+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. március 2. szombat, 19:53
Ugyan a leadben általában már több információ derül ki, a valóság az, hogy még ennek elolvasása sem cserélhető fel azzal az élménnyel, amit a cikk maga megadhat az olvasónak.

Ez az a pont, ahol egy cikk elkezdődik. Gratulálok! Eljutottál oda, ahová az olvasók jelentős része manapság egyszerűen nem jut el – nem azért, mert a velejéig romlott Orbán-rezsim akadályozza a sajtószabadságot, hanem azért, mert egyszerűen elég információnak tekinti egy cikk címét és facebookos kiajánlóját.

 

Persze, tegyük a szívünket a kezünkre, mindenkivel előfordul néha-néha, hogy nem olvassa el a cikket, csak a cím alapján kommentál. De ez mára népbetegség.

 

Az elmúlt hetekben direkt elkezdtem odafigyelni rá, és rájöttem, hogy a közösségi médiás kommentek jó 60-70 százaléka születik úgy egy cikk alatt (saját becslés), hogy magát a cikket nem olvasta el a kommentelő. Ez pedig baj. Persze senkit nem lehet kényszeríteni arra, hogy végigolvasson egy cikket,

 

de számomra 2019-ben a legfárasztóbb dolog azt olvasni, ahogy valaki Facebookon okoskodik valamit egy cikk alatt, ami egészen konkrétan benne van a cikkben,

 

ezzel pedig elárulja, hogy egyáltalán nem olvasta el a cikket, de nagyon szeret okoskodni. Egy jó cikkbe a szerző bele fogja rakni pont azokat az okosságokat, amit a pallérozott olvasói is tudnak, egy rossz cikkbe meg nem, de még azt is be lehet csukni a megnyitása után.

 

Legyen ennek vége! Jöjjön el újra a kor, amikor nem csak címeket és kiajánlókat, hanem cikkeket olvasunk!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy Magyarországról valaki ellen eljárást indítsanak, részes tagállamban vagy ottani céggel kell az EU-s pénzt elcsalni. Ezt maga Laura Codruța Kövesi mondta nekünk.

Rövid ideig tartott a szerb koronavírus-siker: a választások után két héttel ismét kijárási korlátozásokat vezethetnek be.

Itt a nyár, itt a főszezon, a budapesti reptér mégis inkább szellemvárosra hasonlít.

A járvány súlyosságát
tagadó brazil elnök már
napok óta tüneteket mutatott.

A Windows File Recovery évtizedes szenvedésnek vethet véget: nem kell attól tartanunk, hogy véletlenül töröljük az értékes dokumentumainkat!

Hét év után taszította le a trónról a kancellárt az a Rudolf Anschober, akit a járvány alatt szinte minden nap látott egész Ausztria válságot menedzselni.

A kormány elveszi a várostól a Samsung-gyár által fizetett iparűzésiadó-bevételt. Megkérdeztünk néhány gödit, mit szólnak ehhez. Videó!

A hét kérdése

Szeptemberig pihenőre megy a parlament, kell is, mert sok minden történt: összegyűjtöttünk 10+1 emlékezetes pillanatot, te pedig szavazhatsz a kedvencedről!

Azért ide elnéznénk

Miért menekülnek el melegek még ma is Kelet-Európából? A berlini ZOiS online-rendezvényén erről lesz szó július 9-én.

Hogyan kéne támogatni a válság és az automatizáció miatt munkájukat veszített embereket? A Friedrich Ebert Stiftung és az Új Egyenlőség online rendezvénye. Július 9.

Mi köti össze Kozma Lajost, a fényképész házát és Nagy Imrét? Mi volt Karády Katalin Amerikából való hazatérésének titokban tartott feltétele és mi köze ennek a Rózsadombhoz? Kultúrtörténeti séta július 11-én.

Július 30-án újra vitáznak az újságírók: most Pető Péter, a 24.hu, és Békés Márton, a Kommentár főszerkesztője fog „összecsapni” a MagNet Közösségi Házban.

Ezt is szerettétek

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Járvány utáni munkaerőpiaci körkép a Helyzetben.

Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád szerint nem igaz, hogy a székelyek még nem értek meg az önállóságra. Podcast!

Mi áll Klaus Johannis román államelnök magyarellenes kirohanása mögött? Podcast.

Akár az egészségügynek, akár a gazdaságnak akarnak kedvezni a politikusok, katasztrofális következményekbe futnak bele.

Twitter megosztás Google+ megosztás