+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 31. csütörtök, 07:44
A lengyel politikus 140 karakterben is el tudta mondani a lényeget: nincs új tárgyalás, a britek pedig döntsék végre el, mit akarnak.

Az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk Twitteren üzent a brit miniszterelnök Theresa Maynek, miután telefonon beszéltek. A kijelentés alapján az első összeállított kilépési csomaggal óriásti bukó May nem számíthat túl sok nyitottságra az EU felől:

 

„Üzenem Theresa May-nek: az EU álláspontja tiszta és átlátható. A megállapodást nem lehet újratárgyalni. Tegnap megtudtuk, mit nem akar Nagy-Britannia, de azt továbbra sem tudjuk, mit akarnak”

 

írta a lengyel politikus.

 

Ezzel tovább robogunk a megállapodás nélküli brexit felé, ugyanis a brit képviselők többek közt azt is el akarták érni, hogy kicsit elhalasszák az ország kilépését, és maradjon még idő tárgyalni, illetve magát az újratárgyalást is megszavazták. 

 

A dolgok jelenlegi állása szerint 57 nap van hátra a brexitig, amiről még azt sem lehet eldönteni, akarják-e a britek: a felmérések szerint most épp nagyon nem mennének el az EU-ból, de még az sem biztos, hogy May legnagyobb ellenfele kiírna-e új népszavazást, a tárgyalásokon az EU-t képvielő Guy Verhofstadt szerint az egészet meg lehetne akadályozni, miközben a helyiek már túlélőcsomagokkal készülnek

 

Az állandóan változó helyzet kevés biztos pontját itt foglaltuk össze. 

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Migránsozott-e Varga Judit? Megúszhat-e Magyarország bármit is azután, hogy Timmermanstól elveszik a jogállamiság-portfóliót? Nagyon bizalmasak az infók, de elmondjuk, amit tudni lehet.

Még a Wikileaks-alapító Julian Assange adatai is kiszivárogtak, miután korábban menedékjogot kapott a dél-amerikai országtól.

Ha Trócsányi megbukna az EP-meghallgatáson, és a kormány a helyére egy másik fideszes EP-képviselőt jelölne, azt a momentumosok nem szavaznák meg – mondta Fekete-Győr.

Megszüntette volna a Madrid központjába behajtó autókat büntető intézkedést a város jobboldali polgármestere, civilek szerint emiatt sokat romlott nyáron a levegőminőség.

Több utcát is letakarítottak állítólag a Csarnoknegyedben szombaton, legalábbis ezzel dicsekszik a VIII. kerületi önkormányzat. Mutatjuk, mennyi látszik belőle most.

A hét kérdése

Megjelent a nyomtatott Mandiner, de mellette van még Magyar Hang, Figyelő, Demokrata, és sok minden más is. Te melyikre rabolsz rá az újságosnál? Ez a hét
kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Kőváry Zoltán pszichológus válaszol a kérdésekre szeptember 19-én este.

Közlekedéstörténet minden mennyiségben szeptember
21-én, szombaton!

Milyen volt az erdélyi Magyar Autonóm Tartomány? Szeptember 27-én a Kutatók éjszakáján szó lesz róla.

Neoliberálisok, posztmarxisták, populisták vagy konzervatívok legyenek? Schiffer és Lányi megmondja. Szeptember 27.

Szeptember 28-án végig lehet kóstolni egy csomó gőzgombócot. Mellé koncertek.

Ezt is szerettétek

Ha már elkezdődött a tanév, itt az ideje kitombolni magunkat!

Kik azok, akikről első ránézésre nem mondaná meg az ember, hogy hosszú évek óta fideszesek? Összeszedtük!

Ugyan az ország nagy részében összefog az ellenzék, de ez nem jött össze Mosonmagyaróváron.

Összeszedtünk pár fideszest, akik vidéki létükre mégis befutottak karriert a fővárosban!

Twitter megosztás Google+ megosztás