+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Fekő Ádám
2019. január 26. szombat, 09:33
Egy olyan teljesen elfajzott New York-i abortusztörvénytől kéne rettegni, ami természetesen soha nem is létezett.

A magyar internet továbbra is szereti bemutatni, mennyire hanyatlik a hitetlen nyugat, és mivel a magyar internetezők komoly része nem áldoz túl sok időt az életéből forrásellenőrzésre meg ilyen baromságokra, általában sikerül is: most például

 

épp az szántja fel a Facebookot, hogy New Yorkban egy új törvény szerint egészen születésig lesz legális az abortusz.

 

A hírt nyilván főleg az abortuszellenes csoportok kapták fel, akik ijesztgethetik vele a hitetlen ismerőseiket, hiszen ki ne hinne a Családhálónak és hasonló oldalaknak, de a lényeg, hogy természetesen

 

a terjedő hír egyszerűen nem igaz. 

 

Ahogy az lenni szokott persze, a hír egy része igaz: New York államban valóban módosítottak az abortusztörvényen. Mégpedig úgy, hogy abban az esetben a 24. hét után is engedélyezik, ha a terhesség veszélyezteti az anya egészségét, vagy ha kiderül, hogy életképtelen a magzat. 

 

A hazugság persze nyilván sokkal hangzatosabb.

 

Érdemes egyébként összehasonlítani mindezt a magyar helyzettel:

 

New Yorkban ugyanis most olyasmit kodifikáltak, aminek egy része a magyar szabályozásban már rég jelen van: a magzat életképtelensége esetén ugyanis nálunk is időkorlátra tekintet nélkül, bármikor megszakítható a terhesség,

 

meg az anya életének veszélyeztetése esetén is (ami azért szigorúbb, mint pusztán az egészségének a veszélyeztetése). Viszont a főszabály szerinti általános határidők szigorúbbak nálunk: alapból 12 hét, genetikai ártalom valószínűsége esetén 20-24 hét.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A budapesti bazilika előtti karácsonyi vásár olyan közönségszavazáson lett a legjobb, ahol már a jelöltséghez tízezer eurót kell kipengetni. Orbán azért büszkélkedik vele.

A győri helyi választási iroda közlése szerint az eddig ismert öt jelöltön kívül van még öt trónkövetelő Győrben. Kérdés, hogy össze tudják-e karácsonyig szedni az ajánlásokat.

Mit ajándékozna Orbánnak és Gyurcsánynak? A jobbikos Jakab Péter erre is válaszol az Azonnali karácsonyi körkérdésében.

A boszniai táborban körülbelül hatszáz ember élt embertelen körülmények között: mosdó és víz sem volt, az emberek pedig még a hóesés után is sátrakban húzták meg magukat.

A DK még azután is meghívott a taggyűlésére, hogy már négy hónapja jeleztem, kilépnék a pártból, írja Petróczi Rafael.

Strache alkancellárként rendszeresen találkozott azon cégek vezetőivel, amelyeket az ibizai videóban az FPÖ titkos adományozóiként nevezett meg. De sámánokra is maradt ideje.

Ha elfogadják a kultúratámogatás átalakítását célzó törvényt, tüntetéssorozat kezdődik, mondta az Azonnalinak Novkov Máté a hétfői tüntetésen.

A hét kérdése

Miközben Matolcsy György, a Párbeszéd, az LMP és a Momentum azon vitázik, jó vagy rossz lenne-e Magyarországnak az euró minél előbbi bevezetése, az Azonnali az olvasókhoz fordul: kell-e nektek magyar euró?

Azért ide elnéznénk

Végre megtelik élettel az egyik legszebb budapesti vásárcsarnok. December 14.

Magyar topédesek december 20-án, Budakeszi, Kálvária Pince.

Nem csak szurkolóknak. Budapesten, az Ellátóházban, december 21-én.

Ez ilyen zene lesz. Pécsen, a Szabadkikötőben. December 29.

Az év egyik legjobb évnyitó bulija: Pécs komplett belvárosában koncertek délelőtt 10-től éjfélig. Január 4.

Ezt is szerettétek

Szerintünk az újságírókat korlátozó új szabályok nem felelnek meg az alkotmány követelményeinek, úgyhogy bepereltük az Országgyűlés Hivatalát és magát Kövért is.

Mikor lesz tárgyalás és ítélet? Mi lesz, ha nyerünk? Hogy néz ki egyáltalán egy kereset a házelnök ellen? Elmondjuk a perünk kulisszatitkait!

Eddig is csak egy-két helyen szabadott videózni a parlamentben, de mostantól még kevesebb helyen lehet, és még hangfelvételt készíteni se szabad szinte sehol a Házban.

Twitter megosztás Google+ megosztás