Egy komoly lányregény nagykövete lett Hosszú Katinka

Szerző: Pintér Bence
2019.02.27. 16:25

Hosszú Katinka lett a POKET zsebkönyv-automata tizenkettedik kötetének nagykövete. De mit olvas az úszónő akkor, amikor nem modern finn lányregényeket?

Egy komoly lányregény nagykövete lett Hosszú Katinka

A Nem Adom Fel kávézóban mutatták be a POKET zsebkönyvsorozat tizenkettedik darabját, a finn Kira Poutanen A csodálatos tenger című könyvét, amelynek nagykövete Hosszú Katinka úszónő lett. A POKET egy olyan könyvsorozat, amelynek darabjait a városszerte megtalálható könyvautomatáknál lehet beszerezni: darabja ezer forintba kerül, és a nevének megfelelően (angolul a pocket zsebet jelent) zsebméretű kiadvány.

A sorozat ötletgazdája Vecsei H. Miklós színész, aki az író Grecsó Krisztián közreműködésével válogatja a sorozatban megjelenő köteteket. Megjelent már itt például Csáth Géza, Esterházy Péter, Hajnóczy Péter, vagy a külföldiek közül Bohumil Hrabal vagy Virginia Woolf egy-egy könyve.

HOSSZÚ KATINKA ÉS VECSEI H. MIKLÓS EGYÜTT OLVASNAK

A mostani regény egy ifjúsági naplóregény, vagy modern lányregény, amelynek narrátora egy tizenöt éves lány. A hazájában az év könyvének választott 2001-es könyv Vecsei szerint

egyáltalán nem mézes-mázos, hanem metszően őszinte hangvételű, minden eddiginél pontosabban írja le egy kamaszlány nehézségeit az életben, az iskolában és céljai keresésében.

Minden POKET-könyvnek van nagykövete, ezúttal olyan személyt kerestek, akinek példája és embersége segít ezeken a kamaszkori bukkanókon és kérdéseken átbillenni.

Hosszú Katinka az eseményen elmondta: nagyon fontos neki az olvasás, bár első sorban nem szépirodalmat, hanem önéletrajzokat és üzleti témájú könyveket szokott olvasni.

Előbbiek a kedvencei, utóbbiakra pedig azért van szüksége, mert egy nagy céget vezet úgy, hogy sosem tanult üzletvezetést. Most azonban fogadalmat tett, hogy két önéletrajzi könyv közé be fog illeszteni egy-egy szépirodalmi művet is. A most megjelenő könyvről elmondta: az abban felmerülő problémák szerinte hatványozottan érintik azokat a fiatal lányokat, akik az uszodában nőnek fel, hiszen ott gyakorlatilag folyamatosan félmeztelenül kell szaladgálniuk.

A POKET egyébként idén áprilisban ünnepli első születésnapját a MOMKultban Háy János író és Beck Zoltán zenész részvételével.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek