Győztek a győri munkások: véget ér az Audi-sztrájk!

Szerző: Kulcsár Árpád
2019.01.30. 18:01

Bérmegállapodást kötött a szakszervezet a vállalattal, hat napnyi, még az ingolstadti üzemet is napokig leállító sztrájkolást követően újraindulhat a termelés Győrben az Audi-gyárban.

Győztek a győri munkások: véget ér az Audi-sztrájk!

Győzött az Audi-munkások sztrájkja Győrben, ugyanis a szakszervezet és a vállalat megállapodtak az idei bérekről, számol be Facebook-oldalán a szakszervezet.

Az érdekképviselet követelési teljesültek abban, hogy a bérmegállapodást egy évre rögzítsék úgy, hogy az alapbért kombinált béremelés alkalmazásával 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal megemeljék. Elérték, hogy minden munkásnak havonta járjon legalább egy szabad hétvége. A szakszervezet kivívta a lojalitási bónusz és a jubileumi bónusz növelését is.

A győri Audi-gyárban összesen nagyjából tizenháromezer ember dolgozik, közülük kilencezren az Audi Hungária Független Szakszervezet tagjai. A szakszervezet által meghirdetett sztrájk múlt csütörtökön kezdődött. Megegyezés híján eredetlileg egy hétig, azaz csütörtök reggel 6-ig tartott volna. A sztrájk napokig megbénította az ingolstadti Audi-gyárat, mivel nem jönnek motorok Magyarországról. Mi több: egy vasárnap estére tervezett műszakot is előre lefújtak ott emiatt.

De milyen volt a sztrájk, és mit szóltak hozzá a győriek?

Kulcsár Árpád
Kulcsár Árpád az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek