+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. február 19. kedd, 19:07
Rengeteg pornószínésznő retteg, hogy elkapta a vírust Nacho Vidaltól. Évek óta vitatéma a felnőttfilmesek védekezése.

Egész Európában leáll a pornóforgatás egy hónapra, miután Nacho Vidalt, Spanyolország, illetve Katalónia különbejáratú pornólegendáját HIV-vel diagnosztizálták. Bár az elmúlt években már rendezőként is dolgozó pornószínész nem volt hajlandó semmit mondani, iparági források megerősítették az El Nacionalnak, hogy a hatóságok az ilyenkor megszokott módon sorra hívják fel Vidal partnereit, fáradjanak be megvizsgáltatni magukat. 

 

Hasonló helyzetekben rutineljárás, hogy leállnak a forgatások, hiszen egy jól futó pornószínész szinte kibogozhatatlanul sok jelenetet forgat le akár egy hónap alatt is különböző partnerekkel, az így keletkező fertőzési hálót pedig lehetetlen lemérni.

 

Nacho Vidal kollégái ráadásul joggal rettegnek, hiszen a pornónézők igényei miatt egyik jelenetben sem használtak óvszert, ahogy az Európában eleve nem szokás. Az En Blau beszélt Nacho legutóbbi partnerével is, aki azt mondta, a tesztje negatív lett, de mivel még nem is telt el elég idő a jelenetük óta, egyáltalán nem lehet benne biztos, hogy ez így is marad. 

 

Nacho Vidalnak speciel annyiban szerencséje van, hogy 2019-ben a HIV-vírus megfelelő kezeléssel már szinte teljesen tünetmentessé tehető, de ez valószínűleg nem fogja vigasztalni a megfertőzött kolléganőit.

 

Az eset valószínűleg újra előhozza az évek óta folyó vitát a pornósok védekezéséről: az óvszerhasználat kimutathatóan zavarja a nézőket, anélkül viszont ellenőrizetlenül terjedhetnek a vírusok. A műfajban sokkal szigorúbb amerikaiaknál például már 2012-ben már egészen közel járt a törvényhozás ahhoz, hogy csak óvszerben lehessen ilyet forgatni (akkoriban a magyar producer Kovi azt vizionálta, ez fogja fellendíteni a magyar pornóipart is, hiszen inkább ide jönnek majd gumi nélkül forgatni), de végül 2016-ban meggondolták magukat a pornóiparban dolgozók közös kérésére, mivel szerintük a gumi sokat ront a látványvilágon. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szerdán tárgyalnak a tartományi miniszterelnökök Angela Merkellel további szigorításokról. Markus Söder bajor kormányfő a tavaszihoz hasonló teljes leállást szeretne legalább novemberben.

Elmérgesedett a viszony a török államfő és Franciaország között, az ügy hátterében a Charlie Hebdo Mohamed-karikatúrái és az ezek miatt lefejezett tanár esete áll. A francia szatirikus lap megint lépett egy merészet.

A TUI már építi át ennek megfelelően a portugáliai és Kanári-szigeteki hoteljeit.

Kedden három fontos magyar közéleti személyiség koronavírus-tesztje is pozitív lett. Van, aki már a tüntetek kezelésekor otthoni karanténba vonult, és van, aki örül, hogy nincs tüdőgyulladása.

Hol tart majd Magyarország 2030-ban? EU-tagok leszünk-e akkor még? Milyen adottságaink vannak? Kihasználjuk-e ezeket? Mit kellene tenni? Elolvastuk az Egyensúly Intézet új kötetét.

A hét kérdése

Egy hét múlva véget ér az amerikai elnökválasztás. Te kinek örülnél, ki győzzön?

Azért ide elnéznénk

Az ELTE Illyés Sándor Szakkollégiuma ebben a hónapban a borderline és a narcisztikus személyiségzavaról tart előadást. Mindezt online november 3-án 18 órakor.

Könnyűzenei konferencia online és koncertek az A38-on. A szokásos három nap helyett ezúttal csak egy napon, november 4-én.

Skandináv filmek egy héten át az Art+ Cinemában. Október 22-28.

Felkavaró, meghökkentő, komfortzónából kimozgató kiállítás november 22-ig, ami garantáltan nyomot hagy és továbbgondolásra sarkall.

Ezt is szerettétek

Sem Kirgizisztán, sem Bolívia nincs a világpolitikai érdeklődés középpontjában, pedig az utóbbi hetekben mindkét országban sorsfordító változások történtek. Ezekről szól az e heti Helyzet!

Léteznek-e valóban Fidesz-árvák, akiket meg tudnak szólítani? Hogy állnak az ellenzéki összefogáshoz? Hallgasd meg, hogy mit mondott erről Pálinkás József és Ábrahám Júlia! Podcast.

Szeptember eleje óta tart a SZFE-s egyetemfoglalás. Mi tartja a lelket az őrt állókban, mennyire zavarodott meg a hatalom a váratlan akciójuktól, és hogyan látják a következő hónapokat? Podcast!

Tudatosan és szolidárisan viselkedtünk: megbíztunk a tudományban és nem engedtünk a csoportnyomásnak, mi több, néha éppen rácáfoltunk minden várakozásra. Járványszocio!

A Helyzetben az abaújkéri Wesley János Iskolába látogattunk, hogy megtudjuk: mit jelent az ott tanulóknak és a pedagógusoknak a kormány megszorítása.

Lesz-e még bármi ugyanolyan, mint a járvány előtt? Jól költi-e el az állam a gazdasági akcióterv támogatásait?

Balogh Ákos Gergely Index-főszerkhelyettes a Mérték Médiaelemző Műhely munkatársával, Urbán Ágnessel vitázott a Helyzetben.

Twitter megosztás Google+ megosztás