Oda van Merkelért Trump lánya

Szerző: Bakodi Péter
2019.02.15. 19:05

Ivanka közös ügyüknek nevezte a nők szakképzését és gazdasági szerepük megerősítését. Apja, az amerikai elnök ugyanakkor nincs túl jó véleménnyel a német kancellárról.

Oda van Merkelért Trump lánya
Nagyon tisztelem Angela Merkelt és a világpolitikában betöltött szerepét, személyes szinten pedig nagyra értékelem a humorát és a társaságát

– dicsérte a német kancellárt Ivanka Trump a legnagyobb német bulvárlapnak, a Bildnek adott interjújában, melyet a hétvégén tartandó müncheni biztonságpolitikai konferencia előtt rögzítettek. Donald Trump amerikai elnök nem ritkán politikai feladatokat is ellátó lánya úgy látja, hogy közös céljaik és érdekeik vannak Merkellel a nők szakképzésében, és gazdasági szerepük megerősítésében.

Donald Trump viszont nem igazán osztja lánya véleményét.

Az amerikai elnök több alakalommal is nyilvánosan bírálta a német kancellárt. Hol a menekültügyben folytatott politikájáért, hol a NATO-ban való elégtelennek ítélt részvétel, vagy éppen a Berlin és Moszkva közötti vélelmezetten túl szoros kapcsolatok miatt. Mint emlékezetes, a tavaly nyári G7 csúcs egyik klasszikus festményeket idéző jelenete éppen Trump és Merkel szembenállását tükrözi. 

Ivanka ugyanakkor megerősítette, hogy apja szívesen látogatna el Németországba, ahol a tervek az amerikai elnök ősei emlékeit is felkeresné. A Trump-család az elérhető információk szerint a mai Rajna-vidék-Pfalz tartomány területéről származik.

A Bild a vezető biztonságpolitikai szakértőket felvonultató müncheni rendezvény kapcsán a legégetőbb világpolitikai konfliktusokról is kérdezte Ivanka Trumpot, aki az emberek gazdasági lehetőségeinek hiányát tartja a legnagyobb kihívásnak. E kapcsán ismét fontosnak tartotta felhívni a figyelmet a nők gazdaságban betöltött szerepének fontosságára. Kutatásokra hivatkozva rámutatott, hogy

azok az országok, ahol több nő dolgozik, jóval kevésbé hajlandóak fegyveres erőszakhoz folyamodni egy nemzetközi konfliktus esetén.

Te a német kancellárt vagy az amerikai elnököt kedveled inkább?

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek