+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. március 1. péntek, 15:45
A közelgő nőnap alkalmából üzennek a nőjogi aktivistáknak: a családon belüli erőszak nem nemi kérdés.

Meghökkentő figyelemfelhívó kampányba kezdett a saját bevallásuk szerint a tradicionális családi értékeket népszerűsítő HazteOir nevű spanyol szervezet. A helyi sajtó által csak ultrakatolikus jelzővel illetett tömörülés támogatói sminkelt és kirúzsozott Hitler-fejet ábrázoló buszokkal turnézzák körbe Spanyolország nagyobb városait a március 8-án esedékes nemzetközi nőnapot megelőzően,

 

így próbálva elejét venni a „feminácik”, azaz a radikális feministák további térnyerésének.

 

A Hitler-karikatúra mellett a busz oldalán egy szöveges üzenet is szerepel, mely szerint a „feminácikat” meg kell állítani, és a családon belüli erőszak nem nemi kérdés. Utóbbival arra utalnak, hogy a feminista mozgalmon belül sokan egyenlőségjelet vonnak a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak kérdése között, a jelenség középpontjába állítva az áldozatok nemét. A HazteOir szóvivője szerint a nők elleni erőszakkal kapcsolatos spanyol törvények és az LMBT-közösségre vonatkozó regionális szabályozások sértik az emberek egyenlőséghez való jogát.

 

A HazteOir kampánya sokaknál kiverte a biztosítékot Spanyolországban. A Twitteren számos alkotás jelent meg, mely kifigurázza az üzenetet. Az egyik szerint a busz valójában egy középkorba tartó járat.

 

A szervezetnek nem ez az első botránya. Korábban a transznemű emberek ellen tüntettek, ugyancsak buszokkal. A jelszó akkor az volt, hogy „a fiúknak péniszük van, a lányoknak puncijuk”.

 

A HAZTEOIR KORÁBBI KAMPÁNYBUSZA (FORRÁS: Flickr.com)

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, simán meglesz a célként kitűzött ötvenezer szavazat. Kattints, és elmondjuk, hogy áll most az előválasztás!

Még mindig Szíriából, Afganisztánból és Irakból jönnek a legtöbben, de tavaly már Venezuela is befért a top 10-be.

Egy friss kutatás szerint összehangolt akcióban terjeszthetnek hamis információkat nyugati országban az orosz titkosszolgálatok.

Andrei Babiš ellen még nem biztos, hogy vádat emelnek, miután hozzá kötődő cégen keresztül jutott uniós pénzekhez több családtagja is.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára címen fut a projekt a PIM-ben. Június 25.

Filmvetítés, majd beszélgetés a román rendszerváltás kérdéseiről június 26-án.

Pécsen amúgy is van pár elég menő épület, most pedig még fényfestéssel is felturbózzák őket. Június 27-30.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

A Fidesz-árvák után az EP-választások eredményeit elnézve létrejött a baloldal árváinak tömege is. Ez ma az egyetlen politikai tér, ahol vákuum lett.

Jó-e, ha politizálnak a zenészek akár a számaikban, akár azokon kívül, vagy inkább idegesíti ez a hallgatóságot? Orfűi videó!

Ahogy bajor politikusból német kancellár se tudott még soha lenni, európai bizottsági elnök se lesz talán. De ez nem is lenne baj. Techet Péter véleménye!

Talán rájöttél, hogy csak akkor leszel valaha államtitkár, ha belépsz a Fideszbe vagy a KDNP-be? Az Azonnali kisokosa sokat segít, hogyan csináld!

Twitter megosztás Google+ megosztás