Mi a veszélyesebb: egy migráns vagy egy medve?

2019.02.24. 09:52

Nem akárkit kérdeztünk a témában: az RMDSZ medvefelelőse, Borboly Csaba fejtette meg a kérdést az Azonnalinak!

Borboly Csaba RMDSZ-es politikus nem csak arról ismert, hogy ő a Hargita megyei tanács elnöke, hanem arról is, hogy ha valahol medvét észlelnek Csíkszereda környékén, ő azonnal ott terem, hogy levideózza az állatot. Facebook-oldala tele van olyan videókkal, amelyekben medvetámadások áldozatait mutogatja, van, hogy medve elleni spray vásárlására buzdít, de előfordult már az is, hogy az állat egészen a politikus kertjéig merészkedett a sötétben, és ezt live-ozta Borbély.

Úgyhogy megkérdeztük, mi a veszélyesebb szerinte: egy medve vagy egy migráns?

Borboly Csaba válasza egészen meglepő volt a magyar közmédia Erdélyben is fogható híreihez képest: egyik sem. Szerinte a medvekérdést érdemes úgy kezelni, hogy a benne rejlő humoron túl a lehetőségeket is észrevesszük. „A medve lehet egy brand” – mondja a politikus, aki bízik abban, hogy az Azonnali olvasói is elutaznak Székelyföldre megtekinteni a vidéket, ahol a medvék élnek.

Az RMDSZ kongresszusáról – ahol Kelemen Hunor ismét az erdélyi magyar párt elnöke lett – az Azonnali is tudósított: megkérdeztük a régi-új pártelnököt arról, maradnának-e az Európai Néppártban, ha kizárnák a Fideszt, leírtuk, hogyan brüsszelezett Semjén és hogyan migránsozott a fideszes Kocsis Máté, és beszámoltunk arról is, mit tartanak az idei EP-választás fő tétjének a Fidesszel jóban lévő határon túli szervezetek.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől
Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek