Független jelöltként indul az egri polgármesterségért Mirkóczki Ádám

Szerző: Hutter Marianna
2019.03.06. 11:51

Nem pártszínekben, hanem egy összellenzéki egyesületében indul Eger polgármesteri székéért a jobbikos országgyűlési képviselő, Mirkóczki Ádám az őszi önkormányzati választáson. Az Egységben a Városért Egyesület munkájában részt vesz a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum is. Ha kijön a választási matek, Mirkóczki esélyes lehet a győzelemre a Fidesszel szemben.

Független jelöltként indul az egri polgármesterségért Mirkóczki Ádám

Mirkóczki Ádám jobbikos országgyűlési képviselő lesz az ellenzék polgármesterjelöltje Egerben – értesült az Egri Ügyek. Információik szerint a politikus – aki januárig a párt kommunikációs igazgatója is volt – ezt egy szerda délutáni sajtótájékoztatón fogja bejelenteni.

Ugyan Mirkóczki Jobbik-tag, de nem a Jobbik, hanem az Egységben a Városért Egyesület színeiben fog indulni az őszi választáson.

A politikust támogatják ebben a szocialisták, a DK, az LMP és a Momentum is, amely pártok tagjai az Azonnali információi szerint képviseltetik is magukat a jelölő egyesületben. Az elnökségben három önkormányzati képviselő ül: az elnök a szocialista Mirkóczki Zita, tovább tag még a DK-s Földvári Győző és az LMP-s Komlósi Csaba. Rajtuk kívül részt vesz az elnökség irányításában Mikó András, aki ugyan nem képviselő, de a Momentum politikusa, illetve maga Mirkóczki Ádám.

Az összellenzéki együttműködésnek annyi előzménye pár hónapja már volt, hogy – amint arról akkor az Azonnali beszámolt – az önkormányzati képviselő-testület politikusai, Mirkóczki Zita, Földvári Győző, Komlósi Csaba, illetve a független Császár Zoltán

közös frakciót alakítottak Egységben a Városért névvel.

Esélyes jelölt lehet Mirkóczki

Mirkóczki egyébként már 2014-ben is indult az egri polgármesteri székért, akkor 26 százalékot ért el a Jobbik színeiben, míg a Fidesz-KDNP-s Habis László 38 százalékot kapott. Ugyanakkor a DK-Együtt-MSZP jelöltje 19 százalékot kapott, vagyis ha működik az ellenzéki pártok által remélt választási matek, Mirkóczki jó eséllyel indul az önkormányzati választáson.

Utóbbit bizonyítja az is, hogy a tavalyi parlamenti választáson ugyan Nyitrai Zsolt, a kormánypártok jelöltje nyert a több környező települést is magába foglaló Heves megyei 1. számú egyéni választókörzetben, de Mirkóczkira többen szavaztak a városban, mint Nyitraira, aki a falvakban tarolt.

Mirkóczki Ádám egyébként már február végén utalt arra a Mindenki Magyarországa bemutatkozó rendezvényén az Azonnalinak, hogy aspirál a polgármester-jelöltségre, nézzétek meg itt:

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek