Fejlemények Zimbabwéből: már nem kívánnak erőszakos halált Sorosnak

Szerző: Pintér Bence
2019.02.22. 13:03

Egy zimbabwei újságíró azért kicsit sajnálja, hogy nem lövik le vagy lesz öngyilkos a magyar származású milliárdos.

Fejlemények Zimbabwéből: már nem kívánnak erőszakos halált Sorosnak

Nem csak Magyarországon hatalmas mumus Soros György: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy „Dolgoztassák Soros Györgyöt halálig” címmel véleménycikk jelent meg pénteken a zimbabwei Herald nevű lapban.

A lap Bogár Lászlót és Bayer Zsoltot is simán előző tudósítója a Soros Györgynek küldött levélbomba kapcsán fejtette ki gondolatait. A szerző szerint ugyanis az, ahogy ezt a levélbombát a szélsőjobboldalnak tulajdonították, előrevetíti, hogy mit fog hazudni az „amerikai-EU-s imperialista média” Sorosról akkor, amikor ténylegesen meghal.

Ezután rátér arra, hogy a Soros és az „amerikai-EU-s imperialista hatalom” a venezuelai Maduro-rezsim, illetve a zimbabwei Mnangagwa-rezsim megdöntését tűzte ki célul (Orbánról nem ejt szót a szerző),

ezen két ügy következményei azonban akkora robbanást okoznak majd, hogy még Soros örökösei is eltántorodnak az „imperialista filantrópiától”. Ezt követően egy elég hosszadalmas fejtegetésbe kezd Soros gyerekeiről, de végül oda lyukad ki, hogy ők is ugyanolyanok lesznek, mint Soros, nyilván rosszak, legalábbis Afrikának.

Végül így zárul a cikk: „Amikor leggyűlöltebb és legádázabb ellenségeink halálára gondolunk, Afrika Anya gyermekei és a gyarmatosításnak és fogságnak kitett más népek gyakran változtatják az álláspontjukat.

Fiatalon azt akartuk, hogy a kizsákmányolóink a lehető legerőszakosabb halállal haljanak meg, de ahogy felnövünk, rájövünk, hogy a teljes felszabadulás szorító ölelésükből bőven elég.

Jelenleg úgy néz ki, hogy Soros úr nem lesz öngyilkos, mint Hitler, vagy nem fogják lelőni, mint Mussolinit. De ha a venezuelai és zimbabwei tervei füstbe mennek és a gyerekei sem tudnak ezen változtatni, akkor a venezuelai és zimbabwei fiatalok mondhatják majd: »ez király!«”

De miért utálják Sorost még Zimbabwében is?

Zimbabwét (az egykori angol gyarmat Rodéziát) 2017-ig Robert Mugabe irányította, akkor viszont vita robbant ki azon, hogy ki kövesse az elnöki székben az akkor 92 éves elnököt (diktátort): a felesége Grace Mugabe, vagy az alelnök Emmerson Mnangagwa. Mugabe asszony igyekezett eltávolítani a hatalomból az alelnököt, de a hadsereg 2017 őszén Mnangagwa mellett állt ki, és egy vér nélküli puccsban megbuktatták Mugabét.

2018-ban választásokat tartottak az országban, amelyen Mnangagwa és pártja, a ZANU-PF legfőbb ellenfele az elelnzéki MDC volt, amelynek régi vezetője, Morgan Tsvangirai nem érte meg a választást: februárban elhunyt. A párt új elnöke, Nelson Chamisa állt ki az ideiglenes elnök ellen, de elbukott, és a ZANU-PF a parlamenti választásokon is megszerezte a többséget.

A zimbabwei kormánylapokban általában csak magyar zsidó származású cionista jobboldali milliárdosként aposztrofált Soros György ott jön a történetbe, hogy a Soros-féle Open Society helyi szervezetének vezetője az a Godfrey Kanyenze, aki egyben a helyi szakszervezeti szövetség vezetője, ezen keresztül pedig az ellenzéki MDC egyik alapítója volt.

Soros maga régóta a régió gazdasági fejlődésének egyik kerékkötőjeként nevezte meg Mugabét, akivel kapcsolatban ki is jelentette, hogy le kéne váltani, a Soroshoz kötődő szervezetek pedig rengeteg emberi jogi visszaélésre derítettek fényt az országban,

és mint a fenti cikk is mutatja: Soros György neve nagyjából egyet jelent az amerikai-európai befolyással.

Az országban a tavalyi választás óta sincs nyugalom, az üzemanyagárak emelése miatt januárban általános sztrájk és tüntetések kezdődtek, amelyeket a hatalom könnygázzal és éles lőszerrel oszlatott fel, miközben rengeteg tüntetőt letartóztattak.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek