Egész oldalas újsághirdetésben ment neki az amerikai kormánynak a Huawei

Szerző: Bakodi Péter
2019.03.01. 08:49

Ne higgy el mindent, amit hallasz! – áll a Wall Street Journalben megjelent üzenetükben.

Egész oldalas újsághirdetésben ment neki az amerikai kormánynak a Huawei

Rendhagyó, lassacskán régimódinak tartott módszerrel próbálja elérni az amerikai sajtó munkatársait az utóbbi hónapokban súlyos nemzetközi botrányokba keverő Huawei.

A telekommunikációs eszközöket gyártó kínai óriásvállalt egy egész oldalas hirdetést jelentetett meg a Wall Street Journalben, melynek fő üzenete: ne higgy el mindent, amit hallasz!

A Huawei alelnöke által jegyzett nyílt levélben arra kérik az újságírókat, hogy az amerikai kormány által gerjesztett félreértések terjesztése helyett inkább keressék fel személyesen a vállalat munkatársait, akik készséggel tájékoztatják majd őket a Huawei tevékenységéről, szigorúan a tények alapján.

A Huaweinek az elmúlt időszakban igencsak rossz sajtója van világszerte.

A vállalat pénzügyi igazgatóját december elején őrizetbe vették Kanadában, mivel az amerikaiak szerint megsértette az Iránnal szembeni szankciókat. Januárban pedig kémkedés vádjával tartóztatták le a cég egyik helyi vezetőjét Lengyelországban.

Az Azonnali nemrég szakértők segítségével járt utána Huaweit övező botránysorozatnak. Az ügy hátterében elsősorban az 5G-hálózat fejlesztése körüli viták állnak. A várakozások szerint az új hálózat lehetővé teszi majd, hogy eszközök milliárdjai egyszerre kommunikáljanak egymással, a mostaninál jóval gyorsabban.

A negyedik ipari forradalom bázisának szánt 5G-hálózat elsősorban szoftverszinten fog újat mutatni. Ezen a területen pedig (a hardverrel ellentétben) az angolszász fejlesztők vannak hatalmas előnyben, amit meg is akarnak őrizni. Az információs dominanciájuk jelentősen csökkenne, ha új szereplők is belépnének erre a piacra, ráadásul túlságosan nagy kitettséggel járna, ha potenciálisan ellenséges országok vállatai is részt vennének a nemzeti 5G-hálózatok fejlesztésében.

FOTÓ: Twitter / Adam Janofsky

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek