+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Pintér Bence
2019. január 30. szerda, 20:30
Egykori üzlettársai szerint közösen találták ki a múzeumot, ami azóta világsikert aratott: sok pénzt követelnek rajta.

2017 tavaszán óriási hírverés volt világszerte a svédországi Museum of Failure (Bukások Múzeuma) körül, amely olyan, alapvetően gyakran innovatív termékeket mutatott be, amelyek valamiért mégis nagyon elbuktak. A The Local svéd kiadása szerint

 

a múzeum alapítója, az amerikai Samuel West múlt szerdán – ironikus módon – csődöt jelentett,

 

mivel nem fizette ki egykori üzleti partnereinek jogi költségeit (mintegy 14 millió forintnyi svéd koronát), akik úgy gondolják, hogy a múzeum ötlete felerészt az övék. A designer házaspár, Niklas és Jenny Madsen a profit 49 százalékát követelik Westtől (képünkün), mivel az ötletet szerintük korábbi közös cégük megbeszélésein alakították ki.

 

„Magamat is berakhatom a Bukások Múzeumába” – nyilatkozta West, aki korábban sikeresen vitte el az eredetileg Helsingborgban található kiállítást Torontóba, Los Angeles-be és Shanghai-ba. West szerint nem igaz, hogy közösen találták ki az ötletet, viszont most teljesen abszurd helyzetbe hozták, hiszen tulajdonképpen se munkát vállalni, se vállalkozást alapítani nem tud.

 

West szerint az őt beperlő házaspár csak a logót és a belső teret tervezte,

 

addig pedig egyáltalán nem érdekelte őket a múzeum, amíg annak hírét nem kapta fel a világsajtó. Westen egy másik perben egyébként összesen 185 millió forintnyi svéd koronát követel a házaspár.

 

FOTÓ: Museum of Failure / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A januárban megválasztott Dézsi Csaba András azt mondja: egyelőre tünetmentes és folytatja a munkáját polgármesterként.

Orbán arra panaszkodik a Néppárt prominenseinek, például a német CDU és CSU elnökeinek, hogy a pártcsalád elnöke, Donald Tusk a Néppárt hitelességét kockáztatja.

Állítják: az észak-macedónok csatlakozása nem jelent semmit, mégis jogtalanságokat kiáltanak a NATO-integráció kapcsán.

Hatósági árakat nem tervez a kormány, viszont arra kérte a Pest Megyei Kormányhivatal az önkormányzatokat, figyeljék, jogosan emelik-e az árakat a piacokon, tudta meg az Azonnali.

Hányan vannak lélegeztetőgépen, és van-e már olyan, aki ennyire súlyos állapotból gyógyult fel? Az operatív törzs szerdán is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A magyar vasúttörténet legdrágább, a tervek szerint főként kínai hitelből épülő beruházása jóideje áll, a kormány szerint a titkosításról szóló törvényjavaslat ahhoz kell, hogy Kína hitelt adjon.

A posztszovjet térség nagy figurái mellett Irán és Szváziföld fért be a megszavazható listára, de a végső döntés a tiéd lesz ebben a történelmi versenyben!

A hét kérdése

Őket üti meg a legjobban a koronavírus miatti leállás: te mivel segíted a fennmaradásukat? Ez a hét kérdése az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Csatlakozz a csoportunkhoz, és vészeljük át együtt a karantént!

A járvány alatt a Lia Fit Facebook-oldalán viszonylag gyakran, esténként.

Minden este 8-kor az erkélyről vagy ablakból, amíg aktuális.

Minden hétköznap 14 órától az FM4-en. Hallgatható online!

Szeretnél komposztálni, kiskertben, netán a lakásodban vagy az erkélyen, de még nem mertél belevágni? Ápr. 6.

Ezt is szerettétek

Pszichológust kérdeztünk a családon belüli erőszakot elszenvedők menekülési lehetőségeiről, egy jogászt pedig arról, mennyire felkészült a szakma segíteni azoknak, akik életveszélybe is kerülnek otthon.

Milyen értelmét lehet találni a 21. században a böjtölésnek?

Pedig két nappal korábban kezdődött, mint a pesti, és még Kossuth Lajos is hatással volt rá.

„Szovjetológiának” tűnik Olaszországból a magyar kormány kommunikációja a koronavírusról – mondta a Helyzetben Stefano Bottoni magyar-olasz történész.

Hogyan hozta a sírból vissza esélyeit Joe Biden? Miért veszíthet akár tömegesen latinó szavazókat Bernie Sanders? Dörzsölheti-e a tenyerét Trump?

Meddig engedi elfajulni a bulit az MNB, és mikor szab gátat a gyenge forintnak? Lesz-e 350 forintos euró? Zsiday Viktor és Isztin Péter magyarázzák el.

A SME felvidéki magyar főszerkesztője, Balog Beáta a karrierjéről, a Kuciak-gyilkosság utáni szlovák médiáról és arról, milyen hatással volt a NER a határon túli magyarságra.

Twitter megosztás Google+ megosztás