+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 31. csütörtök, 07:44
A lengyel politikus 140 karakterben is el tudta mondani a lényeget: nincs új tárgyalás, a britek pedig döntsék végre el, mit akarnak.

Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk Twitteren üzent a brit miniszterelnök Theresa Maynek, miután telefonon beszéltek. A kijelentés alapján az első összeállított kilépési csomaggal óriásti bukó May nem számíthat túl sok nyitottságra az EU felől:

 

„Üzenem Theresa May-nek: az EU álláspontja tiszta és átlátható. A megállapodást nem lehet újratárgyalni. Tegnap megtudtuk, mit nem akar Nagy-Britannia, de azt továbbra sem tudjuk, mit akarnak”

 

írta a lengyel politikus.

 

Ezzel tovább robogunk a megállapodás nélküli brexit felé, ugyanis a brit képviselők többek közt azt is el akarták érni, hogy kicsit elhalasszák az ország kilépését, és maradjon még idő tárgyalni, illetve magát az újratárgyalást is megszavazták. 

 

A dolgok jelenlegi állása szerint 57 nap van hátra a brexitig, amiről még azt sem lehet eldönteni, akarják-e a britek: a felmérések szerint most épp nagyon nem mennének el az EU-ból, de még az sem biztos, hogy May legnagyobb ellenfele kiírna-e új népszavazást, a tárgyalásokon az EU-t képvielő Guy Verhofstadt szerint az egészet meg lehetne akadályozni, miközben a helyiek már túlélőcsomagokkal készülnek

 

Az állandóan változó helyzet kevés biztos pontját itt foglaltuk össze. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, simán meglesz a célként kitűzött ötvenezer szavazat. Kattints, és elmondjuk, hogy áll most az előválasztás!

Még mindig Szíriából, Afganisztánból és Irakból jönnek a legtöbben, de tavaly már Venezuela is befért a top 10-be.

Egy friss kutatás szerint összehangolt akcióban terjeszthetnek hamis információkat nyugati országban az orosz titkosszolgálatok.

Andrei Babiš ellen még nem biztos, hogy vádat emelnek, miután hozzá kötődő cégen keresztül jutott uniós pénzekhez több családtagja is.

A hét kérdése

Kálmán Olga? Karácsony Gergely? Kerpel-Fronius Gábor? Ez a hét kérdése, szavazz!

Azért ide elnéznénk

Etűdök rókafűrészre és fröccsöntött szarkára címen fut a projekt a PIM-ben. Június 25.

Filmvetítés, majd beszélgetés a román rendszerváltás kérdéseiről június 26-án.

Pécsen amúgy is van pár elég menő épület, most pedig még fényfestéssel is felturbózzák őket. Június 27-30.

JazzTM, július 5-7. között Európa 2021-es kulturális fővárosában. Elég erős lineuppal, a közelben!

Tanúság? Cinkosság? Kortárs művészek fejtik meg a pannonhalmi főapátság galériájában. Egész nyáron!

Ezt is szerettétek

A Fidesz-árvák után az EP-választások eredményeit elnézve létrejött a baloldal árváinak tömege is. Ez ma az egyetlen politikai tér, ahol vákuum lett.

Jó-e, ha politizálnak a zenészek akár a számaikban, akár azokon kívül, vagy inkább idegesíti ez a hallgatóságot? Orfűi videó!

Ahogy bajor politikusból német kancellár se tudott még soha lenni, európai bizottsági elnök se lesz talán. De ez nem is lenne baj. Techet Péter véleménye!

Talán rájöttél, hogy csak akkor leszel valaha államtitkár, ha belépsz a Fideszbe vagy a KDNP-be? Az Azonnali kisokosa sokat segít, hogyan csináld!

Twitter megosztás Google+ megosztás