+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 11. hétfő, 19:45
A főügyész-helyettes szerint fontos, hogy mindenki tudja, illegális ilyen tartalmakat szórni az interneten.

A dán rendőrség közleménye szerint 14 olyan dán állampolgár ellen nyomoznak, akik Facebook Messengeren vagy egyéb szolgáltatásokon keresztül megosztottak egy eredetinek vélt videót arról, hogy

 

terroristák brutálisan meggyilkolnak egy norvég és egy dán hegymászót Marokkóban.

 

Maren Ueland és Lousia Jespersen lefejezett testét tavaly decemberben találták meg a Marrákes melletti Imil városában, a marokkói és a dán hatóságok pedig gyorsan terrorcselekménynek nyilvánították az esetet. A terroristák vették fel a kivégzést videóra, hogy az Iszlám Állam módszereinek megfelelően reklámozzák vele magukat.

 

A dán törvények viszont kifejezetten tiltják a terrorhoz kapcsolódó tartalmak terjesztését, bár eredetileg nem erre alkották őket, hanem arra, hogy a bosszúpornók és hasonló sértő tartalmak ne kerülhessenek nyilvánosságra az azokon szereplő emberek hozzájárulása nélkül.

 

Most először alkalmazzák a terrorizmussal kapcsolatos képek és videók miatt is.

 

A jogsértő tartalmak terjesztéséért akár három év börtön is járhat, de ezen nyilván változtat majd az életkor is: hatan 13 és 18 év, hárman 22 és 26, öten pedig 45 és 69 év közöttiek. Jakob Berger főügyész-helyettes szerint fontos, hogy mindenki tudja, hogy illegális ezeket a tartalmakat terjeszteni. 

 

via CNN

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Újabb 180 fokot fordult Varsó álláspontja. Valami nincs rendben a lengyel jobboldali kormánykoalícióban.

Megúszhatod-e a karácsonyt iszonyatos ökológiai lábnyom és teletömött kuka nélkül? Igen, és még élvezni is fogod!

Mit érne Budapest Varsó nélkül? Medve-Bálint Gergőt, a téma szakértőjét kérdeztük.

Mit is tervez pontosan az új jobboldali mozgalom? Interjú az alapító Bencsik Jánossal!

Minden hónap első péntekje támogatói nap a Bandcampen: azaz ha most veszel meg ott egy lemezt, a teljes összeg a zenészeknél landol.

Tovább szolgálhatnád derék fejdelmed / Ha nem tsaltak volna így tőrbe tégedet!

A hét kérdése

Tud-e jönni a Jézuska, ha marad az este nyolcas kijárási tilalom? Hogyan korlátozzuk a szilveszteri bulikat? Dönts te, mielőtt a kormány döntene!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

December 16-án délután 4-től, szigorúan online, regisztrálni is kell hozzá. Érdemes.

Ezt is szerettétek

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

Magyarország első szociális söréhez hírességek sora adja a nevét. Hogyan lehetsz szuperhős a sörivással? Miért áll bele a csapatuk megosztó témák támogatásába is? Podcast!

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Ahogy nő a koronavírus-fertőzöttek száma, úgy gyűjtenek egyre többen közvetlen tapasztalatot a járványügyi intézkedésekről. Ez alól az Azonnali szerkesztősége sem volt kivétel. Podcast!

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás