+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 11. hétfő, 19:45
A főügyész-helyettes szerint fontos, hogy mindenki tudja, illegális ilyen tartalmakat szórni az interneten.

A dán rendőrség közleménye szerint 14 olyan dán állampolgár ellen nyomoznak, akik Facebook Messengeren vagy egyéb szolgáltatásokon keresztül megosztottak egy eredetinek vélt videót arról, hogy

 

terroristák brutálisan meggyilkolnak egy norvég és egy dán hegymászót Marokkóban.

 

Maren Ueland és Lousia Jespersen lefejezett testét tavaly decemberben találták meg a Marrákes melletti Imil városában, a marokkói és a dán hatóságok pedig gyorsan terrorcselekménynek nyilvánították az esetet. A terroristák vették fel a kivégzést videóra, hogy az Iszlám Állam módszereinek megfelelően reklámozzák vele magukat.

 

A dán törvények viszont kifejezetten tiltják a terrorhoz kapcsolódó tartalmak terjesztését, bár eredetileg nem erre alkották őket, hanem arra, hogy a bosszúpornók és hasonló sértő tartalmak ne kerülhessenek nyilvánosságra az azokon szereplő emberek hozzájárulása nélkül.

 

Most először alkalmazzák a terrorizmussal kapcsolatos képek és videók miatt is.

 

A jogsértő tartalmak terjesztéséért akár három év börtön is járhat, de ezen nyilván változtat majd az életkor is: hatan 13 és 18 év, hárman 22 és 26, öten pedig 45 és 69 év közöttiek. Jakob Berger főügyész-helyettes szerint fontos, hogy mindenki tudja, hogy illegális ezeket a tartalmakat terjeszteni. 

 

via CNN

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás