Hullazsákot jelképező kukászsákokat vitt a Momentum a parlament elé. De miért?

Szerző: Hutter Marianna
2019.02.18. 17:32

Mit szimbolizálnak a szemeteszacskók, és mi van bennük? Na és miért nem mentek a momentumosok az ellenzék többi részével tiltakozni az esztergomi Suzuki-gyárba? Az Azonnali megkérdezte!

Hullazsákot jelképező kukászsákokat vitt a Momentum a parlament elé. De miért?

Hullazsákokat szimbolizáló kukászsákokkal fordult rá az európai parlamenti választás kampányára a Momentum – derült ki a párt hétfő délutáni sajtótájékoztatóján. A Momentum elnökségi tagja, Berg Dániel arról beszélt: „Orbán és bűnszövetkezete kivérezteti Magyarországot”.

Így a szemeteszacskók szimbolikusan „az Orbán által ledarált” intézmények hulláit szimbolizálják, például a volt független bíróságokat, az olyan tudományos intézeket, mint a CEU és az MTA, vagy éppen a kishantosi biogazdaságot.

ÍME, A CEU MOMENTUMOS „HULLAZSÁKJA”

Egyébként a párt akciójával arra kívánta felhívni a figyelmet, hogy idén májusban az EP-választáson az embereknek lehetősége lesz kinyilvánítani a vélémnyüket „erről a mérhetetlen pusztításról”. Az Azonnali kérdésére Berg elmondta, a kukászsákok egyébként újrahasznosított papírhulladékot tartalmaznak,

„természetesen mi nem szoktunk valódi hullákat előállítani”.

Az Azonnali arról is kérdezte Berg Dánielt, ők is elmentek-e a többi ellenzéki párttal közösen az esztergomi Suzuki-gyárhoz tiltakozni a „rabszolgatörvényként” elhíresült módosítás ellen. Berg elmondta, ezúttal momentumosok nem vettek részt a megmozdulásban, ezt az akciót a parlamenti pártok intézték. Felvetésünkre, hogy azért nem ment-e a Momentum, mert nem szóltak nekik vagy azért, mert ezt most nem tartották fontosnak, úgy reagált: szóltak nekik, de úgy érezték, ez inkább a parlamenti ellenzék munkája. Hangsúlyozta: állandóan egyeztetnek az ellenzéki képviselőkkel, hetente többször is le szoktak ülni, hogy beszéljenek a közös akciókról.

FOTÓ: Hutter Marianna / Azonnali +  Momentum

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek