Ilyen, amikor a zombik tombolnak Michael Jackson híres slágerére

Szerző: Petróczi Rafael
2019.02.16. 16:51

Ördögvillával csápoló zombikat láthatunk a norvég youtuber, Leo Moracchioli legújabb klipjében, aki Michael Jackson ikonikus számát, a Thrillert dolgozta fel metál stílusban.

Ilyen, amikor a zombik tombolnak Michael Jackson híres slágerére

Az igazán jó zene ismertetőjegye, hogy más stílusokban feldolgozva is remekül szól. Nos, Michael Jackson személye enyhén szólva is kritizálható – egy hete például Adrian McManus, Jackson egykori bejárónője osztott meg újabb részleteket a Daily Mailnek adott interjújában az énekes pedofil múltjáról – ennek ellenére a munkái a mai napig termékenyítőleg hatnak az előadókra.

Például a norvég youtuberre, Leo Moracchiolira, aki a Frog Leap Studios nevű projektjében közismert slágereket dolgoz fel metálzenei stílusban. Leo-nak mondhatni egyre megy, hogy milyen dalt kell lefordítania a metál nyelvére:

ugyanúgy képes átdolgozni a Toto Africa című számát vagy a két éve nagy sikert elért Despacito-t, mint Ricky Martin Livin´ La Vida Loca slágerét vagy az Oroszlánkirály zenéjét.

A már több, mint húsz éve zenélő youtuber – aki számaiban többnyire egymaga játszik minden hangszeren – most Michael Jackson 1982-es Thriller albumának címadó dalát vette kezelésbe. Az ikonikus sláger metálosított verziója pedig valóban üt: sem a torzított gitárok, sem Leo tökéletesen kivitelezett hörgései nem kímélik az ember fülét, miközben zúzásra éhes zombik tombolnak az énekes mellett.

Mondhatnánk, ez megint csak egy youtuber marhasága, láttunk már ilyet korábban is. Ha ugyanis a youtuberekre gondolunk, általában a kamera lencséjének kereszttüzében szerencsétlenkedő, vicceskedő, magamutogató emberek jutnak eszünkbe, akik abból élnek, hogy hülyét csinálnak magukból a nagyközönség előtt.

Hogy ez a több, mint hárommillió feliratkozót magáénak tudható Leo esetében mennyire nincs így, jól mutatja, hogy a kortárs metálzenei szcéna abszolút befogadta a sokoldalú zenészt.

A Thriller-feldolgozásban például az 1996 óta működő, a rock- és a metálzenei elemeket vegyítő Drowning Pool énekese, C.J Pierce működik közre. Emellett a Leo barátaival kiegészült Frog Leap idén meghívást kapott a világ egyik legnagyobb metálzenei fesztiváljára, a németországi Wacken Open Air-re is, ami egyértelmű elismerése a zenész munkájának.

A magyar rajongóknak azonban nem kell egészen a Schleswig-Holstein tartománybeli Wackenig zarándokolniuk, hogy élőben tombolhassanak a metálosított slágerekre: a Frog Leap április 24-én – először Magyarországon – az A38 hajón is fellép. A nagy érdeklődést jól jelzi, hogy a koncert pár nap alatt teltházas lett.

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek