Ez a kis csavar megmutatja, hogy miért nem fognak Iphone-t gyártani az USA-ban

Szerző: Pintér Bence
2019.01.30. 18:38

Megpróbált az Apple laptopot gyártani Amerikában, de nem igazán jött össze.

Ez a kis csavar megmutatja, hogy miért nem fognak Iphone-t gyártani az USA-ban

Kereskedelmi háború ide, Donald Trump sürgetése oda, egy kis csavar elég röviden választ tud adni arra, hogy az okostelefonokat, tableteket és laptopokat gyártó cégóriás, az Apple miért nem fogja az USA-ban gyártani a termékeit. A New York Times cikke szerint

ugyanis 2012-ben Texasban próbálták fejleszteni Mac Pro gépeket, de nem tudtak hozzá elég csavart gyártatni az államban

– mondta el a lapnak három ember, aki dolgozott a projekten. A cél az lett volna, hogy egy olyan prémium terméket tegyenek le az asztalra, amely nem csak csúcskategóriás laptop, de még az is van ráírva, hogy az USA-ban készült.

A cég azonban hozzászokott ahhoz, hogy Kínában bármilyen egyedi csavarból rövid határidőre rengeteget tudnak gyártani, ezt azonban a texasi beszállító nem tudta teljesíteni. Végül ez is egy faktor lett abban, hogy a szóban forgó termék megjelenését el kellett halasztani, és a tömegtermeléshez már Kínából kellett hozzá rendelni a csavarokat.

Az ügy jól mutatja a New York Times cikke szerint, hogy milyen problémák tornyosulnának az Apple előtt, ha a gyártása jelentősebb részét Amerikába szeretné hozni Kínából. Ha viszont Kínában maradnak, akkor az sem kizárt, hogy súlyos vámokat kell fizetniük, amennyiben Trump elnök tényleg védővámokat vezet be a Kínából importált telefonokra és laptopokra.

Pintér Bence
Pintér Bence az Azonnali külsős munkatársa

Nappal újságíró a győri Ugytudjuknál; éjszaka fantasztikus irodalomról író blogger.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek