+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 6. szerda, 18:56
Az orosz elnök szerint egyre több titkosszolgálat küld nyugatról kémeket Oroszországba, ezért különösen hatékonynak kell lennie az FSZB-nek.

A Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetőinek tartott beszédében azt állította Vlagyimir Putyin, 2018-ban majdnem 600 külföldi kémet kapcsoltak le Oroszországban: bár a részletekbe nem ment bele, az orosz elnök szerint 129 munkatársról és 465 ügynökről van szó. 

 

„Látható, hogy a külföldi ügynökségek egyre növelik aktivitásukat Oroszországban politikai, gazdasági, tudományos vagy technológiai információkért kutatva” 

 

– mondta Putyin, kiemelve, hogy az FSZB munkatársainak ezért különösen hatékonynak kell lennie, főleg a fegyvereik fejlesztésének adatainak védelmében. 

 

Vlagyimir Putyin egy ideje minden évben beszédet tart az FSZB-nek, és egyre nőnek a bejelentett számai: négy éve még csak 52 munkatársat és 290 ügynököt mondott.

 

Arra a BBC cikke is felhívja a figyelmet, hogy Putyin számait semmi nem támasztja alá, arról pedig nem nagyon beszélt, hogy egyelőre az ő kémjeinek munkája a látványosabb, gondolva ezalatt például Szergej Szkripal angliai megmérgezésére, de a holland, a cseh és a svéd hírszerzés is bejelentette, hogy fogtak el orosz kémet 2018-ban.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Miért töröltetett öt merevlemeznyi adatot Kurz egyik munkatársa a kancellár bukása elött még gyorsan?

Legyen a miénk is hosszabb? Szavazz!

Kiakadtak a prágai polgármester kijelentéseire, a cseh külügyminiszter csak annyit mondott, hogy nincs ráhatásuk a demokratikusan választott önkormányzatokra.

Az Emmi több mint 1,4 millió forintot fog költeni a rejtélyes tevékenységre, amelyről nem árulták el, hogy micsoda.

Huszonhárom év adatai igazolják, hogy az állatfajok testméretük csökkenésével alkalmazkodnak a klímaváltozás kihívásaihoz.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Verdi vagy Bernstein művein túl a zenekar két zenészének saját szerzeményét is elő fogja adni a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás