14 ember után nyomoz a dán rendőrség, mert terroristák videóját osztották meg

Szerző: Fekő Ádám
2019.03.11. 19:45

A főügyész-helyettes szerint fontos, hogy mindenki tudja, illegális ilyen tartalmakat szórni az interneten.

14 ember után nyomoz a dán rendőrség, mert terroristák videóját osztották meg

A dán rendőrség közleménye szerint 14 olyan dán állampolgár ellen nyomoznak, akik Facebook Messengeren vagy egyéb szolgáltatásokon keresztül megosztottak egy eredetinek vélt videót arról, hogy

terroristák brutálisan meggyilkolnak egy norvég és egy dán hegymászót Marokkóban.

Maren Ueland és Lousia Jespersen lefejezett testét tavaly decemberben találták meg a Marrákes melletti Imil városában, a marokkói és a dán hatóságok pedig gyorsan terrorcselekménynek nyilvánították az esetet. A terroristák vették fel a kivégzést videóra, hogy az Iszlám Állam módszereinek megfelelően reklámozzák vele magukat.

A dán törvények viszont kifejezetten tiltják a terrorhoz kapcsolódó tartalmak terjesztését, bár eredetileg nem erre alkották őket, hanem arra, hogy a bosszúpornók és hasonló sértő tartalmak ne kerülhessenek nyilvánosságra az azokon szereplő emberek hozzájárulása nélkül.

Most először alkalmazzák a terrorizmussal kapcsolatos képek és videók miatt is.

A jogsértő tartalmak terjesztéséért akár három év börtön is járhat, de ezen nyilván változtat majd az életkor is: hatan 13 és 18 év, hárman 22 és 26, öten pedig 45 és 69 év közöttiek. Jakob Berger főügyész-helyettes szerint fontos, hogy mindenki tudja, hogy illegális ezeket a tartalmakat terjeszteni. 

via CNN

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek