Hét dolog, amit a Magyar Időknek köszönhetünk

Szerző: Fekő Ádám
2019.02.05. 17:07

Csak 2015 óta létezett, de olyan, mintha egész életünkben velünk lett volna a nevét szerdától Magyar Nemzetre cserélő kormánypárti napilap. Aktuális Azonnali-listánkon próbáltuk összeszedni a legemlékezetesebb dobásokat.

Hét dolog, amit a Magyar Időknek köszönhetünk

Hogy mik azok az Azonnali-listák, mint amilyen ez is? Itt megtudod!

7. A Napi Gazdaság vége

A Magyar Nemzet ideiglenes elvesztésével kellett egy Komoly Lapnak tűnő napi kiadvány, úgyhogy léptek egy nagyot: ha már a Napi Gazdaság nevű napilap egy ideje úgyis csak nevében kötődött a gazdasághoz, inkább átnevezték az egészet Magyar Időkre. Legyünk őszinték: a legtöbben nem emlékszünk már, mi volt a Napi Gazdaságban, szemben a Magyar Időkkel, ami gyakorlatilag elindította a 2019-ben nonprofit médiaholdingban kicsúcsosodott kormánypárti újságrást!

6. Minden idők leggyorsabb natív hirdetése

HOGYAN LEHETNE JOBBAN OLVASÓKAT SZEREZNI, MINT AZZAL, HOGY A FŐNÖK LÁTVÁNYOSAN AZ ÚJSÁG LEGELSŐ SZÁMÁT OLVASSA?

Sajnos pontos számokat a hirdetés eredményességéről azért nem tudunk mondani, mert

a Magyar Idők alig hároméves létezése alatt soha nem volt hajlandó eladási számokat közölni, bár ez nem akadályozta meg abban a magyar államot és az állam tulajdonolta cégeket, hogy a világ minden pénzét elköltse náluk hirdetésekre.

5. Mészáros Lőrinc beszállása a nagypolitikába

Bár 2017-ben már Mészáros Lőrincé volt a Mediaworks, a Népszabadság bezárása miatt még mindig csak megyei, bulvár- illetve sportlapja volt Felcsút egykori polgármesterének, Orbán Viktor szomszédjának. Júniusban viszont végre megváltozott a dolog, és behúzta a Magyar Időket is a Mediaworkshöz, úgyhogy azóta országos terjesztésű napilapot is magáénak tudhat a történelem legsikeresebb gázszerelője, aki a Forbes szerint azóta már Magyarország leggazdagabb embere is.

4. Apáti Bence

Apáti Bence a Fidesz egyik legkülönösebb figurája: mivel alapvetően balett-táncos, legalább hivatalosan is ért valamihez, emiatt valami ködös okból hiteles megmondóemberré akart változni. 2015-ben még a Népszabadságnak adott interjújában fejtette ki, hogy nem tetszik neki a Habony-Lázár-Rogán-féle tengely, és úgy általában nem ezért a Fideszért verette össze magát. Szerencsére a bulvártól sem elzárkózó Apáti annyira meg tudott békülni ezzel a tengellyel, hogy a kormánnyal szemben soha semmiféle kritikát meg nem fogalmazó sajtó egyik fenegyereke lett: publikál a Magyar Időkbe, műsort vezet a HírTV-n. 

3. A kultúrharc

A kultúrharc a közpénzmédia eddigi legkérdőjelesebb produkciója talán, hiszen valójában nem is a konzervatív-nemkonzetvatív vagy a fideszes-nemfideszes fronton zajlik, hanem szinte csak és kizárólag a fideszes oldalon. Szakács Árpád sorozata a balliberális kultúrterrorról azért válhatott legendássá, mert tulajdonképpen senki nem érti, honnan jött ez az egész, van-e vele bárkinek is célja, és egyáltalán létezik-e tényleg kultúrharc

2. Ez a grafikon

NINCS EZEN MIT MAGYARÁZNI: SOHA NEM VOLTAM KÜLÖNÖSEBBEN JÓ MATEKBÓL, DE AZT RÁNÉZÉSRE MEGMONDOM, HOGY A 78 NEM ÍGY ARÁNYLIK A 21-HEZ

1. Ez a szerkesztés

A MAGYAR IDŐK BRANDTŐL TALÁN NEM IS LEHETNE SZEBBEN BÚCSÚZNI, MINT AZZAL A KÉT CIKKEL, AMI AZ UTOLSÓ SZÁMBAN EGYMÁS MELLÉ KERÜLT.

Bayer Zsolt az egyik oldalon azt javasolja, „a lehető legnagyobb erővel” seggbe kéne rúgni egy holland törpepárt három alapítóját, míg eközben véleményrovat másik oldalán a közbeszéd állapotának drasztikus romlását teszi szóvá Grób László.

Isten veled, Magyar Idők!
Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek