú dzsihadista nőt, és hozzájuk tartozó 92 gyermeket tartanak fogva Irakban. A tádzsik diplomatáknak 17 gyermek esetében nem sikerült elintézniük a szülői beleegyezést. Az anyák többek között arra hivatkoztak, hogy még túl kicsik a gyerekeik, vagy nincsen olyan családtagjuk Tádzsikisztánban, aki vállalná a nevelésüket.

 

Akadt azonban olyan nő is, aki nem akarta visszaküldeni egy nem eléggé vallásos országba a csemetéjét.

 

A hivatalos adatok alapján a közel 9 milliós lakosságú Tádzsikisztánból kétezer radikális csatlakozott az Iszlám Államhoz. Közülük csak valamivel több, mint száz fő tért haza a túlnyomórészt muszlim vallású közép-ázsiai országba.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Karácsonyék szerint rengeteg pénzt vonnak el jövőre a fővárostól, ezért mielőtt leül a kormánnyal, meg akarja várni a június 10-re esedékes belügyminiszteri egyeztetést az önkormányzati szövetségekkel.

Jó hír: már nem kell sem negatív koronavírus-teszt, sem pedig kéthetes karantén akkor, ha Csehországba, Szlovákiába vagy Ausztriába utazunk.

Ugyan sajnos három krónikus beteg ismét elhunyt, de összesen 2245 fő meggyógyult.

Trianon következménye a vízfejűség és az együttélés kultúrájának elvesztése is, azt pedig el kell felejteni, hogy „mindent vissza”. Videó.

Eddig a nyilvánosság előtt nem ismert momentumosok jelentkeztek Fekete-Győr András helyére, de még nagyobb a verseny az elnökségi helyekért.

Hamarosan nyithatnak a fürdők, múzeumok, színházak, és ha minden jól megy, két hét múlva már személyesen is kérdezhetnek az újságírók kormányinfón. A részletek!

Ezt azután mondta nekünk, hogy erdélyi magyar extremizmusról és az erőszak veszélyéről értekezett hosszasan.

A hét kérdése

Egy etnikailag sokszínűbb Nagy-Magyarországban a politikai térkép is egészen más lenne, mint most. Hogy mennyire, arról csináltunk egy szavazást!

Azért ide elnéznénk

Még ha online is, de június 5. és 6. között a Rosalia borfesztivál keretében lesznek élő interjúk borászokkal, művészekkel és a gasztronómia képviselőivel.

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

DrMáriás festményeit Győrfi Pálról, a nyugalomhipnózis nagymesteréről, vagy Müller Cecíliáról, Baby Yoda megmentőjéről június 6-tól nézheted meg Szentendrén.

Mi fog történni az albérletpiaccal a koronavírus-járvány miatt kibontakozó gazdasági válság hatására? Június 9.

Ipari stílusű bútorok, munkavédelmi plakátok és sok más június 13-án.

Ezt is szerettétek

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás