Mit irigyel Budapesttől Márki-Zay Péter vidéki mozgalma?

2019.02.24. 19:07

Mit vinnének el Budapestről Pásztóra, Veszprémbe, Szekszárdra vagy épp Ácsra? Kinek van oka inkább irigykedni a másikra? Beleálltunk a Budapest-vidék harcba Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmának bemutatkozó rendezvényén. Felbukkant az egri jobbikos Mirkóczki Ádám is, aki majdnem bejelentett nekünk valamit, és nyilatkozott Karácsony Gergely budapesti főpolgármester-jelölt is, aki szintén vidéki! Videó!

Bár jórészt vidéki politikusokat és aktivistákat fog össze, Budapesten tartotta bemutatkozó rendezvényét szombaton a Mindenki Magyarországa Mozgalom, amit Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi politikus más függetlenekkel közösen alapított. A rendezvény annyira ünnepélyes volt, hogy az alkalomra külön nyakkendőkölteményeket is terveztetett magának az elnökség. 

A mozgalom célja, hogy az őszi önkormányzati választáson mindenhol egy-egy ellenzéki jelölt mérkőzzön meg a fideszessel, az Azonnali azonban most a választási taktikák helyett arra volt kíváncsi:

mit irigyelnek a megjelent vidéki politikusok Budapesttől, mit vinnének haza?

Kész Zoltán korábbi független parlamenti képviselő – akinek városa, Veszprém nemrég nyerte el 2023-ra az Európa kulturális fővárosa címet – szerint Budapestnek több oka van irigykedni Veszprémre, mint fordítva, és így volt ezzel Hódmezővásárhely tekintetében a mozgalom elnöke Márki-Zay Péter is.

Az irigykedést mellőző, teljességre törekvő harmóniát a Hernádszentandrási polgármester Üveges Gáboron kívül Magyar György budapesti ügyvéd képviselte, aki annyira szereti a Balatont, hogy kétlakinak vallja magát. Mindketten azt mondták: egységre kell törekedni, a városnak és vidéknek is meg kell találnia a szerepét.

De ki az, aki pragmatikus adózási szempontokra, a BKV-ra, a parlament épületére vagy épp a demokratikus szellemiségre asszociál egy ilyen kérdésnél?

A videóból ez is kiderül!

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől
Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek