Agyontapostak a tehenei egy kirándulót, 150 millió forintnak megfelelő összegű kártérítést kell fizetnie

Szerző: Bakodi Péter
2019.02.22. 20:36

A tiroli tragédia ügyében hozott bírósági döntés számos ausztriai túraútvonal lezárásához vezethet, ezzel veszélybe sodorva a nyári turizmust az Alpokban.

Agyontapostak a tehenei egy kirándulót, 150 millió forintnak megfelelő összegű kártérítést kell fizetnie

490 ezer eurós, az az több mint 150 millió forintnak megfelelő összegű kártérítést ítélt meg az innsburcki kerületi bíróság annak a német nőnek a hozzátartozóinak, akit még 2014 nyarán taposott halálra egy tehéncsorda a tiroli Pinnistal-völgy egyik legelőjén – számolt be az Österreich napilap.

A nyugat-németországi Bad Dürkheimből származó asszony az övére erősített pórázon vezette Frodo nevű bull terrierjét, de a borjas tehenek így is megijedtek a kutyától, és védekezésképp legázolták a „betolakodókat”.

Az igencsak borsos bánatpénzt az állatok gazdájának kell megfizetnie, mivel a bírósági döntés szerint nem tett meg mindent annak érdekében, hogy elkerülje a tragédiát.

A férfi azzal védekezett, hogy több helyre is kirakta a veszélyre figyelmeztető üzeneteket, de az ítéletben ezt elégtelennek minősítették. Ausztriában egyébként a túrázási illemszabályok egyik alappontja, hogy a teheneket – főleg kutyákkal sétálva – érdemes elkerülni. Ez a legtöbb túraútvonal mentén elhelyezett jelzőtáblán fel is van tüntetve.

Az osztrák agrárkamara most attól tart, hogy az ítélet miatt sok farmer inkább lezárja majd a földjén keresztül vezető túraútvonalakat, minthogy költséges módon kerítéssel vegye körül a területet. Ez veszélybe sodorhatja a nyári turizmust az Alpokban, ugyanis a legkedveltebb séták pont az ilyen legelőkön keresztül vezetnek.

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek