+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. március 1. péntek, 15:45
A közelgő nőnap alkalmából üzennek a nőjogi aktivistáknak: a családon belüli erőszak nem nemi kérdés.

Meghökkentő figyelemfelhívó kampányba kezdett a saját bevallásuk szerint a tradicionális családi értékeket népszerűsítő HazteOir nevű spanyol szervezet. A helyi sajtó által csak ultrakatolikus jelzővel illetett tömörülés támogatói sminkelt és kirúzsozott Hitler-fejet ábrázoló buszokkal turnézzák körbe Spanyolország nagyobb városait a március 8-án esedékes nemzetközi nőnapot megelőzően,

 

így próbálva elejét venni a „feminácik”, azaz a radikális feministák további térnyerésének.

 

A Hitler-karikatúra mellett a busz oldalán egy szöveges üzenet is szerepel, mely szerint a „feminácikat” meg kell állítani, és a családon belüli erőszak nem nemi kérdés. Utóbbival arra utalnak, hogy a feminista mozgalmon belül sokan egyenlőségjelet vonnak a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak kérdése között, a jelenség középpontjába állítva az áldozatok nemét. A HazteOir szóvivője szerint a nők elleni erőszakkal kapcsolatos spanyol törvények és az LMBT-közösségre vonatkozó regionális szabályozások sértik az emberek egyenlőséghez való jogát.

 

A HazteOir kampánya sokaknál kiverte a biztosítékot Spanyolországban. A Twitteren számos alkotás jelent meg, mely kifigurázza az üzenetet. Az egyik szerint a busz valójában egy középkorba tartó járat.

 

A szervezetnek nem ez az első botránya. Korábban a transznemű emberek ellen tüntettek, ugyancsak buszokkal. A jelszó akkor az volt, hogy „a fiúknak péniszük van, a lányoknak puncijuk”.

 

A HAZTEOIR KORÁBBI KAMPÁNYBUSZA (FORRÁS: Flickr.com)

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Huszonnyolcadik napja zajlanak a kormányellenes tüntetések Bulgáriában.

De lát-e abban problémát a polgármester Balogh Csaba, hogy a Momentum is egy megvágott felvétellel cáfolta a DK állításait? Megkérdeztük.

Egyre több követője van az osztályharcot hirdető TikTok-fiókoknak, az újbalos tiniknek a koronavírus-járvány is a kezére játszik. Egyelőre azonban az alt-rightot is viszi a lendület.

A belarusz elnök szerint a Minszkben letartóztatott 33 orosz zsoldos egyáltalán nem késte le az isztambuli gépét, nagyon is nyilvánvaló okokból utaztak ők Belaruszba.

„Olyan, mint egy sci-fi show” – összegezte benyomásait egy nizzai turista a városi szigorról.

Egy kutatás szerint csaknem másfél millió olasz kaphatta el a vírust: ez a teljes népesség 2,5 százaléka. Jó harmaduk viszont tünetmentesen vészelte át a megbetegedést.

Visszadobta a Közbeszerzési Hatóság a Lánchíd felújítására vonatkozó közbeszerzési kiírást, a Fidesz szerint Karácsony Gergelyék szerencsétlenkednek, Karácsony Gergely szerint viszont a hatóság kér tőlük olyat, ami szűkíti a versenyt.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás