+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. március 11. hétfő, 09:38
Orbán Viktor csak kampányol az EP néppárti olasz elnöke szerint. A német CDU pedig hétfőn tárgyal aról, hogy miként döntsenek a Fidesz ügyében.

Antonio Tajani nem zárná ki a Fideszt az Európai Néppártból (EPP) – ezt nyilatkozta legalábbis a német Funke-médiacsoport lapjainak a hétvégén. Az Európai Parlament olasz elnöke, a Silvio Berlusconi-féle Forza Italia politikusa kiemelte:

 

Orbán Viktor választási kampányt folytat, emiatt a kampány miatt pedig vita van a tagok és a pártcsalád között, amiben ő semleges kíván maradni.

 

Elmondta azért, hogy tizenkét tagpárt állt ki a kizárás mellett, és az ő pártja, a Forza Italia nincs ezek között.

 

Ez azért is érdekes, mert Jean-Claude Juncker bizottsági elnökkel ellentétben plakátra ugyan nem került, de Tajani a múlt héten azért bekerült a Fidesz célkeresztjébe: Kocsis Máté fideszes frakcióvezető napirend előtti felszólalásban emlegette az Európai Parlament elnökét. „Azt kéri tőlünk Gyurcsány Ferencné, hogy higgyük el neki, nincsenek kvóták, nincsenek bevándorláspárti politikusok, miközben Antonio Tajani, az EP elnöke decemberben úgy fogalmazott: az EP készen áll arra, hogy elfogadja a kötelező betelepítési kvóta mechanizmusát” – mondta Kocsis.

 

A CDU hétfőn tárgyal a Fidesz kizárásról

 

A német Spiegel hetilap hétfő reggeli hírleveléből pedig az derült ki, hogy a legnagyobb német kormánypárt,

 

a kereszténydemokrata CDU vezetése hétfőn tárgyal arról, hogy milyen álláspontot képviseljenek a Fidesz EPP-ből való kizárásával kapcsolatban.

 

A hírlevél szerint a döntés azért is bonyolult, mert úgy tűnik, hogy Orbán Viktor mártírként próbálja eladni magát az ügyben, és ez pontosan az, amit a pártot vezető Annegret Kramp-Karrenbauer el akar kerülni. Az eset kapcsán sokan a brexitet hozzák fel példának, azzal érvelve, hogy az is valójában úgy kezdődött, hogy a brit konzervatívok elhagyták a Néppárt EP-frakcióját.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyarok körében is 61 százalék gondolja ezt egy friss, 21 EU-tagállamban elvégzett közvélemény-kutatás szerint.

A főpolgármester szerint Budapestnek több tízmilliárdos bevételkiesést jelent a jövő évi költségvetés tervezete, ami nem indokolható a járvány okozta általános recesszióval.

És még véletlenül sem a Fideszről beszélünk: a máltai Munkáspárt a közelmúlt legnagyobb politikai botránya ellenére visz mindent a közvélemény-kutatásokban.

Voltak, akik kritizálták, hogy ezzel a határőrök az emberek magánéletében turkálnak: most már hivatalos nyilatkozatot kell tenni arról, hogy kapcsolatban vannak, így szabad a beutazás.

Összesen már 1836-an gyógyultak fel a betegségből, míg 499 az eddigi halálos áldozatok száma.

Miután konfliktusmentesen nem bonyolítható le a jobbikos Sneider Tamás leváltása a parlament alelnöki székéből, a volt EP-képviselő Balczó Zoltán köszöni, de nem kér a jelölésből.

A manipulált kibocsátási adatok miatt a vásárlónak joga van kártérítést követelni a Volkswagentől, mondta ki a német legfelsőbb bíróság.

A hét kérdése

Hiába vagyunk EU-tagok, a járvány előtti határforgalmat először nem valamelyik uniós szomszéddal, hanem a nem EU-tag Szerbiával állítottuk vissza. Mi ennek az oka? Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali publicistája a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezésről vitázik online május 25-én este 8-tól!

Az Azonnalin rendszeresen publikáló Szalai Máté is elemzi a Külügyi Intézet online beszélgetésén, május 26-án!

Ezért beszélget az űrhajóssal május 27-én Szujó Zoltán.

Ki nyerheti az amerikai elnökválasztást? Szakértők vitatják meg az American Corner május 28-i eseményén!

Saját kézzel lehet levendulát szedni a kevélyhelyi levendulamezőn. Aki kipróbálná, június 5. és 14. között teheti
meg Pilisborosjenő mellett!

Ezt is szerettétek

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Fogadják el a munkavállalók, hogy a közelgő válság miatt komoly áldozatokat kell hozniuk az állásukért – legalábbis az Iparkamara elnöke, Parragh László szerint. De mit szólnak ehhez a szakszervezetek?

Sok felvidéki városba a magyar polgármesterek hívták be a megszálló csehszlovák katonákat. Itt a Trianon 100 podcast harmadik része.

És a koronavírus-járvány, vagy az azt követő válság kezelése lehet majd a 2022-es kampány fő témája? Böcskei Balázs és Mráz Ágoston Sámuel a Helyzetben!

Hogyan élik meg a koronavírus-járványt a különböző generációk? Kiknek a legnehezebb most, és miért jött elő a nyugdíjasbashing?

Miért csapott látványos hisztiket az akkori román miniszterelnök Trianonban, miközben megkapták Erdélyt, a Bánság nagyobb részét és a Partiumot?

Twitter megosztás Google+ megosztás