Te használnál NATO-zászlós emojit?

Szerző: Hutter Marianna
2019.01.29. 11:19

Ahhoz, hogy a NATO megkapja a hőn áhítótt emojit, előbb bizonyítaniuk kell: népszerű lenne a felhasználók között. Aki használná a NATO-zászlós emojit, még négy napig szavazhat erről!

Te használnál NATO-zászlós emojit?

Az Európai Uniónak már 2015 óta van zászlós emojija, az ENSZ-nek tavaly óta, és a NATO is szeretne ilyet – számolt be a Politico hírlevele. Ennek érdekében már 2017-ben jelezték ezt a számítógépes karakterek fejlesztésével foglalkozó Unicode Consortiumnak, ám még nem kaptak hozzá zöld utat. Sőt, az Unicode elnöke, Mark Davis azt javasolta a NATO-nak Twitteren: jobban teszik, ha bizonyítékot gyűjtenek arra, hogy népszerű lenne az emojijuk a felhasználók körében.

Ezen felbuzdulva a NATO sajtóirodáját vezető Dylan White szavazást írt ki azzal a címmel Twitteren, hogy

„Te használnál-e NATO-zászlós emojit?”

Jelenleg már több mint 4400-an voksoltak, és a szavazók 74 százaléka jelezte: használná az emojit. Akinek ugyancsak szívügye, hogy legyen NATO-zászlós emoji, az itt szavazhat róla még négy napig.

„Már 1953 óta van NATO-zászló, több ezer nő és férfi szolgált alatta Koszovótól Afganisztánon át Irakig.

Vannak fekete és fehér zászlós emojik, még az Antarktisznak is van ilyen emojija... tavaly óta pedig még kalózos zászló is létezik. Mikor jön a NATO?”

– tette fel a kérdést Dylan White a Politicónak.

Milyen emojinak örülnétek még? Szavazzatok!

Hutter Marianna
Hutter Marianna az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek