Plakátokat dobott vissza a londoni metró, mert egészségtelen ételek voltak rajta

Szerző: Fekő Ádám
2019.03.07. 19:30

Az új szabályok szerint már nem stimmel egy bolt reklámja, ha bacon vagy tojás is van rajta. A Meki ezzel szemben maradhatott.

Plakátokat dobott vissza a londoni metró, mert egészségtelen ételek voltak rajta

Nem tehette ki a londoni metróba reklámplakátját a Fairdrop nevű online szupermarket, mert a plakáton a boldogan kaját válogató család bacont, vajat, tojást is lekvárt is rendelt, ezeket pedig a februárban életbe lépett új szabályok szerint már nem lehet hirdetni. A szabály nem országos, a kifejezetten a londoni metróra vonatkozik.

A szabály lényege annyi, hogy azok a termékek, amik túl sok zsírt, cukrot vagy sót tartalmaznak eleve ki vannak tiltva az alagutakból.

A Transport for London (a helyi BKV) közleménye szerint az új szabályok egyértelműek, ismerte őket a Farmdrop is.

A Fairdrop viszont kiakadt a tiltáson, hiszen elmondásuk szerint ezekkel a termékekkel csak azt akarták mutatni, hogy nem csak egy zöldségboltról van szó, másrészt meg ugyanezekbe a szabályokba valahogy befért a McDonald’s hirdetése.

A közlekedési vállalat álláspontja erre nem is adott magyarázatot, a McDonald’s viszont azt állítja magáról, ők nem hirdetnek semmi olyat, amiket felsorol a tiltás.

A londoni metró új szabályait a város polgármestere, Sadiq Khan hozta, mivel szeretné megállítani a szerinte időzített bombának számító fiatalkori elhízást. 

via BBC

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek