+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. február 8. péntek, 08:45
A klímaváltozásra hívnák fel a figyelmet azzal, hogy minden állati eredetű ételről lemondatnák Húsvét előtt a pápát.

A Million Dollar Vegan mozgalom, élükön a 12 éves, de már a vegán szcéna legnagyobbjai közt emlegetett Genesis Butler felhívást intézett Ferenc pápához: azt ígérik, hogy ha a húsvét előtti nagyböjt idejére nem csak a húsról mond le, hanem teljesen vegán étkezésre vált, egymillió dollárt adományoznak egy általa kiválasztott szervezetnek. 

 

A már nyolcéves kora vegán, és nagyjából ennyi ideje vegán aktivistaként is dolgozó

 

Butler szerint nem a vegánok térítéséről lenne szó, hanem a környezetvédelemre hívhatná fel a figyelmet

 

1,2 milliárd katolikus szellemi vezetőjeként: 

 

„Azért írok önnek, mert nagyon tisztelem, ahogy az éghajlatváltozásról, az emberek előhelyeinek elvesztéséről és a légszennyezésről beszélt, és emlékeztette a világot, hogy a Föld mindannyiunk otthona, amit megosztunk egymással” – nyitotta a levelet megadva a témát is, ugyanis a szervezet azért szeretné mrácius 6. és április 18. között vegánná tenni Ferenc pápát, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozásra és annak negatív hatásaira. 

 

Bár első ránézésre semmi köze nincs a növényi alapú étrendnek a klímaváltozáshoz, valójában tényleg nem a levegőbe beszél Butler: az állattenyésztés az üvegház-hatást okozó gázok kibocsátásának 14,5 százalékáért felelős. 

 

Bár Genesis Butler még mindig nagyon fiatal, már figyel szavaira a világ: tízéves korában már megvolt a saját TED talkja, amiben nem csak korához mérten foglalta össze a globális környezetvédelmi problémákat. Mellette olyanok álltak bele a Million Dollar Vegan kampányba, mint Paul McCartney vagy Woody Harrelson. 

 

A Vatikán egyelőre nem reagált a felhívásra.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, simán meglesz a célként kitűzött ötvenezer szavazat. Kattints, és elmondjuk, hogy áll most az előválasztás!

Még mindig Szíriából, Afganisztánból és Irakból jönnek a legtöbben, de tavaly már Venezuela is befért a top 10-be.

Egy friss kutatás szerint összehangolt akcióban terjeszthetnek hamis információkat nyugati országban az orosz titkosszolgálatok.

Andrei Babiš ellen még nem biztos, hogy vádat emelnek, miután hozzá kötődő cégen keresztül jutott uniós pénzekhez több családtagja is.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára címen fut a projekt a PIM-ben. Június 25.

Filmvetítés, majd beszélgetés a román rendszerváltás kérdéseiről június 26-án.

Pécsen amúgy is van pár elég menő épület, most pedig még fényfestéssel is felturbózzák őket. Június 27-30.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

A Fidesz-árvák után az EP-választások eredményeit elnézve létrejött a baloldal árváinak tömege is. Ez ma az egyetlen politikai tér, ahol vákuum lett.

Jó-e, ha politizálnak a zenészek akár a számaikban, akár azokon kívül, vagy inkább idegesíti ez a hallgatóságot? Orfűi videó!

Ahogy bajor politikusból német kancellár se tudott még soha lenni, európai bizottsági elnök se lesz talán. De ez nem is lenne baj. Techet Péter véleménye!

Talán rájöttél, hogy csak akkor leszel valaha államtitkár, ha belépsz a Fideszbe vagy a KDNP-be? Az Azonnali kisokosa sokat segít, hogyan csináld!

Twitter megosztás Google+ megosztás