+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Pintér Bence
2019. március 2. szombat, 19:53
Ugyan a leadben általában már több információ derül ki, a valóság az, hogy még ennek elolvasása sem cserélhető fel azzal az élménnyel, amit a cikk maga megadhat az olvasónak.

Ez az a pont, ahol egy cikk elkezdődik. Gratulálok! Eljutottál oda, ahová az olvasók jelentős része manapság egyszerűen nem jut el – nem azért, mert a velejéig romlott Orbán-rezsim akadályozza a sajtószabadságot, hanem azért, mert egyszerűen elég információnak tekinti egy cikk címét és facebookos kiajánlóját.

 

Persze, tegyük a szívünket a kezünkre, mindenkivel előfordul néha-néha, hogy nem olvassa el a cikket, csak a cím alapján kommentál. De ez mára népbetegség.

 

Az elmúlt hetekben direkt elkezdtem odafigyelni rá, és rájöttem, hogy a közösségi médiás kommentek jó 60-70 százaléka születik úgy egy cikk alatt (saját becslés), hogy magát a cikket nem olvasta el a kommentelő. Ez pedig baj. Persze senkit nem lehet kényszeríteni arra, hogy végigolvasson egy cikket,

 

de számomra 2019-ben a legfárasztóbb dolog azt olvasni, ahogy valaki Facebookon okoskodik valamit egy cikk alatt, ami egészen konkrétan benne van a cikkben,

 

ezzel pedig elárulja, hogy egyáltalán nem olvasta el a cikket, de nagyon szeret okoskodni. Egy jó cikkbe a szerző bele fogja rakni pont azokat az okosságokat, amit a pallérozott olvasói is tudnak, egy rossz cikkbe meg nem, de még azt is be lehet csukni a megnyitása után.

 

Legyen ennek vége! Jöjjön el újra a kor, amikor nem csak címeket és kiajánlókat, hanem cikkeket olvasunk!

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Vagy a kínaiak tesztelnek egy új technológiát, vagy a homokcsempészek fedik el a nyomaikat, de egy biztos: valaki szórakozik a GPS-jelekkel a sanghaji kikötőben.

A Néppárt új elnöke harcolna az illiberális tendenciák ellen, és szeretné, ha január végéig döntés lenne a Fideszről a pártcsaládban.

A Fidesszel ellentétben ők nincsenek felfüggesztve. De akkor hova tűntek?

A Báró Wenckheim hazatér című regény nyerte az amerikai Nemzeti Könyvdíjat a más nyelvről fordított könyvek kategóriájában.

A Twitter után a Google is lép, de ők a teljes betiltás helyett inkább a politikai hirdetések targetálását limitálják.

Ellenjelölt híján nem is ez volt a nagy kérdés, hanem inkább az, hogy mit kezd majd Tusk a Fidesszel: elnökjelölti beszédéből ítélve
Orbán nem sok jóra számíthat.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás