Tényleg nemzetbiztonsági kockázat lett Demeter Márta

Szerző: Fekő Ádám
2019.02.11. 19:55

Az LMP társelnökét megfoszthatják nemzetbiztonsági bizottsági helyétől, de erről majd később dönt az Országgyűlés.

Tényleg nemzetbiztonsági kockázat lett Demeter Márta

Az Országgyűlés sajtóirodájának közleménye szerint Demeter Márta LMP-s képviselő megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, ahogy erről már a múlt héten mi is kaptunk információt. 

„Erre tekintettel – a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995. évi CXXV. törvény 72/B. § (8) bekezdése alapján –

haladéktalanul meg kell szüntetni a képviselőnek az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságában betöltött alelnöki tisztségét és tagságát, kivéve, ha az Országgyűlés a kockázati tényező ellenére annak fenntartása mellett dönt”

– áll a közleményben. Hogy miért bukott meg harmadik átvilágításán (az első kettőn átment) az LMP társelnöke, arról az Alkotmányvédelmi Hivatal még az érintettet sem köteles tájékoztatni.

Demeter Márta bizottsági tagságának kérdésével a Házbizottság a mai soron kívüli ülésén foglalkozott, de ezen az ellenzéki frakciók képviselői nem vettek részt. A felmentésről február 18-án dönt az Országgyűlés. 

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek