Itt egy jobbikos, aki betartja a Szent Koronára tett esküjét

Szerző: Hutter Marianna
2019.02.27. 10:34

Nem dezertál a Mi Hazánk Mozgalomhoz, inkább visszaadja a mandátumát és civil szakmájában helyezkedik el márciust követően Hegedűs Lórántné.

Itt egy jobbikos, aki betartja a Szent Koronára tett esküjét

Úgy tűnik, ahelyett, hogy a Mi Hazánk Mozgalomba ülne át, visszaadja képviselői mandátumát Hegedűs Lórántné – derül ki a párt közleményéből. Hegedűsné kedden jelentette be: kilép a Jobbik-frakcióból és a pártból is, mert „posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás ellentétes neveltetésemmel és személyes meggyőződésemmel”.

Szerdán Hegedűsné politikai jövőjével kapcsolatos felesleges találgatások elkerülése érdekében azt is jelezte,

várhatóan 2019. március 31-ig lesz országgyűlési képviselő, aztán civil szakmája szerinti állásban kíván elhelyezkedni.

A politkus egyébként nemrég arról beszélt az Azonnalinak: nincs olyan szövetségi politika, amiért megérné a Jobbik identitását feladni.

Hegedűsné már a hetedik jobbikos országgyűlési képviselő, aki a tavalyi választás óta kilép a párt frakciójából. A sort Dúró Dóra kezdte, Volner János, Apáti István és Fülöp Erik folytatta, ők azóta függetlenként ülnek a parlamentben. Mindezt annak ellenére, hogy a jobbikosok beiktatásukkor a Szent Koronára esküdtek: ha a Jobbik arra szólítja fel őket, visszaadják a mandátumukat.

Ezt nemcsak, hogy nem tették meg, de a pártból szintén kivált Toroczkai László-féle Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakoztak.

A Mi Hazánkhoz csatlakozó politikusokon túl Szávay István és Staudt Gábor lépett ki a Jobbik frakciójából, ám ők vissza is adták mandátumukat, míg párttagságukat megtartották. Előbbi politikus zsidózós botrányba keveredett, utóbbi kapcsán pedig áfacsalás gyanúját emlegette a kormánysajtó, igaz, ő maga magánéleti okokra hivatkozva vonult vissza. A helyükre Bencsik János és Csányi Tamás érkeztek a Jobbik frakciójába.

FOTÓ: Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek