+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. február 8. péntek, 08:45
A klímaváltozásra hívnák fel a figyelmet azzal, hogy minden állati eredetű ételről lemondatnák Húsvét előtt a pápát.

A Million Dollar Vegan mozgalom, élükön a 12 éves, de már a vegán szcéna legnagyobbjai közt emlegetett Genesis Butler felhívást intézett Ferenc pápához: azt ígérik, hogy ha a húsvét előtti nagyböjt idejére nem csak a húsról mond le, hanem teljesen vegán étkezésre vált, egymillió dollárt adományoznak egy általa kiválasztott szervezetnek. 

 

A már nyolcéves kora vegán, és nagyjából ennyi ideje vegán aktivistaként is dolgozó

 

Butler szerint nem a vegánok térítéséről lenne szó, hanem a környezetvédelemre hívhatná fel a figyelmet

 

1,2 milliárd katolikus szellemi vezetőjeként: 

 

„Azért írok önnek, mert nagyon tisztelem, ahogy az éghajlatváltozásról, az emberek előhelyeinek elvesztéséről és a légszennyezésről beszélt, és emlékeztette a világot, hogy a Föld mindannyiunk otthona, amit megosztunk egymással” – nyitotta a levelet megadva a témát is, ugyanis a szervezet azért szeretné mrácius 6. és április 18. között vegánná tenni Ferenc pápát, hogy felhívják a figyelmet a klímaváltozásra és annak negatív hatásaira. 

 

Bár első ránézésre semmi köze nincs a növényi alapú étrendnek a klímaváltozáshoz, valójában tényleg nem a levegőbe beszél Butler: az állattenyésztés az üvegház-hatást okozó gázok kibocsátásának 14,5 százalékáért felelős. 

 

Bár Genesis Butler még mindig nagyon fiatal, már figyel szavaira a világ: tízéves korában már megvolt a saját TED talkja, amiben nem csak korához mérten foglalta össze a globális környezetvédelmi problémákat. Mellette olyanok álltak bele a Million Dollar Vegan kampányba, mint Paul McCartney vagy Woody Harrelson. 

 

A Vatikán egyelőre nem reagált a felhívásra.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A kormányzat legfelsőbb szintjeivel szeretne hivatalos egyeztető fórumot Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András, mivel úgy véli, jelenleg nem elég hatékony kommunikáció a kormánnyal.

Több mint 160 művész írt alá egy nyilatkozatot, amiben elítélik a bántalmazásokat és abúzusokat, amik a Magyar Táncművészeti Főiskolán történtek.

Így minden jogi akadály elhárult az elől, hogy a PiS-támogatta Andrej Duda legyen a második újrázó elnök Lengyelországban.

Az albánok a királycsinálók a balkáni kisállamban: állítólag csak akkor mennek koalícióba a szocdem kormánypárttal, ha azok egy albán miniszterelnököt is bevállalnának.

A hallgatóság viselkedésének megfigyelése segíthet a tömegrendezvények járványügyileg biztonságos szervezésében.

Pákó politikaelméleti vitába keveredik, Semjén a magyar néplélek mélyére ás és Szanyi is bepróbálkozik egy jó poénnal!

Pénzbüntetést kapott a Facebook a brazil legfelsőbb bíróságtól, mert korábban nem tett teljesen elérhetetlenné egyes Jair Bolsonaro brazil elnököt támogató fiókokat.

A hét kérdése

Megjött a RegioJet a magyar piacra. De ki jöjjön még versenyezni a MÁV-val? A késős németek? A villámgyors franciák? Az időutazós románok? Mondd meg te!

Azért ide elnéznénk

Láttál már hullócsillagot? És mikroszkópon át? Vagy fogtad már kézbe az anyagát? Most kipróbálhatod mindezt a Svábhegyi Csillagvizsgálóban augusztus 11-e és 13-a között.

Végre minden kiderül,
amit csak Budapest legelegánsabb sugárútjáról tudni lehet, avagy séta az Andrássy úton az Oktogontól a Ligetig augusztus 15-én.

Ingyenes fesztivál
borokkal és ételekkel
Egerben az Érsekkertnél augusztus 20-23. között.

Hogyan telnek egy állatkert lakóinak éjszakái? Kiderül Pécsett augusztus 28-29. között!

Nézd meg az esti fényeket a libegőről! Budapesttől kezdve Eplényen át egészen Sástóig összesen hat helyszínen
várnak augusztus 29-én.

Ezt is szerettétek

Mi lesz a jogállamisághoz kötött kifizetésekkel? Jó-e nekünk az EU által közösen vállalt hitel? Akkor most győzött Orbán Brüsszelben az EU-csúcson, vagy lebőgött?

Kulturáltabb szórakozónegyeddé válik-e a Belső-Erzsébetváros, vagy valóban keresztet lehet vetni az ottani éjszakai életre? Riport és interjúk a bulinegyedből. Podcast!

Miért tüntetnek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói? Mit mond a megválasztott, de a kormány által kinevezett rektor? És a politika? Körbejártuk.

Vajon a francia helyhatósági választásokon meglepő győzelmeket arató zöldeket meddig repítheti a siker?

A sugárzástól nem kell félnünk, nem úgy a környezeti károktól és a privátszféránk szűkülésétől.

Milyen lehet elindulni egy olyan ország választásán, ahol az egyik ellenzéki vezető szerint „minden kibaszott rossz”?

Donald Trump annyira rosszul kezelte a koronavírus-járványt, hogy azt már a Fox News sem hagyja szó nélkül. Hatással lehetett ez a George Floyd halálát követő tüntetésekre és az elszabaduló indulatokra?

Twitter megosztás Google+ megosztás