Az MTVA Kövér Lászlónak panaszkodik: 23 milliós kárt okoztak a képviselők a székházban

Szerző: Bakó Bea
2019.02.04. 19:38

Összesen 23 millió forintos kiadást jelentett az MTVA-nak, hogy ellenzéki képviselők bementek oda, írta Papp Dániel MTVA-vezér Kövér László házelnöknek.

Az MTVA Kövér Lászlónak panaszkodik: 23 milliós kárt okoztak a képviselők a székházban

Az erkölcsi káron túl összegszerűen is kifejezhető károkat szenvedett el az MTVA, mivel ellenzéki képviselők bementek oda – írja Papp Dániel MTVA-vezér az Azonnali birtokába került, Kövér László házelnöknek címzett levelében, amelyet a házelnök információink szerint értesítés végett a parlamenti frakcióknak is kiküldött.

A levélben az MTVA vezére arról tájékoztatja Kövért, hogy „a képviselők rövid időn belül több alkalommal is veszélyeztették a közmédia működését”, és

eddig több mint 23 millió forintnyi kiadást kellett teljesítenie az MTVA-nak a képviselők cselekményeivel összefüggésben.

A költségek nagyrésze az épület biztonságával kapcsolatos kiadás, de a megsérült kerítés és az ablakelemek cseréje is kitesz önmagában kétmillió forintot, írja Papp. (A képviselők egyébként törvény alapján jogosultak lennének az ajtón belépni a közintézményekbe, így az MTVA-ba is, de egy idő után ott nem engedték be őket.)

Az elmaradt műsorokhoz beosztott munkatársak díjait is költségként sorolja fel Papp, bár logikusan ezeket akkor is kifizették volna, ha az ellenzéki képviselők nem mennek be az MTVA-ba, és a műsorok nem maradnak el. 

Ezen kívül

a jogi képviselet ellátásával kapcsolatos többletköltségek is milliós összeget jelentenek – írja még a vezérigazgató, aki azt is hangsúlyozza, hogy „több száz jogsértés miatt tettek feljelentést”,

illetve a perek jelentős részét személyiségi jogi jogsértés miatt indították.

Az ellenzéki képviselők először a decemberi, rabszolgatörvény elleni tüntetés után mentek be az MTVA-székházba, mivel parlamenti képviselőként erre jogosultak. A biztonsági őrök többüket is erőszakkal dobták ki (ezt jogilag itt elemeztük ki részletesebben), az MTVA pedig azt sérelmezte, hogy a képviselők kamerázták a biztonsági őröket, és nem hagyták dolgozni a munkatársaikat, amivel megzavarták egy közérdekű üzem működését (elég egyébként a Btk. egyértelmű, zárt felsorolását megnézni ahhoz, hogy ez utóbbi érvelés megdőljön).

Januárban csak kisebb felzúdulást keltett, hogy

az ügyészség az MTVA közérdekű üzem megzavarása miatti feljelentése miatt elkezdett nyomozni, az erőszakkal kidobott Hadházy Ákos feljelentését viszont elutasította.

Hadházy – aki Szél Bernadettel együtt azóta többször is visszatért az MTVA-székházba – akkor azt mondta: pótmagánvádas eljárást fog kezdeményezni, hogy bíróság elé vigye az ügyét.

Papp Dániel a Kövérnek kiküldött levélben nem követel amúgy semmit: sem kártérítést, sem a költségek megtérítését, inkább csak tájékoztató jelleggel ír a házelnöknek, aki ezt szintén tájékoztató jelleggel küldte ki a frakcióknak.

Bakó Bea
Bakó Bea az Azonnali alapító-főszerkesztője

EU-jogász. 2021 márciusa óta anyasági szabadságon.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek