+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakodi Péter
2019. február 13. szerda, 11:38
Lassan negyed éve van a hivatalában Stephen Barclay, de a mostani eset is rávilágított arra, hogy felkészültségével kapcsolatban akadnak azért még hiányosságok.

Nem igazán sikerült megjegyezni egyik tárgyalópartnere nevét az Egyesült Királyság brexitügyi miniszterének, Stephen Barclay-nak, pedig az elmúlt napokban személyes találkozókon vett részt Brüsszelben és Strasbourgban, hogy végre rendezzék a britek távozásával kapcsolatos vitás kérdéseket az uniós tisztviselőkkel. A BBC-nek adott rövid interjújában

 

Jean-Paul Junckerként hivatkozott az Európai Bizottság elnökére,

 

aki történetesen nem Jean-Paul, hanem Jean-Claude. A korábban az egészségügyi államtitkári posztot betöltő Barclay 2018. novembere óta felelős a kabinetben a britek Európai Unióból történő távozásáért, így az elmúlt három hónapban lett volna azért ideje, hogy felkészüljön, kikkel is kell megegyeznie.

 

Ez ugyan önmagában nézve egy nem túl nagy jelentőségű hibázás, de csak megerősíti azokat a hangokat, melyek a brit kormány brexitpolitikáját egy rossz tragikomédiához hasonlítják.

 

Az Egyesült Királyság a várakozások szerint március 29-én távozik az Európai Unióból, de a válás részleteit tartalmazó megállapodást még mindig nem sikerült nyélbe ütni.

 

A szövetségben maradó huszonhetek ugyan megegyeztek a londoni vezetéssel, de a brit parlament történelmi többséggel utasította el az alkut, így jelenleg úgy áll a helyzet, hogy megállapodás nélkül valósul meg a kilépés – ezt hívják hard brexitnek. Ennek igencsak kellemetlen következményei lehetnek a brit gazdaságra. Elég csak arra gondolni, hogy vámegyezmény hiányában mekkora kavarodás lehet a határokon, főleg annak fényében, hogy a britek az összes behozott termék 53 százalékát uniós tagállamból importálják.

 

Az Egyesült Királyság Európai Unióból történő távozásáról 2016 júniusában tartottak népszavazást. A résztvevők 52 százaléka akkor a kilépés mellett döntött. A közvélemény-kutatások ugyanakkor arról tanúskodnak, hogy azóta a maradáspártiak kerültek határozott többségbe.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Vajon mennyit költött a busztársaság a bárki által fillérekért beszerezhető műalkotásra?

Már a képmegosztónál is belátták, rettentő káros a fiatalok testképére, ha az arcukba nyomják a pénzért megvásárolható szépülést.

Az Ireland Simpsons Fans csoport saját pártjának tényleg egy fánk lesz a logója, de amúgy nagyon úgy tűnik, nem egy új viccpárt lesz az ISF Party.

Százezer ember vonult végig New York pénzügyi negyedén, hogy aztán meghallgassa a svéd klímaaktivistát. Az Azonnali ott volt, és hoztunk nektek képeket!

Németország eddigi legnagyobb klímatüntetéseit rendezték ma meg. Az Azonnali ott volt, és megmutatja nektek a legjobb transzparenseket!

A hét kérdése

A szélsőjobb által is oly sokat emlegetett európai életmód védelme névvel ellátott biztosi portfóliót sokan betámadták. Ha rajtad múlik, mire neveznéd át?

Azért ide elnéznénk

Ezen három dolog kombinációja lesz szeptember 27-29 között, naná, hogy Szentendrén.

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Újra az irodalom és könyvkultúra központja lesz négy napra a Várkert Bazár október 10-től.

Ezt is szerettétek

Mennyire kapják meg a mindennapi szexizmust azok a lányok, akik bevallottan azzal akarnak érvényesülni, hogy jól néznek ki?

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Kárpátaljáról viszont mentőt fizetnek a magyarok a határig, hogy eljussanak a rossznak tartott magyar egészségügybe. Mutatjuk, miért.

Mutatunk pár jó társasjátékot, amiben tényleg kell gondolkodni, és nem is feltétlenül a többiek kisemmizése vagy kiiktatása a cél. Azonnali-lista!

Twitter megosztás Google+ megosztás