Megdöbbentő, de ebből a címből egyáltalán nem derül ki, hogy miről szól ez a cikk!

Szerző: Pintér Bence
2019.03.02. 19:53

Ugyan a leadben általában már több információ derül ki, a valóság az, hogy még ennek elolvasása sem cserélhető fel azzal az élménnyel, amit a cikk maga megadhat az olvasónak.

Megdöbbentő, de ebből a címből egyáltalán nem derül ki, hogy miről szól ez a cikk!

Ez az a pont, ahol egy cikk elkezdődik. Gratulálok! Eljutottál oda, ahová az olvasók jelentős része manapság egyszerűen nem jut el – nem azért, mert a velejéig romlott Orbán-rezsim akadályozza a sajtószabadságot, hanem azért, mert egyszerűen elég információnak tekinti egy cikk címét és facebookos kiajánlóját.

 

Persze, tegyük a szívünket a kezünkre, mindenkivel előfordul néha-néha, hogy nem olvassa el a cikket, csak a cím alapján kommentál. De ez mára népbetegség.

 

Az elmúlt hetekben direkt elkezdtem odafigyelni rá, és rájöttem, hogy a közösségi médiás kommentek jó 60-70 százaléka születik úgy egy cikk alatt (saját becslés), hogy magát a cikket nem olvasta el a kommentelő. Ez pedig baj. Persze senkit nem lehet kényszeríteni arra, hogy végigolvasson egy cikket,

 

de számomra 2019-ben a legfárasztóbb dolog azt olvasni, ahogy valaki Facebookon okoskodik valamit egy cikk alatt, ami egészen konkrétan benne van a cikkben,

 

ezzel pedig elárulja, hogy egyáltalán nem olvasta el a cikket, de nagyon szeret okoskodni. Egy jó cikkbe a szerző bele fogja rakni pont azokat az okosságokat, amit a pallérozott olvasói is tudnak, egy rossz cikkbe meg nem, de még azt is be lehet csukni a megnyitása után.

 

Legyen ennek vége! Jöjjön el újra a kor, amikor nem csak címeket és kiajánlókat, hanem cikkeket olvasunk!

 

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek