+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. február 14. csütörtök, 07:46
A migrációs útvonalak lezárásáért is megveregette volna az EU Svájc vállát, de a magyar küldöttség inkább vitát kért a szövegről, mert szó van benne a migrációról.

A Politico szerint szerdán rutinszavazás zajlott Strasbourgban az Európai Unió és Svájc kapcsolatáról, illetve egy arról hozott közös nyilatkozatról. Se felszólalni se vitázni nem kellett, mivel a küldöttségek korábban kaptak erre lehetőséget, a szöveg pedig túlnyomó részt dicséreteket tartalmaz Svájc nemzetközi ügyekben betöltött szerepéért, a jó együttműködőkészségéért, és főleg az volt vele a cél, hogy a svájci kormány minél hamarabb megkösse az új megállapodásait az Unióval. 

 

Itt jött a képbe Magyarország, ugyanis a mi küldöttségünk ellenezte a végső szöveget, és vitát kért róla, mivel nem tetszett nekik a migrációról szóló bekezdés. 

 

A szöveg hatodik pontjában ugyanis volt egy ilyen rész: „A Tanács elismeri Svájc migráció kezelésében folytatott együttműködését, beleértve az áramlások kezelését, a menekültek elhelyezését és a helyzet közös megoldását. Ez abba az irányba mutat, hogy Svájc folytassa a eddigi erőfeszítéseit a nyugati, keleti és közép-európai útvonalak mentén, és még szorosabb együttműködés jöjjön létre.”

 

A magyar küldöttségnek ezzel volt problémája, mert bár a szöveg valójában annyit jelent, hogy Svájc segít lezárni az útvonalakat, a magyaroknak nem tetszett, kommentálni sem akarták a döntést. 

 

A helyzetről az mond el a legtöbbet, hogy a Politico újságírója röviden ennyivel kommentálta a helyzetet: „Ne használd az m-betűs szót!”

 

via Politico

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A lengyel politikus a legmagasabb szintű kitüntetést kapta a Románia Csillagán belül, Tőkéstől a legalacsonyabbat vették korábban el.

Mikor lesz így kormánya Írországnak? Vagy inkább jöhetnek az előrehozott választások? Elmagyarázzuk!

Bár a Fundacja Pro plakátja egyértelműen jelzi, hogy a homoszexuálisok gyerekeket fognak szerintük molesztálni, a bíróság szerint ez nem bántó, hanem oktató jellegű üzenet.

Utóbb Strache tagadta, hogy civil egyesületeken keresztül kaptak volna pénzt. Az ibiziai videó után alakult nyomozócsoport azonban más eredményre jutott.

Miután Kiss László és Szaniszló Sándor III. és XVIII. kerületi polgármesterek átléptek a DK-ba, Gyurcsányéknak nagyobb lesz a frakciója a közgyűlésben, mint az MSZP-é.

A magyar politikatörténetben először indul magyar párt politikusa külföldi választáson, külföldi pártszínekben – és rögtön kettő is!

A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlésben politizáló Kulcsár Gergely jelezte: a Jobbik-elnökség felszólítása ellenére sem mond le.

A hét kérdése

Az egykori playmate már sokszor és sokfélét nyilvánult meg a politikában, most pedig dönthetsz, melyik a kedvenc aranyköpésed tőle.

Azért ide elnéznénk

Piac-e a világpiac? Magántulajdon-e a cégbirodalom? Fennmaradhat-e a demokrácia és a jogállam piacgazdaság nélkül? Létezik-e „harmadik út"? Február 21.

Politikai aspektusok a cseh és a szlovák művészetben 1989 után. Izgi kiállítás Pozsonyban egészen február 23-ig.

A francia új hullám mestere napjainkban is töretlenül alkot. Február 23-án a Film/Szocializmus című munkáját megtekinthetitek a Patyolatban.

Történelmi diorámák, Star Wars-os csatajelenetek és világháborús terepasztalok Legóból Érden, a Magyar Földrajzi Múzeumban február 29-én és március 1-jén.

Mi vár Szlovákiára és a szlovákiai magyarokra a
február 29-ei választások után? Beszélgetés a Három
Hollóban március 2-án.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Digital Health Summit, a digitális egészségügyi megoldásokon dolgozó szakemberek, fejlesztők, befektetők és az egészségügyi intézményvezetők fóruma.

Twitter megosztás Google+ megosztás