Fényes nappal, a látogatók szeme előtt loptak el egy festményt Oroszországban

Szerző: Bakodi Péter
2019.01.27. 19:55

A Tretyakov képtárban kiállított tájkép a Krím-félsziget egyik hegycsúcsát ábrázolja.

Fényes nappal, a látogatók szeme előtt loptak el egy festményt Oroszországban
Nyitvatartási idő alatt, a látogatók szeme láttára lopták el Arhip Kuindzsi 19. századi orosz tájfestő Ai-Petri, Krím című alkotása a moszkvai Tretyakov képtárból

hozta nyilvánosságra a nem mindennapi esetet a TASS orosz hírügynökség. A képnek, a kifejezetten Kuindzsi művészetére koncentráló időszaki kiállításról veszett nyoma.

A görög származású festő egyedi stílusban, a romantikus és realista elemeket keverve ábrázolta az orosz vidéket. Ai-Petri, Krím című műve az Oroszország által közel öt évvel ezelőtt annektált Krím-félsziget egyik hegycsúcsát ábrázolja, melynek neve Szent Péter görög elnevezéséből ered.

Az orosz kulturális minisztérium elismerte, hogy a festmény eltűnt, és jelenleg is keresik. A rendőrség ugyanakkor még hivatalosan nem kommentálta az esetet. Sajtóbeszámolók szerint nagy a rendőri jelenlét a képtárnál, a látogatók csak hatósági átvizsgálás után távozhattak.

Hivatalosan meg nem erősített értesülések szerint

a festményt egy, a Tretyakov képtár alkalmazottjának álcázott elkövető tulajdonította el, miután egyszerűen csak leemelte azt a falról, és távozott.

Ha netán az alábbi festményt kínálnák neked eladásra, inkább ne vedd meg!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@skypozhar által megosztott bejegyzés,

Bakodi Péter
Bakodi Péter az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek