Kiakadt a templomgyújtogató gyilkos, mert zsidó játssza őt egy filmben

Szerző: Fekő Ádám
2019.01.26. 17:14

Hamarosan mozikba kerül az igaz történet alapján forgatott Lords of Chaos, de a kevés még élő szereplő közt lévő Varg Vikernes szerint karaktergyilkosságról van szó.

Kiakadt a templomgyújtogató gyilkos, mert zsidó játssza őt egy filmben

Már mi is tettünk arról említést, hogy februárban hosszú szerencsétlenkedések után moziba kerül a Lords of Chaos. A film a norvég black metál legsötétebb fejezetét dolgozza fel, kiemelt figyelmet adva a Mayhem zenekarnak, aminek tagsága öngyilkosság és egy 27 késszúrásos gyilkossággal is meg lett felezve. Ez utóbbit egy bizonyos Varg Vikernes követte el, akit az erre fogékonyak a Burzum nevű egyszemélyes projekt mögül ismerhetnek.

Varg Vikernes nem csak attól legendás, mert megölte a Mayhemben gitározó egykori jóbarátját, Euronymust, hanem attól is, mert klasszikus lemezei ellenére egyébként vállaltan náci is, ezeket a nézeteket pedig lelkesen terjeszti könyvben, illetve egy ideje Youtube-on is. Most például felvázolta röviden véleményét a Lords of Chaosról: bár Vikernesnek nem tetszik az sem, hogy szerinte tele van hazugsággal az amúgy bevallottan fikcióra is építő film, először mégsem ezt emeli ki:

„Egy kövér zsidó játszik engem. Pedig én skandináv vagyok”

– kezdte a panaszkodást a zenész egy kis Madonna-éneklés után hozzátéve, hogy számára ez a film egy karaktergyilkosság, a karaktergyilkosság pedig jellemzően azoknak a fegyvere, akik nem szeretik az európaiakat. 

Jó kis ingyenreklám a filmnek, amit először február 8-án mutatnak be az USA-ban, utána kis mázlival átér Magyarországra is, ha már több részt nálunk vettek fel. A Lords of Chaost az eddig leginkább klipjeiről ismert Jonas Åkerlund rendezte.

Fekő Ádám
Fekő Ádám Az Azonnali újságírója

Hétközben újságíró, hétvégén boldog ember. Akár ugyanabban a mondatban is szívesen okoskodik a magyar futball izgalmairól és a populizmus veszélyeiről, emellett nagyon szereti a szovjet jellegű épületeket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek