Puzsér a DK-ról: Karácsony Gergely verje láncra a kutyáit!

Szerző: Hutter Marianna
2019.02.07. 08:44

Folytatódik a budapesti főpolgármester-jelölti kampány: ezúttal a DK-s Gréczy Zsoltnak szólt vissza Puzsér Róbert független jelölt, miután a politikus kijelentette, alkalmatlannak tartja őt Budapest vezetésére.

Puzsér a DK-ról: Karácsony Gergely verje láncra a kutyáit!

„A DK el akarja lehetetleníteni az előválasztás második fordulóját – a szabadlábon lévő Gyurcsány Ferencet e gesztusokkal szolgálják meg a Fidesznek” – erről írt Puzsér Róbert független, LMP által támogatott főpolgármester-jelölt a Sétáló Budapest nevű kampányoldalán csütörtökön.

Mint ismert, jelenleg hárman szeretnének az ellenzék főpolgármester-jelöljteként indulni a kormánypártok által támogatott Tarlós István ellen októberben: Karácsony Gergely, a Párbeszéd politikusa, aki múlt vasárnap nyerte meg a baloldali előválasztást, Sermer Ádám, a liberálisok jelöltje, illetve Puzsér. Jelen állás szerint egyébként júniusban lesz az előválasztásnak egy második fordulója is, amelyen a felsorolt ellenzéki jelölteken túl mások is megmérettethetik magukat.

„A Sétáló Budapest-kampány nem kíván foglalkozni a DK politikusaival,

felszólítja azonban Karácsony Gergelyt, hogy ha valóban ő a régi baloldal vezetője, akkor verje láncra a kutyáit” – írták Puzsérék.

A publicista azért ment neki a DK-nak, mert Gréczy Zsolt, a párt országgyűlési képviselője szerdán azt mondta róla: alkalmatlannak tartja a főpolgármesteri feladatra, a „Fidesz előretolt ékeként” jellemezte őt, és azt mondta, az LMP el fogja dönteni, hogy vállalja-e érte a felelősséget.

Gréczy pedig azért kritizálta Puzsért, mert a publicista egy pécsi kerekasztalbeszégletésen, amelyről az Azonnali is tudósított, azt mondta: csak ellenzékváltás után lehet kormányt váltani.

Az előválasztás második fordulójának összehozását egyébként a technikai részletekről szóló viták sem könnyítik meg. Puzsérék szeretnék, ha kizárólag interneten is lehetne az online szavazáshoz regisztrálni, míg Molnár Zsolt, a szocialisták budapesti elnöke szerint mindenképp szükséges legalább egyszeri találkozó a választókkal. A helyzet megoldására Karácsony Gergely azt javasolta az ATV-ben, az ügyfékapuval rendelkező választók hadd regisztrálhassanak annak segítségével.

FOTÓ: Azonnali

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek