+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 31. csütörtök, 07:44
A lengyel politikus 140 karakterben is el tudta mondani a lényeget: nincs új tárgyalás, a britek pedig döntsék végre el, mit akarnak.

Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk Twitteren üzent a brit miniszterelnök Theresa Maynek, miután telefonon beszéltek. A kijelentés alapján az első összeállított kilépési csomaggal óriásti bukó May nem számíthat túl sok nyitottságra az EU felől:

 

„Üzenem Theresa May-nek: az EU álláspontja tiszta és átlátható. A megállapodást nem lehet újratárgyalni. Tegnap megtudtuk, mit nem akar Nagy-Britannia, de azt továbbra sem tudjuk, mit akarnak”

 

írta a lengyel politikus.

 

Ezzel tovább robogunk a megállapodás nélküli brexit felé, ugyanis a brit képviselők többek közt azt is el akarták érni, hogy kicsit elhalasszák az ország kilépését, és maradjon még idő tárgyalni, illetve magát az újratárgyalást is megszavazták. 

 

A dolgok jelenlegi állása szerint 57 nap van hátra a brexitig, amiről még azt sem lehet eldönteni, akarják-e a britek: a felmérések szerint most épp nagyon nem mennének el az EU-ból, de még az sem biztos, hogy May legnagyobb ellenfele kiírna-e új népszavazást, a tárgyalásokon az EU-t képvielő Guy Verhofstadt szerint az egészet meg lehetne akadályozni, miközben a helyiek már túlélőcsomagokkal készülnek

 

Az állandóan változó helyzet kevés biztos pontját itt foglaltuk össze. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Csak azért, hogy aztán pár hét múlva ki is lépjenek – már ha tényleg kilépnek. Von der Leyennek főhet a feje, ki tudja, mikor lép hivatalba a már most is késő új Európai Bizottság.

Bedőlni látszik a Le Pen-ellenes fal: egyre több baloldali szavazó választaná egy második fordulóban a szélsőjobboldali politikust a jelenlegi elnök ellenében. Te hogy döntenél?

Megváltoztatta működési szabályait a YouTube: szakszervezetet alapítanának a platform alkotói.

A piacvezető online bolt statisztikái elképesztően sokat javulnak évről évre, de úgy tűnik, hogy még mindig van hova nőni, ha black friday-ről van szó.

A Mexikóba menekült volt államfő szerint a lépés alkotmányellenes, és a történelem „legfurfangosabb és legundorítóbb puccsa”.

Parlamenti többséget találni mindehhez katalán függetlenségpártiak nélkül már nem lesz olyan egyszerű.

A hét kérdése

„Támogasson téged a Momentum!” – hangozhatna a mondat azoktól, akiken megpróbáltak segíteni Fekete-Győrék az elmúlt napokban.

Azért ide elnéznénk

Jobbnál jobb európai filmeket vetítenek november 13-15. között, ráadásul még jegyet is lehet nyerni!

És mindegyiktől lehet kóstolni! Ráadásul Budapesten! És még finomak is a borok. Nov. 23.

Eljött a te időd! Ugyanis a szocialista párt szervezésében megnézhető Az ifjú Karl Marx című film november 14-én.

Fantasztikusirodalmi találkozó november 30-án!

Jávor Benedekkel, Stumpf Andrással és Bajomi-Lázár Péterrel december 12-ig.

Ezt is szerettétek

Miért nézik le egymást az értelmiségiek és a melósok? Három pályakezdő: egy büszke gázszerelő, egy egyetemista és egy self made man mondja el.

Romániának is valamiről illene szólnia. Most arról szól, hogy nagy, és még nagyobb akar lenni. Így nehéz lesz bármiféle autonómia, mert az nem mennyiségi, hanem inkább minőségi cél. Véleménycikk!

Az EU leendő éléskamrája lehetne a zöldségek tömegét termelő Észak-Macedónia, aminek az új nevét a lakói nagy része rühelli, de elviselik az olyannyira vágyott EU-tagság áraként. De lesz-e ebből valami?

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás