Közeleg a Nagy Blanka-Frans Timmermans csúcstalálkozó!

Szerző: Bukovics Martin
2019.02.15. 17:28

Vajon mit akar a bizottsági alelnök a 18 éves diáklánytól?

Közeleg a Nagy Blanka-Frans Timmermans csúcstalálkozó!

A Népszava robbantotta a nap hírét:

Frans Timmermans találkozót kezdeményezett Nagy Blankával!

De kik is ők pontosan?

+ Frans Timmermans egy Maastrichtban született 57 éves holland baloldali politikus, országa korábbi külügyminisztere, jelenleg az Európai Bizottság első alelnöke, és az MSZP-t is sorai között tudó európai balközép pártok EP-választási csúcsjelöltje az idei EP-választási kampányban. A Fidesz és sajtója Soros György jelöltjének nevezi őt. Ebből annyi igaz, hogy Timmermans nem ápol túl jó viszonyt Orbánnal, a Magyarországgal szembeni 7-es cikkelyes szankciós eljárás megindítását szorgalmazó Sargentini-jelentés vitája kapcsán például gyávaságnak nevezte, hogy Orbán Viktor a magyar kormánnyal szembeni EU-s kritikákat a magyar nép elleni támadásnak állítja be.

+ Nagy Blanka egy 18 éves kecskeméti gimnazista, aki szerepelt már a Magyar Narancs címlapján és Bayer Zsolt Echo TV-s műsorában. Előbbiben a diákaktivista és a szónok szavakkal jellemezték, utóbbiban „egy igazi, kretén, barom állatnak”, valamint „szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis prolinak” nevezték. A diáklányt a magyarországi média tette ismertté egy tavaly decemberi tüntetésen előadott beszédét követően, amelyben úgy fogalmazott: „Véglezárásként csak üzenem annak a bajszos fasznak és az összes fideszes képviselőnek – legyen kecskeméti, félegyházi, szegedi vagy bárhonnan –, hogy álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát.”

A találkozóra szombaton a Magyar Szocialista Párt szombati kongresszusán kerül sor, amin Timmermans beszédet fog mondani Tóth Bertalan MSZP-s vezető és Karácsony Gergely Párbeszéd-elnök mellett. A Népszava úgy tudja,

a holland politikus külön kérte, hogy Nagy is legyen ott az eseményen. A diáktüntető igent mondott.

De vajon miről lesz majd szó? Szavazz!

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek