+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Techet Péter
2019. február 14. csütörtök, 10:28
Miközben egy szlovén zöldpárti politikus az EP-elnök Antonio Tajanit lemondásra szólította fel, Alessandra Mussolini „gyalázatot” kiabált az Európai Parlament szerdai ülésén.

Amint arról az Azonnali beszámolt: Antonio Tajani, az Európai Parlament jobboldali elnöke horvát és szlovén támadások kereszttüzébe került, mitután egy hétvégi megemlékezésen beszédét az „az olasz Isztria és az olasz Dalmácia“ éljenzésével fejezte be.

 

A beszéd apropóját a jugoszláv partizánok által 1944/45-ben megölt olasz nemzetiségű három-négyezer halottakra való megemlékezés adja. A 2004-ben bevezetett emléknapon az olasz jobboldal persze a megemlékezést össze szokta mosni a Jugoszláviából elmenekült több tízezer olasz (az ún. esuli) emlékével, valamint eleve irredenta jelszavak is elhangzanak – mint most Tajani szájából.

 

Noha Tajani elnézést kért, szavaiért bírálta őt Marjan Šarec szlovén kormányfő és Andrej Plenković horvát miniszterelnök is.

 

Szerdán pedig Igor Šoltes szlovén zöldpárti EP-képviselő szólalt fel – az ülést éppen maga Tajani vezette. A szlovén Mladina hetilap beszámolója szerint Šoltes Tajanit lemondásra szólította fel.

 

A beszédet a legelejétől kiabálással zavarta Alessandra Mussolini, olasz jobboldali EP-képviselő.

 

Benito Mussolini diktátor unokája, aki a mai napig büszke nagyapjára, „gyalázatot” emlegetett Šoltes kapcsán, akinek pedig jugoszláv partizán volt a nagyapja.

 

Alessandra Mussolini amúgy már októberben bejelentette: mindenkit feljelent, aki a nagyapját kritizálja. Főleg a Facebookon látható Mussolini-ellenes posztok verték ki a politikusnál a biztosítékot. Szerinte a Facebook azért van Benito Mussolini ellen, mert „Zuckerberg zsidó”. Mussolini a „zsidó-szabadkőműves médiát” látja minden antifasiszta akció mögött.

 

Íme, a videó a kiabálásról:

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A salgótarjáni fideszes közeli fotókat tett ki a Facebookra egy halálos balesetet szenvedő fiatal lány vérző holttestéről.

Kimia Alizadeh Irán egyik kirakatfigurája volt, de egy héttel ezelőtt inkább elmenekült az országból az őt nőként ért megaláztatások miatt.

„Malájzia nem a világ szeméttelepe” – jelentette ki a környezetvédelmi miniszter.

A listára kerüléshez nem csak az kellett, hogy jó hely legyen az úticél, hanem az is, hogy ne kelljen túl sok pénzt költeni rá.

Bár az új stadionok kihasználtsága sokszor tragikus, nagyon úgy tűnik, tényleg nem tettek rosszat az érdeklődésnek.

Azt viszont még nem tudják, hogy milyen gyakran lesz meghallgatás, és elviszik-e szavazásig a dolgot, de szerintük nem a szankcionálás a lényeg.

Egy jótékony célú árverésen ennyiért vette meg az elődje arcára formált tésztaszaggatót a főpolgármester. Ott voltunk.

A hét kérdése

Még mindig nem tudja túltenni magát az ország Győr egykori polgármesterének horvátországi nyaralásán, úgyhogy biztos nem csak a mi fantáziánkat mozgatja Borkai sorsa. Itt a hét kérdése!

Azért ide elnéznénk

Január 20-án, hétfőn este a belvárosi Rába hotelben. Regisztráljatok!

Szakértők beszélik ki a helyzetet január 21-én Budapesten.

Az év legjobb bulija január 22-én szerdán. Reggeltől hajnalig!

Kiállítás Jankovics Marcell ismert és kevésbé ismert műveiből: animációktól Trianon-rajzokig. Február 2-ig a Műcsarnokban.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás