+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 4. hétfő, 12:00
Adam Darski őszintén beszél a leukémiával és a lengyel katolikus egyházzal folytatott harcáról is, úgyhogy biztos érdekes lesz.

Szeptemberig tartó felhívást tett közzé a Konkretkonyvek.com: ha szeretnénk magyar nyelve fordítva is elolvasni a lengyel Behemoth zenekar frontembere, Nergal önéletrajzát, akkor előrendelve 3330 forintért van rá esélyünk.

 

Sajnos ehhez össze kell jönnie a kiadásra szánt pénznek, ugyanis egy kiadó sem vállalta be a rákkal, keresztény erkölcsökkel és kereskedelmi tévézéssel egyszerre küzdő zenész élettörténetének gondozását.

 

Az ajánlat szerint a gyűjtésben résztvevők neve is szerepelni fog a könyv hasábjain, ráadásul ha összejön a megfelelő mennyiségű ember, az előrendelők még spórolnak is valamennyit, hiszen utána már 4200 forintba fog kerülni a könyv. 

 

Az Egy eretnek vallomásai – A szent és a profán: a Behemoth és ami mögötte rejtőzik című könyvet Dudich Ákos fordítaná, akinek a szintén közösségi finanszírozás miatt megszületett Pantera-könyvet is köszönheti az ország metálra fogékony része, de Adam Darski története talán több embert is megmozgathat: a közmegegyezés szerint egy hihetetelenül jó stílussal és érdekes gondolatokkal rendelkező emberről van szó, aki emellett elég szélsőséges dolgokat is hajlamos állítani a világ dolgairól és a mai Lengyelországról.

 

Annyira érdekes a figura, hogy még mi is írtunk róla egy portrét!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szaporodó medvetámadások miatt száznegyven medve kilövését engedélyezték, de az embereket is le akarják szoktatni a medveszelídítésről.

A Természetvédelmi Világszövetség szerint az
emberi tevékenység miatt
került veszélybe ennyi faj.

Bár Isztambulban csak ötszázezer szír menekültet regisztráltak, a valóságban egymillióan élhetnek ott,
ami feszültségekhez vezet.

Jövőbeli fenyegetéseket tár fel egy sci-fi írókból álló csapat, miközben a magáncégek is egyre inkább hajlamosak sci-fi írókat felfogadni, hogy segítsenek megálmodni a jövőt.

Lakhatás először, a többi meg jöhet utána: Finnországban így oldják meg a hajléktalanságot.

A hét kérdése

Föld alá vinnék a HÉV-et, de már idéntől 5-ös metrónak hívnák. Ilyen alapon bármi lehetne a hatos metró: mi legyen az?

Azért ide elnéznénk

A Művészetek Völgye legizgalmasabb borai július 19-28. között, esténként.

Az új-zélandi fiatalokból álló Alien Weaponry július 24-én a Dürerben meg is mutatja, hogy mennyire. Vendég: Cryptodira.

Hogyan érintette a Strache által felvásárolni akart Kronen Zeitungot az Ibiza-gate? Erről lesz szó. Bécs, július 25.

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

Hogyan sikerülhetett véget vetni csúcsoligarcha hatalmának, és mi vár most Európa legszegényebb országára? Mizsei Kálmán leírta!

Különböző nemzetiségű és párthovatartozású EP-képviselők mondták el az Azonnalinak, hogyan érintette őket a csúcsjelölti rendszer meghekkelése. Videó!

Akihez több botrány fűződik, mint önálló gondolat. A hétgyerekes családanya az egyik legsikertelenebb politikus: igaz, ahányszor megbukott, azt mindig felfelé tette.

Van mit ünnepelni az előválasztás után. Videó!

Twitter megosztás Google+ megosztás