A Néppárton kívül is van élet? Egyes fideszesek szerint igen!

2019.03.05. 20:23

A Sorost és Junckert ábrázoló plakátkampány miatt akár ki is zárhatják a Fideszt a jobbközép európai pártcsaládból, az Európai Néppártból. De számít-e ez még valamit, vagy éppen csak jól jön a Fidesznek? Melyik másik frakcióba ülhetnének be a fideszesek? Az Azonnali erről kérdezte a kormánypárti és ellenzéki képviselőket a parlamentben.

Egyre biztosabb, hogy szavazni fognak az Európai Néppártban arról, hogy kizárják-e a Fideszt. A jobbközép európai pártcsaládban az verte ki végleg a biztosítékot, hogy a magyar kormány plakátkampányba kezdett, ami Soros Györgyöt és Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság néppárti elnökét ábrázolja. Ennek nyomán már

kilenc országból tizenkét kisebb-nagyobb tagpárt írt levelet a pártcsalád elnökének, amelyben a Fidesz kizárását kezdeményezték.

Ettől függetlenül is kérdéses, hogy végül kizárják-e a Fideszt az európai parlamenti választás kampányának küszöbén: Techet Péter, az Azonnali főmunkatársa keddi publicisztikájában például kifejtette, hogy a németek szerinte miért fogják támogatni továbbra is Orbánt.

De számít-e egyáltalán, ha kizárják a Fideszt a Néppártból? Van-e ennek bármi következménye?

Erről kérdeztünk kormánypárti és ellenzéki képviselőket a parlamentben:

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek