Az albán ellenzéki képviselők inkább elégetik a mandátumukat

Szerző: Pintér Bence
2019.02.18. 20:40

Nem csak kivonulnak a parlamentből, de a mandátumaikat is elégetik az albán ellenzék egy pártjának képviselői.

Az albán ellenzéki képviselők inkább elégetik a mandátumukat

Budapesten egyelőre csak kivonult az ellenzék a parlamentből, Tiranában azonban nem elégednek meg ennyivel:

az albán ellenzéki Demokrata Párt vezetője, Lulzim Basha belengette, hogy a párt képviselői inkább elégetik a mandátumukat,

mintsem hogy részt vegyenek a parlament munkájában – írja a BalkanInsight. A párt negyvenhárom képviselőt küld a szátnegyven fős parlamentbe.

A korábbi tiranai polgármester, az ellenzékben lévő konzervatív pártot vezető Basha arról azonban nem nyilatkozott, hogy ez hogy fog kinézni a gyakorlatban. Az albán parlament szabályai szerint ugyanis ha egy képviselő visszaadja a mandátumát, akkor a pártlistán következő politikus veszi át a helyét. Egy másik ellenzéki párt, a tizenkilenc képviselővel rendelkező Szocialita Mozgalom az Integrációért is helyesli egyébként az akciót, de nem jelezték, hogy csatlakoznak hozzá.

Mint arról az Azonnali is beszámolt, Tiranában szombaton több tízezren tüntettek a szocialista Edi Rama miniszterelnök kormánya ellen, a tüntetők még a miniszterelnöki rezidencia bejáratát is megrohamozták. Ez volt az egyik legnagyobb tüntetés az ország történetében.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek