+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 11. hétfő, 19:45
A főügyész-helyettes szerint fontos, hogy mindenki tudja, illegális ilyen tartalmakat szórni az interneten.

A dán rendőrség közleménye szerint 14 olyan dán állampolgár ellen nyomoznak, akik Facebook Messengeren vagy egyéb szolgáltatásokon keresztül megosztottak egy eredetinek vélt videót arról, hogy

 

terroristák brutálisan meggyilkolnak egy norvég és egy dán hegymászót Marokkóban.

 

Maren Ueland és Lousia Jespersen lefejezett testét tavaly decemberben találták meg a Marrákes melletti Imil városában, a marokkói és a dán hatóságok pedig gyorsan terrorcselekménynek nyilvánították az esetet. A terroristák vették fel a kivégzést videóra, hogy az Iszlám Állam módszereinek megfelelően reklámozzák vele magukat.

 

A dán törvények viszont kifejezetten tiltják a terrorhoz kapcsolódó tartalmak terjesztését, bár eredetileg nem erre alkották őket, hanem arra, hogy a bosszúpornók és hasonló sértő tartalmak ne kerülhessenek nyilvánosságra az azokon szereplő emberek hozzájárulása nélkül.

 

Most először alkalmazzák a terrorizmussal kapcsolatos képek és videók miatt is.

 

A jogsértő tartalmak terjesztéséért akár három év börtön is járhat, de ezen nyilván változtat majd az életkor is: hatan 13 és 18 év, hárman 22 és 26, öten pedig 45 és 69 év közöttiek. Jakob Berger főügyész-helyettes szerint fontos, hogy mindenki tudja, hogy illegális ezeket a tartalmakat terjeszteni. 

 

via CNN

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás