+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. március 4. hétfő, 12:00
Adam Darski őszintén beszél a leukémiával és a lengyel katolikus egyházzal folytatott harcáról is, úgyhogy biztos érdekes lesz.

Szeptemberig tartó felhívást tett közzé a Konkretkonyvek.com: ha szeretnénk magyar nyelve fordítva is elolvasni a lengyel Behemoth zenekar frontembere, Nergal önéletrajzát, akkor előrendelve 3330 forintért van rá esélyünk.

 

Sajnos ehhez össze kell jönnie a kiadásra szánt pénznek, ugyanis egy kiadó sem vállalta be a rákkal, keresztény erkölcsökkel és kereskedelmi tévézéssel egyszerre küzdő zenész élettörténetének gondozását.

 

Az ajánlat szerint a gyűjtésben résztvevők neve is szerepelni fog a könyv hasábjain, ráadásul ha összejön a megfelelő mennyiségű ember, az előrendelők még spórolnak is valamennyit, hiszen utána már 4200 forintba fog kerülni a könyv. 

 

Az Egy eretnek vallomásai – A szent és a profán: a Behemoth és ami mögötte rejtőzik című könyvet Dudich Ákos fordítaná, akinek a szintén közösségi finanszírozás miatt megszületett Pantera-könyvet is köszönheti az ország metálra fogékony része, de Adam Darski története talán több embert is megmozgathat: a közmegegyezés szerint egy hihetetelenül jó stílussal és érdekes gondolatokkal rendelkező emberről van szó, aki emellett elég szélsőséges dolgokat is hajlamos állítani a világ dolgairól és a mai Lengyelországról.

 

Annyira érdekes a figura, hogy még mi is írtunk róla egy portrét!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Nem az jelenti rájuk a veszélyt, hogy rozoga csónakokkal kelnek át a tengeren, hanem az útközben jellemző erőszak. Marokkó különösen veszélyes.

Főleg a szélsőjobb politikusok és kommentelők jeleskednek ebben. Több politikus is valamiért a támadás szót használta a párizsi tűzre.

Nikola Gruevszki pártjának „sorosista” jelöltje és a
szocdem jogászprofesszor
fej-fej mellett állnak az első forduló után. Két hét múlva lesz a második forduló, de nagyon alacsony a részvételi kedv.

Komoly etnikai és vallási ellentétek, és egy alig pár hónapja véget ért politikai válság kísérik a merényleteket az indiai-óceáni szigetországban.

Egy német középkorász az orvostudomány mai állása alapján vizsgálta meg az evangéliumokban leírt kereszthalált, és arra a megállapításra jutott: Jézus kómába esett, de nem halt meg.

A hét kérdése

A Notre-Dame hétfői katasztrófája egész Európát megmozgatta. De vajon mi tudná összehozni a magyarokat?

Azért ide elnéznénk

Az Azonnali összeültet vitázni pár ifjú politikust április 25-én az Aurórában. Regisztráljatok!

Bringázz április 28-án a Margitsziget és a Városliget között több száz másik emberrel!

Április 25–28. között a Millenáris Parkba ismét kivonulnak a kiadók, és sok szerző is ott lesz.

Hogyan teljesített az Európai Bizottság a luxemburgi Jean-Claude Juncker vezetése alatt? Április 29-én a Corvinus Egyetemen megtudhatod.

Idén 100 éves a Bauhaus. Május 4-én és 5-én megünnepelheted.

Ezt is szerettétek

György Péter a Notre-Dame-on kívül a legújabb trianoni emlékmű terveiről is beszélt az Azonnalinak. Interjú!

Mi történt a dél-balkáni országgal és a Magyarországon menedékjogban részesített Nikola Gruevszki pártjával?

Révész Máriusz kormánybiztos Azonnalinak tett ígérete szerint kátyúzni is fognak a pénzből!

Elmentünk egy kampányfórumra Újvidéken, mert most először szavazhatnak az EP-választáson a vajdasági magyarok. Riport!

Twitter megosztás Google+ megosztás