+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. február 22. péntek, 20:36
A tiroli tragédia ügyében hozott bírósági döntés számos ausztriai túraútvonal lezárásához vezethet, ezzel veszélybe sodorva a nyári turizmust az Alpokban.

490 ezer eurós, az az több mint 150 millió forintnak megfelelő összegű kártérítést ítélt meg az innsburcki kerületi bíróság annak a német nőnek a hozzátartozóinak, akit még 2014 nyarán taposott halálra egy tehéncsorda a tiroli Pinnistal-völgy egyik legelőjén – számolt be az Österreich napilap.

 

 

A nyugat-németországi Bad Dürkheimből származó asszony az övére erősített pórázon vezette Frodo nevű bull terrierjét, de a borjas tehenek így is megijedtek a kutyától, és védekezésképp legázolták a „betolakodókat”.

 

Az igencsak borsos bánatpénzt az állatok gazdájának kell megfizetnie, mivel a bírósági döntés szerint nem tett meg mindent annak érdekében, hogy elkerülje a tragédiát.

 

A férfi azzal védekezett, hogy több helyre is kirakta a veszélyre figyelmeztető üzeneteket, de az ítéletben ezt elégtelennek minősítették. Ausztriában egyébként a túrázási illemszabályok egyik alappontja, hogy a teheneket – főleg kutyákkal sétálva – érdemes elkerülni. Ez a legtöbb túraútvonal mentén elhelyezett jelzőtáblán fel is van tüntetve.

 

Az osztrák agrárkamara most attól tart, hogy az ítélet miatt sok farmer inkább lezárja majd a földjén keresztül vezető túraútvonalakat, minthogy költséges módon kerítéssel vegye körül a területet. Ez veszélybe sodorhatja a nyári turizmust az Alpokban, ugyanis a legkedveltebb séták pont az ilyen legelőkön keresztül vezetnek.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Aki meg kommunista jelképeket használ, az maximum 3 évet kapna. De lenne kibúvó is: csak fel kell dobni a többi komcsit, s te megúszod.

Az Erdélyi Magyar Néppártot a Fidesz hozta létre, csak aztán bukott a projekt. Most meg lett egy elnökük, akinek legnagyobb politikai teljesítménye, hogy le akarta köpni Demszkyt, de mást köpött le.

Talán kevesen tudják itthon, de Lengyelország a fantasztikus irodalom terén is legalábbis középhatalom. Mit olvassunk a lengyel sci-fi és fantasy világából? Segítünk.

Lengyelországban összeállt az Európa-párti ellenzék a kormányzó jobboldali populisták ellen, de még így sem garantált a győzelem: a színes koalíció le van maradva Jarosław Kaczyński pártjához képest.

Ők olyanokkal szeretnek ünnepelni, akik nem annektálnak egy-egy félszigetet.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

A volt bécsi nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Vince az Azonnalira kommentelt!

A termékenységi ráta növelése, a bevándorlás megállítása és Európa felébresztése: nem csak a magyar kormány programját jellemzik ezek a szlogenek.

A strasbourgi Európai Parlament képviselői bárjában értük el Alessandra Mussolinit, aki Berlusconi Forza Italiája színeiben ül az EP-ben.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Twitter megosztás Google+ megosztás