+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. március 1. péntek, 15:45
A közelgő nőnap alkalmából üzennek a nőjogi aktivistáknak: a családon belüli erőszak nem nemi kérdés.

Meghökkentő figyelemfelhívó kampányba kezdett a saját bevallásuk szerint a tradicionális családi értékeket népszerűsítő HazteOir nevű spanyol szervezet. A helyi sajtó által csak ultrakatolikus jelzővel illetett tömörülés támogatói sminkelt és kirúzsozott Hitler-fejet ábrázoló buszokkal turnézzák körbe Spanyolország nagyobb városait a március 8-án esedékes nemzetközi nőnapot megelőzően,

 

így próbálva elejét venni a „feminácik”, azaz a radikális feministák további térnyerésének.

 

A Hitler-karikatúra mellett a busz oldalán egy szöveges üzenet is szerepel, mely szerint a „feminácikat” meg kell állítani, és a családon belüli erőszak nem nemi kérdés. Utóbbival arra utalnak, hogy a feminista mozgalmon belül sokan egyenlőségjelet vonnak a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak kérdése között, a jelenség középpontjába állítva az áldozatok nemét. A HazteOir szóvivője szerint a nők elleni erőszakkal kapcsolatos spanyol törvények és az LMBT-közösségre vonatkozó regionális szabályozások sértik az emberek egyenlőséghez való jogát.

 

A HazteOir kampánya sokaknál kiverte a biztosítékot Spanyolországban. A Twitteren számos alkotás jelent meg, mely kifigurázza az üzenetet. Az egyik szerint a busz valójában egy középkorba tartó járat.

 

A szervezetnek nem ez az első botránya. Korábban a transznemű emberek ellen tüntettek, ugyancsak buszokkal. A jelszó akkor az volt, hogy „a fiúknak péniszük van, a lányoknak puncijuk”.

 

A HAZTEOIR KORÁBBI KAMPÁNYBUSZA (FORRÁS: Flickr.com)

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután korábban menedékjogot kapott a dél-amerikai országtól.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

Több utcát is letakarítottak állítólag a Csarnoknegyedben szombaton, legalábbis ezzel dicsekszik a VIII. kerületi önkormányzat. Mutatjuk, mennyi látszik belőle most.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás