+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. február 19. kedd, 19:07
Rengeteg pornószínésznő retteg, hogy elkapta a vírust Nacho Vidaltól. Évek óta vitatéma a felnőttfilmesek védekezése.

Egész Európában leáll a pornóforgatás egy hónapra, miután Nacho Vidalt, Spanyolország, illetve Katalónia különbejáratú pornólegendáját HIV-vel diagnosztizálták. Bár az elmúlt években már rendezőként is dolgozó pornószínész nem volt hajlandó semmit mondani, iparági források megerősítették az El Nacionalnak, hogy a hatóságok az ilyenkor megszokott módon sorra hívják fel Vidal partnereit, fáradjanak be megvizsgáltatni magukat. 

 

Hasonló helyzetekben rutineljárás, hogy leállnak a forgatások, hiszen egy jól futó pornószínész szinte kibogozhatatlanul sok jelenetet forgat le akár egy hónap alatt is különböző partnerekkel, az így keletkező fertőzési hálót pedig lehetetlen lemérni.

 

Nacho Vidal kollégái ráadásul joggal rettegnek, hiszen a pornónézők igényei miatt egyik jelenetben sem használtak óvszert, ahogy az Európában eleve nem szokás. Az En Blau beszélt Nacho legutóbbi partnerével is, aki azt mondta, a tesztje negatív lett, de mivel még nem is telt el elég idő a jelenetük óta, egyáltalán nem lehet benne biztos, hogy ez így is marad. 

 

Nacho Vidalnak speciel annyiban szerencséje van, hogy 2019-ben a HIV-vírus megfelelő kezeléssel már szinte teljesen tünetmentessé tehető, de ez valószínűleg nem fogja vigasztalni a megfertőzött kolléganőit.

 

Az eset valószínűleg újra előhozza az évek óta folyó vitát a pornósok védekezéséről: az óvszerhasználat kimutathatóan zavarja a nézőket, anélkül viszont ellenőrizetlenül terjedhetnek a vírusok. A műfajban sokkal szigorúbb amerikaiaknál például már 2012-ben már egészen közel járt a törvényhozás ahhoz, hogy csak óvszerben lehessen ilyet forgatni (akkoriban a magyar producer Kovi azt vizionálta, ez fogja fellendíteni a magyar pornóipart is, hiszen inkább ide jönnek majd gumi nélkül forgatni), de végül 2016-ban meggondolták magukat a pornóiparban dolgozók közös kérésére, mivel szerintük a gumi sokat ront a látványvilágon. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Aki meg kommunista jelképeket használ, az maximum 3 évet kapna. De lenne kibúvó is: csak fel kell dobni a többi komcsit, s te megúszod.

Az Erdélyi Magyar Néppártot a Fidesz hozta létre, csak aztán bukott a projekt. Most meg lett egy elnökük, akinek legnagyobb politikai teljesítménye, hogy le akarta köpni Demszkyt, de mást köpött le.

Talán kevesen tudják itthon, de Lengyelország a fantasztikus irodalom terén is legalábbis középhatalom. Mit olvassunk a lengyel sci-fi és fantasy világából? Segítünk.

Lengyelországban összeállt az Európa-párti ellenzék a kormányzó jobboldali populisták ellen, de még így sem garantált a győzelem: a színes koalíció le van maradva Jarosław Kaczyński pártjához képest.

Ők olyanokkal szeretnek ünnepelni, akik nem annektálnak egy-egy félszigetet.

A hét kérdése

A miniszterelnök beígérte a térség újjászületését, de mi elképzelni sem tudjuk, mire gondolhatott. Szerintetek?

Azért ide elnéznénk

Az interaktív kiállítás Da Vinci halálának 500. évfordulóján érkezik, március 16-tól látogatható az Élményüzemben.

Előadás a szovjetek innovatív megoldásairól Budapesten március 22-én.

Na jó, ennél valamivel fancy-bb névvel fut a kolozsvári, március 29-31. közötti kóstoló.

Művészeti est március 30-án több, mint százötven slammer, költő és zenész társaságában. Helyszín: Négyszoba Galéria.

A branding hatásait járják körül magyar alkotók Pozsony egyik legmenőbb kiállítóterében, a Kunsthalléban, április 14-ig!

Ezt is szerettétek

A volt bécsi nagykövet, Szalay-Bobrovniczky Vince az Azonnalira kommentelt!

A termékenységi ráta növelése, a bevándorlás megállítása és Európa felébresztése: nem csak a magyar kormány programját jellemzik ezek a szlogenek.

A strasbourgi Európai Parlament képviselői bárjában értük el Alessandra Mussolinit, aki Berlusconi Forza Italiája színeiben ül az EP-ben.

Először az európai zöldpolitikában válhatna természetessé Európa újraegyesítése és az európai politika dekolonizálása.

Twitter megosztás Google+ megosztás