+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. március 1. péntek, 15:45
A közelgő nőnap alkalmából üzennek a nőjogi aktivistáknak: a családon belüli erőszak nem nemi kérdés.

Meghökkentő figyelemfelhívó kampányba kezdett a saját bevallásuk szerint a tradicionális családi értékeket népszerűsítő HazteOir nevű spanyol szervezet. A helyi sajtó által csak ultrakatolikus jelzővel illetett tömörülés támogatói sminkelt és kirúzsozott Hitler-fejet ábrázoló buszokkal turnézzák körbe Spanyolország nagyobb városait a március 8-án esedékes nemzetközi nőnapot megelőzően,

 

így próbálva elejét venni a „feminácik”, azaz a radikális feministák további térnyerésének.

 

A Hitler-karikatúra mellett a busz oldalán egy szöveges üzenet is szerepel, mely szerint a „feminácikat” meg kell állítani, és a családon belüli erőszak nem nemi kérdés. Utóbbival arra utalnak, hogy a feminista mozgalmon belül sokan egyenlőségjelet vonnak a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak kérdése között, a jelenség középpontjába állítva az áldozatok nemét. A HazteOir szóvivője szerint a nők elleni erőszakkal kapcsolatos spanyol törvények és az LMBT-közösségre vonatkozó regionális szabályozások sértik az emberek egyenlőséghez való jogát.

 

A HazteOir kampánya sokaknál kiverte a biztosítékot Spanyolországban. A Twitteren számos alkotás jelent meg, mely kifigurázza az üzenetet. Az egyik szerint a busz valójában egy középkorba tartó járat.

 

A szervezetnek nem ez az első botránya. Korábban a transznemű emberek ellen tüntettek, ugyancsak buszokkal. A jelszó akkor az volt, hogy „a fiúknak péniszük van, a lányoknak puncijuk”.

 

A HAZTEOIR KORÁBBI KAMPÁNYBUSZA (FORRÁS: Flickr.com)

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Fidesszel ellentétben ők nincsenek felfüggesztve. De akkor hova tűntek?

Ellenjelölt híján nem is ez volt a nagy kérdés, hanem inkább az, hogy mit kezd majd Tusk a Fidesszel: elnökjelölti beszédéből ítélve
Orbán nem sok jóra számíthat.

Ami egyelőre biztos: megválasztják Donald Tuskot a Néppárt elnökének, és beszélni fognak fél Európa vezetői.

A horvát rendőrség rendszeresen bántalmazott kiskorú menekülteket is, a horvát-szerb határnál pedig kínzókamrát tartott fenn.

Pénteken ül össze az alakuló ülés után először a győri közgyűlés. De ki lesz a Fidesz polgármesterjelöltje?

A hat ország szerint a reformjavaslat megvalósítása nem lassíthatja Albánia és Észak-Macedónia felvételét.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Várhelyi a meghallgatásán profi teljesítményt nyújtott, más, nála jóval gyengébb biztosjelöltekkel ellentétben mégis csuklóztatják az EP-ben. Hogy miért?

Twitter megosztás Google+ megosztás