+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. február 14. csütörtök, 07:46
A migrációs útvonalak lezárásáért is megveregette volna az EU Svájc vállát, de a magyar küldöttség inkább vitát kért a szövegről, mert szó van benne a migrációról.

A Politico szerint szerdán rutinszavazás zajlott Strasbourgban az Európai Unió és Svájc kapcsolatáról, illetve egy arról hozott közös nyilatkozatról. Se felszólalni se vitázni nem kellett, mivel a küldöttségek korábban kaptak erre lehetőséget, a szöveg pedig túlnyomó részt dicséreteket tartalmaz Svájc nemzetközi ügyekben betöltött szerepéért, a jó együttműködőkészségéért, és főleg az volt vele a cél, hogy a svájci kormány minél hamarabb megkösse az új megállapodásait az Unióval. 

 

Itt jött a képbe Magyarország, ugyanis a mi küldöttségünk ellenezte a végső szöveget, és vitát kért róla, mivel nem tetszett nekik a migrációról szóló bekezdés. 

 

A szöveg hatodik pontjában ugyanis volt egy ilyen rész: „A Tanács elismeri Svájc migráció kezelésében folytatott együttműködését, beleértve az áramlások kezelését, a menekültek elhelyezését és a helyzet közös megoldását. Ez abba az irányba mutat, hogy Svájc folytassa a eddigi erőfeszítéseit a nyugati, keleti és közép-európai útvonalak mentén, és még szorosabb együttműködés jöjjön létre.”

 

A magyar küldöttségnek ezzel volt problémája, mert bár a szöveg valójában annyit jelent, hogy Svájc segít lezárni az útvonalakat, a magyaroknak nem tetszett, kommentálni sem akarták a döntést. 

 

A helyzetről az mond el a legtöbbet, hogy a Politico újságírója röviden ennyivel kommentálta a helyzetet: „Ne használd az m-betűs szót!”

 

via Politico

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Míg a nyolcadik kerületi választási bizottság két, feltételezésen alapuló cikk miatt elmarasztalta Pikó Andrásékat, a Fővárosi Választási Bizottság megváltoztatta a határozatot.

A 2018-ban önmagát feloszlató ETA mai állapotáról sokat elárul, hogy pont azok kötöttek alkut a hatóságokkal, akiknek korábbi feladata ennek a megakadályozása volt.

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután korábban menedékjogot kapott a dél-amerikai országtól.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás