Új-Zéland és Kanada rádióinál is tiltólistás lett Michael Jackson

Szerző: Fekő Ádám
2019.03.06. 17:56

Még be sem mutatták az énekest újra pedofilvádakba keverő dokumentumfilmet, több ország nagy rádiói is inkább előre menekültek.

Új-Zéland és Kanada rádióinál is tiltólistás lett Michael Jackson

Egyre több helyen döntenek úgy rádiók, hogy a szép népszerűség ellenére is leveszi műsoráról Michael Jackson dalait, miután a hamarosan Magyarországon is látható Leaving Neverland dímű kétrészes dokumentumfilmben

két szereplő is arccal állítja, az énekes évekig molesztálta őket.

A kétrészes film a héten vasárnaptól lesz látható az HBO-n Wade Robson és James Safechuck vallomásával, az ígéret szerint pedig több nagyon durva dolog is ki fog derülni az énekesről, aki már életében is évekig járt perekre pedofilgyanú miatt, de akkor még felmentették.

Új-Zélandon több nagy csatorna is bojkottálja Jackót, többek közt az egyik legnagyobbnak számító MediaWorks (nem, ez még nem a Mészáros Lőrincé) is: a rádió közleménye szerint a zenei kínálat változása követi az emberek igényeit náluk, és Jackson törlése a közönségük és az ő reakciójuk is a történésekre.

Kanadában három országos rádió döntött úgy, szakít az 1980-as évek talán legnépszerűbb előadójával.

Úgy tűnik, a rádiók már előre menekülnek a bojkottal: a hétvégén a BBC kommentár nélkül hagyta abba a Michael Jackson-dalok játszását, bár ők még azt állították, ennek nincs köze a Leaving Neverlandhez.

Bár a világ nagyrésze még nem is láthatta, a 2009-ben meghalt Michael Jackson jogi csoportja már perli is a film késítőit, szerintük ugyanis egyszerű nyilvános lincselésről van szó.

A kiemelt kép a dokumentumfilm egyik promóciós képe.

via CNN

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek