+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. február 8. péntek, 08:45
A klímaváltozásra hívnák fel a figyelmet azzal, hogy minden állati eredetű ételről lemondatnák Húsvét előtt a pápát.

A Million Dollar Vegan mozgalom, élükön a 12 éves, de már a vegán szcéna legnagyobbjai közt emlegetett Genesis Butler felhívást intézett Ferenc pápához: azt ígérik, hogy ha a húsvét előtti nagyböjt idejére nem csak a húsról mond le, hanem teljesen vegán étkezésre vált, egymillió dollárt adományoznak egy általa kiválasztott szervezetnek. 

 

A már nyolcéves kora vegán, és nagyjából ennyi ideje vegán aktivistaként is dolgozó

 

Butler szerint nem a vegánok térítéséről lenne szó, hanem a környezetvédelemre hívhatná fel a figyelmet

 

1,2 milliárd katolikus szellemi vezetőjeként: 

 

„Azért írok önnek, mert nagyon tisztelem, ahogy az éghajlatváltozásról, az emberek előhelyeinek elvesztéséről és a légszennyezésről beszélt, és emlékeztette a világot, hogy a Föld mindannyiunk otthona, amit megosztunk egymással” – nyitotta a levelet megadva a témát is, ugyanis a szervezet azért szeretné mrácius 6. és április 18. között vegánná tenni Ferenc pápát, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozásra és annak negatív hatásaira. 

 

Bár első ránézésre semmi köze nincs a növényi alapú étrendnek a klímaváltozáshoz, valójában tényleg nem a levegőbe beszél Butler: az állattenyésztés az üvegház-hatást okozó gázok kibocsátásának 14,5 százalékáért felelős. 

 

Bár Genesis Butler még mindig nagyon fiatal, már figyel szavaira a világ: tízéves korában már megvolt a saját TED talkja, amiben nem csak korához mérten foglalta össze a globális környezetvédelmi problémákat. Mellette olyanok álltak bele a Million Dollar Vegan kampányba, mint Paul McCartney vagy Woody Harrelson. 

 

A Vatikán egyelőre nem reagált a felhívásra.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Párizs blokkolta két nyugat-balkáni ország EU-csatlakozásának megkezdését: most elmondják, szerintük hogyan kéne csinálni a bővítést.

Az Európa utolsó diktatúrájának is nevezett országban független megfigyelők számtalan választási visszaélést jelentettek, a hatóságok ezekből egyet sem ismertek el.

Fideszes nincs a jelöltek között, a párt néppártbeli tagsága ugyanis még mindig revízió alatt van. De KDNP-s, felvidéki hidas és MKP-s vagy épp erdélyi RMDSZ-es politikus sem jelöltette magát pozíciókra.

Nagy szavak ezek, hiszen a miniszterelnök hónapok óta azzal küzdött, hogy még a saját képviselői egy része is torpedózza a terveit.

A Hosszúlépés mozgalom kezdeményezése célba ért, a II. kerület már bevállalt egy női szobrot. Kerpel-Fronius Gábor azt ígéri, az új köztéri szobrokkal vége a tíz éve tartó vizuális környezetszennyezésnek.

A terhes nőre harmincöt esetet sikerült rábizonyítani, de valószínűleg több követőjéről is nagyon sok pénzt gombolt le.

Újabb óriási tüntetésen követelték Prágában az összeférhetetlenséggel vádolt miniszterelnök lemondását.

A hét kérdése

Azt a sütit keressük, amihez reggelenként ugyanúgy tud lattét inni egy budai vállalkozó, mint odapörkölt feketét egy békéscsabai varrónő. Szavazz!

Azért ide elnéznénk

Kinek kell Paks2? Akadályozza-e az áttérést a megújulókra? Lehet-e gazdaságos? Létezik-e ellátásbiztonság atomenergia nélkül? November 22-én.

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

November 22-től egészen december 15-ig a PIM-ben!

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Várhelyi a meghallgatásán profi teljesítményt nyújtott, más, nála jóval gyengébb biztosjelöltekkel ellentétben mégis csuklóztatják az EP-ben. Hogy miért?

Twitter megosztás Google+ megosztás