+++ MIBEN FEJLŐDJÜNK, MIRŐL ÍRJUNK? MONDD EL A VÉLEMÉNYEDET AZ AZONNALIRÓL! +++
Techet Péter
2019. február 14. csütörtök, 10:28
Miközben egy szlovén zöldpárti politikus az EP-elnök Antonio Tajanit lemondásra szólította fel, Alessandra Mussolini „gyalázatot” kiabált az Európai Parlament szerdai ülésén.

Amint arról az Azonnali beszámolt: Antonio Tajani, az Európai Parlament jobboldali elnöke horvát és szlovén támadások kereszttüzébe került, mitután egy hétvégi megemlékezésen beszédét az „az olasz Isztria és az olasz Dalmácia“ éljenzésével fejezte be.

 

A beszéd apropóját a jugoszláv partizánok által 1944/45-ben megölt olasz nemzetiségű három-négyezer halottakra való megemlékezés adja. A 2004-ben bevezetett emléknapon az olasz jobboldal persze a megemlékezést össze szokta mosni a Jugoszláviából elmenekült több tízezer olasz (az ún. esuli) emlékével, valamint eleve irredenta jelszavak is elhangzanak – mint most Tajani szájából.

 

Noha Tajani elnézést kért, szavaiért bírálta őt Marjan Šarec szlovén kormányfő és Andrej Plenković horvát miniszterelnök is.

 

Szerdán pedig Igor Šoltes szlovén zöldpárti EP-képviselő szólalt fel – az ülést éppen maga Tajani vezette. A szlovén Mladina hetilap beszámolója szerint Šoltes Tajanit lemondásra szólította fel.

 

A beszédet a legelejétől kiabálással zavarta Alessandra Mussolini, olasz jobboldali EP-képviselő.

 

Benito Mussolini diktátor unokája, aki a mai napig büszke nagyapjára, „gyalázatot” emlegetett Šoltes kapcsán, akinek pedig jugoszláv partizán volt a nagyapja.

 

Alessandra Mussolini amúgy már októberben bejelentette: mindenkit feljelent, aki a nagyapját kritizálja. Főleg a Facebookon látható Mussolini-ellenes posztok verték ki a politikusnál a biztosítékot. Szerinte a Facebook azért van Benito Mussolini ellen, mert „Zuckerberg zsidó”. Mussolini a „zsidó-szabadkőműves médiát” látja minden antifasiszta akció mögött.

 

Íme, a videó a kiabálásról:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Fabrizio Piscitelli 53 évet élt, de az SS Lazio legnagyobb ultracsoportjának vezéreként hagyott örökségével még sokáig fog küzdeni a futball.

Kik szavazhatnak az önkormányzati választáson? Mi kell ahhoz, hogy ajánlhasd a kedvenc polgármesterjelöltedet? Tudsz-e máshol szavazni, mint a lakóhelyed? Összeszedtük.

Ez pedig nem jó jel a német ipari teljesítményre nagyban alapozó magyar gazdaságnak sem.

Az '56-os magyar szabadságharc leveréséről is ismert Ivan Konyev szobrát vörös festékkel öntötték le, a polgármester szerint maradhat úgy, ahogy van.

Ez a fotó önmagában érdekes képet fest a kapitalizmusról.

A hét kérdése

Miből néznéd ki, hogy valójában nem is létezik? Vagy mi az, amiről kifejezetten szeretnéd, hogy ne létezzen? Szavazz, és kiderül, mekkora a klubod!

Azért ide elnéznénk

Figyelemfelhívó bringatúra Budapestről Szentendrére augusztus 24-én délelőtt.

Beszéddel is készül. Augusztus 24-én, a pesti Jelen bisztróban.

Dumbledore wouldn't let this happen. Augusztus 31-én délután, Budapesten.

Gellért Ádám ad elő a Clio Intézet estjén szeptember 4-én.

Tokaj-Hegyalja legszebb falujában szeptember 13-án végig lehet kóstolni a helyi borászatok legjobb borait.

Ezt is szerettétek

Mire elég, ha Zuzana Čaputová elnök azt mondja magyarul, hogy köszönöm? Jarábik Balázs felvidéki elemző elmagyarázza.

A Coca-Cola ugyanolyan politikai termék, mint a Fidesz. Kár, hogy az előbbinek a magyar ellenzék is bedőlt, írja Techet Péter.

A véleménybuborékok ártanak jobban a demokráciának, vagy pártízezer „hülye” szavazó?

Az Azonnali birtokába kerültek a 2018-as szerződéseik: volt, ahol a kutatási pénznek nevezett összegből focipályát újítottak fel. Hogy mi?! Tényfeltárás!

Twitter megosztás Google+ megosztás