+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. március 11. hétfő, 07:36
Feministának azért nem hívná magát az Európai Néppárt bajor csúcsjelöltje.

Legalább az Európai Bizottság felét adják nők! – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt bajor jelöltje a következő Európai Bizottság élére a Welt am Sonntagnak adott interjújában, mi több: ez lesz a legelső célja, ha megválasztják a Bizottság elnökének.

 

A dolog azért nem feltétlenül egyszerű, mert ellentétben egy sima nemzeti kormánnyal, az Európai Bizottság biztosait nem a bizottság elnöke – tehát megválasztása esetén Weber – válogatja, hanem lényegében a tagországok jelölik őket: minden tagországból egy biztos kerül be a bizottságba. A Fidesz például várhatóan Trócsányi László jelenlegi igazságügyi minisztert jelöli majd biztosnak, tartalékként pedig Deutsch Tamást nevezték meg.

 

Hogy győzné meg tehát Weber a tagországokat, hogy a megfelelő nemi arányban küldjenek biztosokat? Weber nehéz tárgyalásokra számít, de úgy gondolja, hogy

 

el kéne fogadni végre, hogy a népesség felét kitevő nők legalább ilyen arányban képviselve legyenek az Európai Bizottságban,

 

és azt is hozzátette, hogy mindig is élvezte a közös munkát női politikusokkal.

 

Ettől függetlenül Weber nem vallja magát feministának, ellentétben a jelenlegi Bizottság szociáldemokrata alelnökével, Frans Timmermansszal, a szocdem frakció csúcsjelöltjével, aki nem csak annak vallja magát, de el is kötelezte magát amellett, hogy törvényileg szüntesse meg a nők és férfiak fizetése közötti különbségeket.

 

FOTÓ: Manfred Weber / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Innováció a magyar választási kampányok terén: vasárnap este megnézheted, sikerül-e Vágó Gábornak egy számítógépes játékban megmenteni a világot.

Amennyiben a lakosság elutasította volna, az akár a schengeni övezetből való kizárást is eredményezheti.

A német konzervatívok egyre inkább közelednek a horvát jobboldalhoz, amely ellentétben az eddig kivételezetten kedvelt magyarral nem fordult szembe velük. Videó Merkel horvátjáról!

Ráadásul Matteo Salviniék európai szövetsége elég nagy gyomrost kapott Heinz-Christian Strache bukása miatt is.

George Simion azt állítja, hogy megverték, de ez pont nem látszik az általa készített felvételen. Közben több politikus is kiakadt, és a román ultrák állítólag a helyszínre készülnek.

A hét kérdése

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy nem valami igazán szórakoztató dolog került elő témaként a két illiberális zseni első találkozóján.

Azért ide elnéznénk

2014 és 2018 között 426 esetet rögzítettek az ukrajnai magyarellenesség megnyilvánulásaiból. Filmpremier május 20-án.

Kötter Tamás a magyar Houellebecq szeretne lenni, május 21-én mutatja be új könyvét: Nem kijárat.

Kiosztjuk az Azonnali novellapályázatának díjait, és persze lesz egy jó beszélgetés is május 22-én az Aurórában.

Újabb globális klímasztrájkot hirdet a Fridays For Future mozgalom. Május 24-én Budapest belvárosában is!

Remélhetőleg az összes jó mátrai bort végigkóstolhatod május 24-én Budapesten.

Ezt is szerettétek

MSZP? Fidesz? LMP? Momentum? Mi Hazánk? Ha még nem tudod, kire szavazz a május 26-i EP-választáson, akkor a Vokskabin neked szól.

Milyen érzés jobbikosként szeretni az Uniót? Milyen rádió megy a kocsiban? És hogy jön ide Rogán Cecília? Ez, és még sok minden kiderül. Videó!

Volt, aki szerint a klímaváltozás ellen könnyebb tenni, hiszen ha meleg van, akkor nem kell kabátot venni, és kész. Videó!

Míg hosszú ideig Magyarország és a Fidesz volt a német uniópártok első számú partnere, a figyelem egyre inkább Zágráb felé fordul. Elmondjuk, miért.

Twitter megosztás Google+ megosztás